به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشگاه کیوتوی کشور ژاپن به راهکار درمانی جدید برای مقابله و درمان بیماری پارکینسون دست یافته اند.
دراین روش درمانی، با تزریق سلولهای بنیادی به مغز بیمار مبتلا به نوع پیشرفته پارکینسون و با تبدیل سلولهای بنیادی به سلولهای عصبی مغزی، آسیب بیماری درمان میشود.
کارشناسان اثربخشی این آزمایش را برروی فردی ۵۰ ساله که مبتلا به این بیماری است و چندین داوطلب دیگر انجام داده اند.
دراین روش، با تزریق میلیونها سلول بینادی به مغز بیمار آسیبهای ناشی ازبیماری پارکینسون درمان میشوند.
آزمایش درماه اکتبرسال جاری میلادی انجام شده و به گفته دانشمندان راهکار درمانی جدید و قابل اتکایی برای درمان بیماری پارکینسون است.
محققان ابتدا راستی آزمایی درستی این روش درمانی را برروی میمونهای مبتلا به اختلال قوه حرکتی آزمایش و مشاهده کردند که به تدریج قابلیت حرکت میمونها بازگشته است.
توانایی تبدیل به سلولهای سایر قسمتهای بدن از ویژگیهای فوق العاده استثنایی سلولهای بنیادی است و کارشناسان موفق به ساخت سلولهای عصبی مغز با استفاده از تزریق سلولهای بنیادی شده اند.
دانشمندان دانشگاه کیوتو درجریان این پژوهش سلولهای بینادی (iPS) را به مغز افراد تزریق کرده اند. این سلولها به طور طبیعی دربدن انسان یافت میشود و معمولاً درنوزادان بیشترین تعداد را ندارند.
محققان دانشگاه کیوتو به مدت دو سال این پروژه تحقیقاتی را دنبال کرده اند.
درجریان آزمایش برروی داوطلب انسانی، دانشمندان طی عمل جراحی ۳ ساعته حدود ۲.۴ میلیون سلول IPS را به سمت چپ مغز بیمار تزریق کرده اند. به گفته تیم پژوهشی درصورت ادامه داشتن موفقیت این شیوه درمانی در ۶ ماه آینده، آنها ۲.۴ میلیون سلول IPS دیگر را به سمت راست مغز بیمار تزریق خواهند کرد.
سلولهای iPS از اهداکنندگان سالم دریافت میشوند و به مغز دریافت کنندگان مبتلا به بیماری پارکینسون تزریق شده است.
این اولین باردرجهان است که سلولهای بنیادی برای درمان بیماری پارکینسون به مغز بیمار تزریق میشود.
بیماری پارکینسون نوعی بیماری مزمن و دژنراتیو عصبی که بر سیستم حرکتی بدن اثرمنفی میگذارد وسبب اختلال درحرکت اندامهای بدن میشود.
بر اساس آمارهای جهانی بیش از ده میلیون نفر درسراسردنیا به این بیماری مبتلا هستند. درمانهای کنونی این بیماری قطعی نبوده و تنها به کاهش علامتها و جلوگیری از گسترش آن منجر میشوند.
مبتلایان به آلزایمر دچارسفتی عضلههای بدن، لرزش اندام ها، کندی حرکت، اختلال خواب، خستگی مزمن و کاهش کیفیت زندگی و نیازمند مراقبت دائم از سوی اطرافیان میشوند.
کارشناسان ژاپنی امیدوار هستند درسالهای آینده روش درمانی تزریق سلولهای بنیادی بتواند سبب درمان و کاهش علامتهای بیماری پارکینسون درمبتلایان شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
ايا اين روش وارد ايران شده و اگر شده لطفا راهنمايي كنيد كه به كجا بايد مراجعه كنيم.
ممنون.