علیرضا مهدوی هزاوه رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بیماری دیابت بیشتر به دلیل تغییر سبک زندگی، تغذیه ناسالم و کمبود فعالیتهای بدنی افراد رخ میدهد و در این بین بزرگسالان معمولا به دیابت نوع 2 و کودکان به تیپ نوع یک مبتلا میشوند.
وی ادامه داد: 11 درصد از جمعیت بالای 25 سال در کشور مبتلا به بیماری دیابت هستند و 18 درصد از جمعیت بالای 25 سال نیز قند خون ناشتا غیر طبیعی دارند که حدود 8.5 میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل میشود.
وی اظهار کرد: افرادی که قند خون غیر طبیعی ناشتا دارند، در صورت کنترل نکردن به موقع بیماری، در سالهای آینده دچار دیابت نوع 2 شده و به نوعی هزینههای حوزه سلامت را افزایش دهند.
مهدوی تأکید کرد: با حرکت جامعه به سمت سالمندی عوارض بیماری نیز افزایش پیدا میکند.
وی افزود: میزان شیوع استاندارد شده سنی ما با سال 90 تقریبا برابر است و خوشبختانه از این نظر ایران افزایشی نداشته است.
مهدوی اضافه کرد: در حال حاضر جمعیت زیادی وارد میانسالی شده است و انتظار افزایش مبتلایان به عارضه دیابت و هزینههای ناشی از آن دور از ذهن نیست.
وی ادامه داد: عوامل ژنتیکی، اضافه وزن، سابقه خانوادگی، رفتاری، بیولوژیکی و حتی قند و یا فشار خون بالا از جمله عوامل خطرناک در ابتلا به بیماری دیابت است.
زنان بارداری که سابقه تولد نوزاد با بیش از 4 کیلوگرم وزن، سابقه دیابت بارداری در حاملگیهای قبلی و یا سقط های مکرر داشته باشند، پزشکان را مشکوک به داشتن بیماری دیابت نوع 2 میکنند.
انتهای پیام/