به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین نحوی نژاد معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری روز جهانی افراد دارای معلولیت که امروز (شنبه دهم آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: سازمان بهزیستی خود مطالبه گر است.
وی با بیان اینکه مقایسه مورد خوبی است، افزود: درست نیست روحیه ناامیدی را به جامعه هدف تزریق کنیم و از کار خوب تشکر کنیم.
نحوی نژاد گفت: توفیقات سالهای اخیر نشان میدهد در ۱۵-۲۰ سال گذشته با توجه به درآمدها نتوانستیم حتی یک هزار نفر به پشت نوبتیها اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ مقدار مستمریها ۳.۵ برابر افزایش یافت، افزود: این در حالی است که این افزایش در سنوات گذشته کمتر بوده است.
نحوی نژاد ادامه داد: 320 هزار نفر تا سال 97 و 500 هزار نفر تاکنون به لیست پشت نوبتیها اضافه شدهاند.
وی با بیان اینکه تفکری ایجاد شده است که ما حق زندگی مستقل را به معلولان بدهیم، ادامه داد: گرچه این امر هزینه بر است، اما تلاش بر این است که خیرین را به طرف پروژههای مترقی سوق دهیم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه میتوانیم خیرین را برای حمایت از شغل و تحصیل معلولان سوق دهیم، عنوان کرد: هنگامی که این الگو مطرح شد، توانستیم با جلب مشارکت نهادهای بین المللی بالغ بر ۱۰۰ نفر از مدیران را در خارج از کشور آموزش دهیم، همچنین سالی ۳-۴ نوبت کارشناسان فرهیخته وارد کشور میشوند و آموزش میدهند.
نحوی نژاد تصریح کرد: با جلب مشارکت خیرین توانستیم از انتهای سال ۹۴ تاکنون حدود ۵۰ خانه کوچک معلولان ذهنی با ظرفیت بیش از ۵۵۰ نفر در ۱۹ استان کشور را راه اندازی کنیم و این سیر را گسترش دهیم.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: یارانه مراکز غیردولتی ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند، همچنین علاوه بر افزایش یارانه در سال آینده، با توجه به تورم امسال، دولت همکاریهای لازم را برای جبران هزینههای این مراکز انجام خواهد داد.
وی با بیان اینکه بر اساس سامانه اطلاعرسانی بهزیستی، نیازهای افراد در این سامانه تغییر میکند، به طوری که در حال حاضر از یک میلیون پشت نوبتی با پوشش بیش از ۵۰۰ هزار نفر، تعداد آنها به ۵۰۰ هزار نفر رسیده که ۱۰۰ هزار نفر نیز با توجه به نیازشان به خدمات بهداشتی، به این تعداد اضافه شدهاند، ادامه داد: حدود ۶۰۰ هزار معلول پشت نوبتی داریم، البته عمده پشت نوبتیها به دلیل مستمری بوده است.
نحوینژاد عنوان کرد: تاکنون برای تأمین سمعک به خارج از کشور وابسته بودیم، چراکه در داخل تولید نمیشد، اما به تازگی متخصصین داخلی توانستهاند سمعک را تولید کنند که به زودی روانه بازار خواهد شد و به نظر میرسد با این تولیدات، پشتنوبتیها کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حداقل ۳۰۰ و حداکثر ۲۰ میلیون تومان قیمت سمعک در کشور است، تصریح کرد: سمعکهای تولید داخل یک سوم حداقل قیمت را میتوانند داشته باشند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با بیان اینکه ۳۴۰ هزار معلول در روستاها و مراکز صعبالعبور تحت پوشش طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه هستند، گفت: قصد داریم تعداد این افراد را در سال جاری افزایش دهیم.
نحوینژاد افزود: قصد داریم اقداماتی در جهت مناسبسازی منازل مسکونی معلولان انجام دهیم، به طوری که امسال ۳۰ میلیارد تومان برای مناسبسازی منازل در نظر گرفتهایم تا اشخاصی که نمیتوانند از مسکن استفاده کنند، حداقل منازل مناسبی داشته باشند.
انتهای پیام/