عشایری گفت: خانه اولیها میتوانند تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی خرید مسکن با سود ۶ درصد را در محلات هدف بازآفرینی شهری دریافت کنند.
هوشنگ عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جدیدترین جزئیات تسهیلات ساخت و خرید مسکن در محلههای هدف بازآفرینی شهری گفت: در بخش بافتهای فرسوده دو نوع تسهیلات در نظر گرفته ایم که یکی از آنها به سازندگان و توسعهگران پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه وام "دوره ساخت" صرفا به سازندگان و توسعهگران تعلق می گیرد، گفت: تسهیلات توسعهگران در کلانشهرها 50 میلیون تومان و در سایر شهرها 40 میلیون تومان است که تمامی این تسهیلات در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی ارائه میشود.
وی اظهار کرد: سود این تسهیلات در دوره مشارکت ساخت 9 درصد است و افرادی که به صورت انفرادی واحدهای فرسوده را بازسازی میکنند، تنها 40 یا 50 میلیون تومان میتوانند دریافت کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری تصریح کرد: سازندگان حرفهای، انبوهسازان و توسعهگرانی که همراه با فناوریهای نوین اقدام به ساخت پروژه میکنند، میتوانند تا سقف 110 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
عشایری اظهار کرد: توسعهگران در تهران که تسهیلات 50 میلیون تومانی دریافت کردهاند، میتوانند با دریافت 60 میلیون تومان اقدام به ساخت پروژه در محلات هدف کنند، همچنین سازندگانی که در سایر شهرها تسهیلات 40 میلیون تومانی دریافت کردهاند، میتوانند تا سقف 70 میلیون تومان تسهیلات دریافتی خود را افزایش دهند.
وی ادامه داد: برخی از سازندگان میتوانند با تسهیلات 40 یا 60 میلیون تومانی واحدهای خود را بسازند و نیازی به افزایش تسهیلات تا سقف 110 میلیون تومان ندارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: سود این تسهیلات 18 درصد و صادرکننده این تسهیلات بانک مسکن است و سازندگان میتوانند در طول سال یک صد هزار واحد در محلات هدف و بافتهای فرسوده بسازند.
عشایری در ادامه به تسهیلات خرید مسکن (مدل تقاضا) اشاره کرد و افزود: برخی از متقاضیان خواستار خرید خانه در بافتهای فرسوده یا محلات هدف بازآفرینی شهری هستند و این متقاضیان تسهیلات این محلات را تنها از صندوق مسکن یکم میتوانند دریافت کنند.
وی با بیان اینکه مدل دریافت این تسهیلات سپردهگذاری است، گفت: خریداران هم به صورت انفرادی و هم به صورت زوجین با سپردهگذاری در بانک مسکن میتوانند تسهیلات خرید مسکن را دریافت کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآوری کرد: خریداران میتوانند بصورت انفرادی با سپردهگذاری 20 میلیون تومانی تسهیلات 80 میلیون تومانی در شهر تهران را دریافت کنند و زوجین نیز هر کدام با سپردهگذاری 20 میلیون تومانی میتوانند تسهیلات 160 میلیون تومانی برای خرید تنها یک واحد مسکونی را دریافت کنند.
عشایری افزود: سود این تسهیلات برای خانه اولیها که اقشار جوان جامعه هستند 6 درصد و برای سایر خریداران 8 درصد است.
وی بیان کرد: هر مبلغ سپردهگذاری در بانک مسکن بعد از گذشت 6 ماه یک برابر اضافه میشود و متقاضیان میتوانند با سپردهگذاری 20 میلیون تومانی بعد از دو سال تسهیلات 160 میلیون تومانی یا 80 میلیون تومانی دریافت کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یک استثنا برای ترغیب زوجین در خصوص خرید واحد مسکونی در بافتهای فرسوده قائل شده ایم، افزود: اگر زن و شوهر با هم حساب جداگانهای برای خرید ملک سپردهگذرای کرده باشند میتوانند از دو وام برای خرید یک واحد مسکونی استفاده کنند به طور مثال اگر هر کدام از این زوجین 20 میلیون تومان سپردهگذاری کرده باشند بعد از گذشت دو سال میتوانند تسهیلات 160 میلیون تومانی دریافت کنند و با مبلغ سپردهگذاری خود 200 میلیون تومان دریافت کنند.
براساس این گزارش بازآفرینی شهری سیاستی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهرهاست به نحوی که منجر به ارتقا شاخصهای زیستپذیری و کیفیت زندگی شهروندان می شود.
از سوی دیگر اجرای این طرح که در برگیرنده شبکه ای از اقدامات و برنامه های مختلف و در مسیر اهداف توسعه پایدار محسوب می شود، رویکردی همهجانبه، مشارکتی، فرایند مبنا، راهبردی، اجتماع محور وجزء برنامه های بازآفرینی است که در تمامی سطوح، مشارکت حداکثری بویژه مردم را به همراه دارد.
تقریبا 18 درصد مساحت شهری را در کشور بافت های فرسوده شهری تشکیل می دهند که 55 هزار و 104 هکتار آن را بافت های ناکارآمد میانی ، 24 هزار و 141 هکتار آن را بافت های تاریخی و 61 هزار و 657 هکتار آن را سکونتگاه های غیر رسمی شامل می شوند.
دولت مصمم است تا با اجرای درست این طرح و زمینه سازی برای مشارکت اجتماعی ساکنان بافت های فرسوده، آن ها را توانمند کن.همچنین با مشارکت مردمی در محله ها اعتماد عمومی به دولت افزایش می یابد.تداوم این راه بستر لازم را برای نوسازی تمامی بافت های ناکارآمد فراهم می کند.
در سی و نهمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که اواسط بهمن ماه سال گذشته در وزارت راه و شهرسازی و به ریاست حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد برنامه ملی بازآفرینی شهری همزمان در چند استان شروع بکار کرد.
رئیس جمهوری در این نشست ضمن صدور دستور آغاز اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری، گزارش عملکرد ستاد ملی بازآفرینی شهری و کارگروههای زیرمجموعه آن را نیز مورد بررسی قرار داد تا اجرای این برنامه شهری با سرعت بیشتری دنبال شود.
هم اکنون بعد از گذشت یکسال با افزایش میزان تسهیلات خرید و یا ساخت مسکن در محلات هدف اجرای این طرح سرعت گرفته و میزان مشارکت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
انتهای پیام/
افرادی که در بافت های فرسوده و نا کارآمد شهری زندگي میکند
اهی در بساط ندارند که باهاش شكم خود را سیر کنند چه برسه به اینکه بخواهند ساختمان فرسوده خود را تخریب و بازسازی کنند.
اگه قراره بافت ناکارامد ساخته بشه راهش اینه که دولت در اراضی مربوط به خودش که به تصرف غیر قانونی مردم حاشیه نشین درآمده، قید درآمد از محل فروش زمین را بزند و یک طرح کلی برای آن اراضی تهیه کنه و به سرمایه گذاران انبوه ساز اجازه بدهد که ساخت و ساز بر اساس فازبندی طوری انجام بدهند که کسی اواره نشه و سپس یک واحد مناسب را مجانی در اختیار هر خانواده ساکن انجا قرار داده و بقیه واحد های اضافی را به عنوان سهم خودش بردارد این کار تنها راه اجرایی نوسازی بافت ناکارامد اراضی دولتی است که صدها مزیت اقتصادی و اجتماعی برای کشور دارد و حتی باعث از بین رفتن بیکاری و رونق مجدد کارخانه های کشور میشود.
20 میلیون بعد 2 سال
همون 40 میلیون بعد 1 سال شماست
فقط بازی با کلمات
خودشون که مشکل خونه ندارن
اخه با 200 میلیون کجای تهران میشه خونه خرید ؟!
نفسشون از جای گرم در میاد