رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور از فعالیت ۲۵ مرکز شبانه روزی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه روستایی خبر داد.
مجید قدمی رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت پوشش تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه در مناطق روستایی و صعب العبور اظهار کرد: در مناطق روستایی به جهت آنکه تعداد دانش آموزان با نیازهای ویژه زیاد نیست بنابراین در تمام روستاها مدرسه استثنایی وجود ندارد و ۲۵ مرکز شبانه روزی برای دانش آموزان در نظر گرفتیم تا از آموزش جا نمانند.
وی ادامه داد: سیاست اصلی در آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه حضور آنها در کنار والدین است و سعی کردیم در مراکز شبانه روزی هم سرویس ایاب و ذهاب فراهم باشد تا دانش آموز مدت زیادی دور از خانواده به سر نبرد.
قدمی با اشاره یه اینکه به سمت آموزشهای فراگیر و دوری از تفکیک دانش آموزان حرکت میکنیم، گفت: این سیاست در مناطق روستایی هم دنبال میشود و فقط با دانش آموزان کم توان ذهنی مشکل داریم که امکان حضور در طرح فراگیر را ندارند بنابراین این طرح گروههای نابینا، ناشنوا و اختلالات حرکتی را در نظر گرفته است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه فرآیند آموزش برای دانش آموزان کم توان ذهنی متفاوت از سایر گروه هاست، اظهار کرد: فرایند یادگیری و آموزش برای این گروه سخت تر از سایر گروه هاست و معلم برای آموزش از طریق تجسم مطالب،تدریس را دنبال میکند در نتیجه این روش با شرایط کلاس عادی سازگار نیست.
قدمی با اشاره به اینکه در طرح فراگیر به معلم رابط نیاز داریم، تصریح کرد: به دلیل کمبود نیروی انسانی امکان حضور معلم رابط در مواردی وجود ندارد و معلمان مدارس عادی از طریق بستههای آموزشی تولید شده ویژه آموزش به دانش آموزان طرح فراگیر، روشهای تدریس را میآموزند.
وی بیان کرد: در مراکز شبانه روزی در نظر گرفته شده برای دانش آموزان با نیازهای ویژه خدمات هزینه بر است اما به جهت اهمیت پوشش تحصیلی، هزینه خدمات بر عهده سازمان بوده و خدمات رسانی به هر دانش آموز رایگان است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره سیاست توسعه کمی مراکز شبانه روزی گفت: طبق آمارها اکنون اغلب استان های کشور از این مراکز شبانه روزی استفاده می کنند و مشکل پوشش تحصیلی در مناطق روستایی نداریم اما چنانچه درخواستی برای افزایش مرکز با توجه به آمار دانش آموزی داشته باشیم، شرایط را فراهم خواهیم کرد.
قدمی تاکید کرد: البته جداکردن دانش آموز از خانواده آخرین تصمیم تربیتی محسوب میشود و بیشتر سعی بر فراگیر سازی است اما در شرایط خاص این طرح مورد توجه است.
وی بیان کرد: در مواردی مناطق مانند برخی از روستاهای لرستان و کهگیلویه و بویراحمد که ازدواج فامیلی درصد بالایی دارد، تولد فرزند با نیازهای ویژه محتمل تر است بنابراین کلاسهایی ویژه این دانش آموزان در هر روستا با تعداد نسبتا قابل توجه دانش آموزی دایر کردیم اما به طور کلی تراکم جمعیت دانش آموزی با نیازهای ویژه در مناطق روستایی به حدی نیست که هر روستا یک مدرسه داشته باشد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۵۱ هزار و ۴۰۰ دانش آموز ثبت نام شده داریم، اظهار کرد: این موضوع نشان می دهد که خدمات حمایتی عامل محرکی برای حضور افزایش پوشش تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه بوده است.
انتهای پیام/