به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست مجازی با مناطق آمایشی که امروز برگزار شد با اشاره به برنامه آمایش سرزمینی گفت: این برنامه سالها در کشور مطرح بوده، ایران کشور بزرگی است و برای اینکه بتوانیم در این وسعت برنامهها را اجرا کنیم، لازم است که آمایش اجرا شود.
وی افزود: وزارت بهداشت، اولین نهادی است که فرصت پیدا کرده که این برنامه را اجرا کند و اولین حوزهای که آمایش سرزمینی مصوب را اجرا کرد، حوزه آموزش است، در این بین سایر حوزههای وزارت بهداشت نیز در حال برنامه ریزی برای اجرای این برنامه در کشور هستند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، گفت: لایه مدیریتی نوینی در نظام سلامت ایجاد شده و لازم است در حوزه آموزش از این فرصت برای استفاده از ظرفیتهای بومی برای ارتقای آموزش استفاده شود.
وی یکی از جلوههای این مصوبه را تشکیل کلان مناطق آمایشی ذکر کرد و اظهار داشت: برخی از کلان مناطق عملکرد خوبی در این زمینه داشتند و از افراد در سطح منطقه برای پیشبرد برنامههای منطقه استفاده کردند.
لاریجانی با اشاره به اهمیت مدیریت مناطق آمایشی، بر لزوم شکل گیری ساختار مناطق اشاره کرد و افزود: دانشگاههای مستقر در مناطق لازم است با یکدیگر همکاری کنند و دانشگاههای بزرگتر از دانشگاههای کوچکتر حمایت کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: بحث مراکز سنجش منطقهای یکی از مباحث مهم است، چراکه اجرای برخی از آزمونها از طریق مناطق انجام میشود و لازم است برای اجرای مناسب این آزمونها ساختار مناسبی در منطقه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه ارزیابی مراکز سنجش منطقهای توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام میشود، گفت: مراکز مهارتهای بالینی مناطق شکل گرفته است و راه اندازی مراکز آموزش مجازی مناطق نیز در حال پیگیری است. ضمن اینکه توسعه آموزش مجازی تحول چشمگیری را در آموزش علوم پزشکی ایجاد میکند.
لاریجانی افزود: با توجه به توسعه آموزش علوم پزشکی و افزایش تعداد فارغ التحصیلان علوم پزشکی لازم است از ظرفیت این نیروها در تمام زمینه ها، از جمله طراحی سوالات آزمون ها، سیاستگذاری و سایر امور مربوط به رشتهها استفاده شود، همچنین لازم است برنامهریزی صحیحی در مناطق برای این کار انجام شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه لازم است دانشگاهها در کلان مناطق با یکدیگر همکاری داشته باشند، گفت: تشکیل گروههای مجازی منطقهای یکی از برنامههایی است که میتواند تحولی چشمگیر در آموزش ایجاد کند. اعضای هیئت علمی دانشگاههای بزرگ منطقه میتوانند در سایر دانشگاههای منطقه نیز تدریس کنند و این کار باعث میشود از تمامی ظرفیتها در سطح منطقه استفاده شود و همچنین همکاری بین رشتهای ارتقا یابد.
وی بر لزوم بکارگیری ظرفیت همه دانشگاههای منطقه برای پیگیری ماموریتهای واسپاری شده اشاره کرد و گفت: باید نگاه ملی به این ماموریتها داشته باشید، چراکه در واقع همکار وزارت بهداشت در اجرای این ماموریتها هستید.
لاریجانی در ادامه افزود: حرکت ما در راستای توسعه علمی کشور است و مشارکت اساتید دانشگاهها یکی از الزامات اجرای این برنامه است، لذا ضروری است تا برنامههای تحول در دانشگاه اشاعه یابند و اساتید با سازوکارهای مختلف اساتید را مشارکت دهند و در شوراهای دانشگاه از اعضای هیات علمی استفاده کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان با اشاره به مباحث جلسه، به برنامه محاسبات نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: لازم است فردی در هر منطقه مسئول این کار باشد و با توجه به سند کشوری مشخص شود که برنامه منطقه در این زمینه چیست.
انتهای پیام/