بودجه ورزش کشور در حالی با افزایش ۱۰ درصدی برای سال ۹۸ مواجه شده که ورزش کشور سال سختی را با توجه به در پیش بودن المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ پیش‌رو دارد.

مسیر کسب سهمیه و موفقیت در المپیک با افزایش ۱۰ درصدی بودجه هموار است؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لایحه بودجه سال ۹۸ منتشر شد که در آن، بودجه نهاد‌های اصلی ورزش یعنی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و کمیته ملی پارالمپیک با افزایش تقریباً ۱۰ درصدی مواجه شده است.

افزایش بودجه ورزش در مقابل کاهش بودجه برخی نهاد‌ها

بودجه وزارت ورزش برای سال ۹۸ نزدیک به ۱۱۶۶ میلیارد تومان، کمیته ملی المپیک ۷۴.۵ میلیارد تومان و کمیته پارالمپیک ۳۱.۶ میلیارد تومان تعیین شده، این در حالی است که برخی ارگان‌های دیگر بودجه‌شان نسبت به سال جاری کاهش داشته است؛ بنابراین حداقل می‌توان به این نکته توجه کرد که بودجه ورزش نسبت به سال گذشته کم نشده است.

سال کسب سهمیه المپیک و پارالمپیک

سال ۹۸ سال بسیار مهمی برای ورزش ایران است، چرا که سهمیه‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو در مسابقات این سال توزیع خواهد شد. به همین دلیل باید نگاه ویژه‌تری به این رقابت‌های کسب سهمیه داشت. کاروان ایران در المپیک ۲۰۱۶ با ۶۴ ورزشکار و در پارالمپیک هم با ۱۱ ورزشکار شرکت کرد و به ترتیب موفق به کسب ۸ و ۲۴ مدال شد. حداقل انتظار جامعه ورزش این است که این تعداد ورزشکاران بیشتر شود که به تبع آن، امکان کسب مدال هم بیشتر خواهد شد. رسیدن به این هدف ممکن نخواهد بود، مگر با برنامه‌ریزی منظم و اعزام ورزشکاران به تورنمنت‌های مختلف که این کار هم در سایه بیشتر شدن بودجه ورزش صورت می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: شعار حمل مشعل المپیک ۲۰۲۰ رونمایی شد


افزایش ۱۰ درصدی کفاف اردو‌ها و اعزام‌ها را می‌دهد؟

درست است که بودجه وزارت ورزش و کمیته‌های المپیک و پارالمپیک ۱۰ درصد افزایش یافته، اما باید افزایش هزینه‌ها را نیز در نظر گرفت. در ابتدای سال ۹۷ هزینه‌ها با دلار ۴۲۰۰ تومانی انجام می‌شد، اما قیمت این ارز حالا حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است. در چنین شرایطی هزینه اعزام‌ها که تعدادشان کم هم نخواهد بود، ۲.۵ برابر شده، در حالی که بودجه نهاد‌های اصلی ورزش تقریباً ۱۰ درصد افزایش یافته است.

سوال اصلی این است که آیا برنامه‌ریزی خوبی برای سال سخت قبل از المپیک صورت می‌گیرد؟ آیا تیم‌های مختلف به راحتی می‌توانند در مسابقات کسب سهمیه شرکت کرده و اردو‌های خود را برگزار کنند؟ آیا کاروان‌های ایران حداقل با همان تعداد قبلی در المپیک و پارالمپیک شرکت خواهند کرد؟ این‌ها سوالاتی است که مسئولان این سه نهاد باید به آن‌ها پاسخ بدهند و این نگرانی را از جامعه ورزش دور کنند.

پول و مدال، رابطه‌ای دو سویه برای کسب موفقیت

بدون شک پرافتخارترین دوره حضور کاروان ایران در المپیک مربوط به سال ۲۰۱۲ لندن می‌شود؛ جایی که کشورمان ۵ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز کسب کرد و در رده پانزدهم قرار گرفت. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که نقره نواب نصیرشلال به دلیل دوپینگ نفر اول، در حال تبدیل شدن به طلا است و در این صورت درخشش کاروان ایران بیش از گذشته می‌شود.

این افتخارآفرینی در سایه این اتفاق خوب رقم خورد که آن، تزریق یک بودجه خوب در سال قبل از المپیک بود. قرار بود در سال ۲۰۱۰ بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی به میزبانی ایران برگزار شود، اما این اتفاق رخ نداد تا بودجه در نظر گرفته شده برای این بازی‌ها که رقم بالایی بود، صرف آماده‌سازی تیم‌ها و اعزام برای کسب سهمیه المپیک شود. این شرایط در نهایت برای ورزش ایران مثبت بود، چرا که کاروان کشورمان پرافتخارترین دوران حضورش در المپیک را تجربه کرد.

برخلاف ۲۰۱۲ لندن، برای المپیک ۲۰۱۶ ریو این شرایط رقم نخورد تا ایران فقط ۸ مدال بگیرد و در رده ۲۵ بایستد. توجه به این نکته نشان می‌دهد که افزایش بودجه و رفع مشکلات برگزاری اردو‌ها و اعزام‌ها در مسیر کسب سهمیه المپیک، چقدر می‌تواند در رسیدن به موفقیت در المپیک ۲۰۲۲ موثر باشد.

نوبت افزایش درآمدزایی فدراسیون‌هاست

یکی از مسائلی که فدراسیون‌های ورزشی با آن دست به گریبان هستند، این است که بیشتر آن‌ها چشم به دست وزارت ورزش، کمیته المپیک و کمیته پارالمپیک دارند. در واقع حیات و ممات برخی فدراسیون‌ها وابستگی مستقیمی به بودجه دریافتی از این سه نهاد دارد. درست است که این سه نهاد باید مسئولیت را بر عهده بگیرند و در نهایت پاسخگو باشند، اما نباید از نقش فدراسیون‌ها به راحتی چشم پوشید. فدراسیون‌ها باید تحرک بیشتری نسبت به گذشته در موضوع درآمدزایی داشته باشند تا خدایی ناکرده فعالیت‌های‌شان به دلیل بی‌پولی کمرنگ نشود.

توجه بیش از پیش به فدراسیون‌های مدال‌آور و المپیکی

ورزش ایران تاکنون فقط در چهار رشته کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و دوومیدانی موفق به کسب مدال در تاریخ بازی‌های المپیک شده است. این چهار رشته به همراه کاراته که افتخارات زیادی دارد و در دنیا حرف اول را می‌زند، امید‌های اصلی کسب مدال در ۲۰۲۰ توکیو خواهند بود. چه خوب است که مسئولان اصلی ورزش از دغدغه‌های این چهار رشته به‌ویژه کشتی بیش از همیشه باخبر شوند و در برطرف کردن آن‌ها بکوشند. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم که بودجه این چند رشته باید مهیا باشد تا آن‌ها بدون مشکل فقط و فقط در اندیشه کسب سهمیه و آماده‌سازی برای المپیک باشند. اگر این اتفاق رخ بدهد، مطمئناً ۲ سال بعد در چنین روز‌هایی حسرت نداشته‌های خود را نمی‌خوریم و مردم نیز از کسب موفقیت‌های ورزشکاران خوشحال و امیدوار خواهند بود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.