شرایط آبی سیستان و بلوچستان، در پی کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی‌های متوالی، بحرانیست.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، پیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در نشست کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات کشاورزی گفت: خشکسالی در سال زراعی جاری سبب کاهش ۵۰ درصدی سطح زیر کشت مزارع کشاورزی این استان شد.

مجتبی پیری اظهار داشت: سال گذشته ۱۰۶هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی رفت که امسال با توجه به کاهش افزون بر ۸۵ درصدی نزولات آسمانی نسبت به بلند مدت و به تبع آن کاهش ۵۰ درصدی ذخایر آبی و افزایش دما شاهد کاهش ۵۰درصدی سطح زیر کشت هستیم.

وی ادامه داد: براثر خشکسالی که سبب کاهش سطح زیر کشت مزارع کشاورزی سیستان و بلوچستان شده زندگی ۷۰درصد مردم که معیشت آنان به این بخش وابستگی دارد بشدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان کشاورزی سیستان و بلوچستان بر اطلاع رسانی مسائل و مشکلات استان در سطح ملی و پیگیری پرداخت خسارات سال گذشته فعالان این حوزه تاکید کرد و افزود: خسارت‌های ناشی از حوادث غیر مترقبه به بخش کشاورزی در سال زراعی ۹۷-۹۶در سیستان بالغ بر ۸۵۰میلیارد تومان و در شهر‌های جنوب استان ۴۵۰میلیارد تومان بوده است.

وی تاکید کرد: براثر خشکسالی بخش دامپروری سیستان و بلوچستان نیز با مخاطراتی نظیر کاهش جمعیت دامی، شیوع بیماری ها، کاهش درآمد دامداران و تولید گوشت روبه رو خواهد بود.

پیری افزود: از آنجایی که در سال زراعی جدید وضعیت سیستان و بلوچستان بسیار بحرانی و نگران کننده و زنگ خطر به صدا درآمده ضروریست از همه ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات مردم استفاده کنیم.

وی بر کاهش خسارت ناشی از خشکسالی از طریق تغییر الگوی کشت، گسترش کشت گیاهان دارویی و کشت‌های متراکم نظیر خرما و مرکبات در سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: در بازده زمانی از یکم مهر تا ۲۳دیماه این استان تنها ۴.۹دهم میلی متر بارندگی دریافت کرده است.

اله بخش ریگی افزود: سیستان و بلوچستان نسبت به بلند مدت مشابه افزون بر ۹۰درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان هم اینک سکاندار کم بارش‌ترین استان کشور است.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه امسال این استان یکی از خشکترین سال‌های خشکسالی خود را تجربه می‌کند باید برنامه ریزی لازم انجام شود تا مشکلات مردم به حداقل کاهش یابد.

عبدالرحمن شهنوازی افزود: با توجه به تداوم خشکسالی در سیستان و بلوچستان درخواست تشکیل کارگروه ملی احیای تالاب بین المللی هامون، توسعه اراضی دشت باهوکلات در سطح ۶هزار هکتار، پیگیری حق آبه رودخانه هیرمند، درخواست اعتبار ۵۰میلیارد تومانی برای مهار ریزگرد‌ها و ... مورد توجه قرار گرفته است.

وی ایجاد سایت اسکان، پیش بینی سبد غذایی برای ساکنان مناطق دچار بحران سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از مهاجرت و ماندگاری جمعیت، خرید علوفه برای نگه داشت دام، خرید تانکر آبرسانی در روستا‌های در معرض تنش آبی و اختصاص آرد مورد نیاز و جمع آوری شن‌های روان از روستا‌ها را از دیگر پیشنهادات برای رفع مشکلات استان در حوزه بحران خشکسالی برشمرد.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۰روز توفانی و نامناسب در این استان گزارش شده است.

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها در سالجاری میزان حجم ذخیره آب در پشت هفت سد مخزنی این استان را به ۴۲۹میلیون متر مکعب رسانده به طوریکه هم اینک تنها ۲۲درصد ظرفیت این سد‌ها آبگیری شده و ۷۸درصد آن خالی است.

ناصر ریکی افزود: این مقدار آب نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۸۱۴میلیون متر مکعب، کاهش ۴۷درصدی را نشان می‌دهد.

 

انتهای پیام/پ

کم بارش‌ترین استان کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار