کالاهای قاچاق و خارجی از پرداخت سهم مالیاتی معاف هستند و تولید کننده داخلی به تنهایی این بار را به دوش می‌کشد.

فرار برخی دستگاه‌ها از پرداخت مالیات/بار اصلی مالیات، به دوش تولید کننده داخلی است

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد است که ۶ در صد مالیات و ۳ درصد آن عوارض سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است.

پس از اجرای دریافت مالیات بر ارزش افزوده از بخش تولید، بسیاری از تولیدکنندگان داخلی با مشکلاتی مواجه شدند. آنچه که در نظام‌های اقتصادی جهان مرسوم است؛ این است که مالیات بر ارزش افزوده در پای صندوق‌های فروش و از مصرف‌کنندگان دریافت شود، اما در داخل ایران به دلیل نبود امکان مکانیزه شدن فروشگاه‌های فروش کالا، این مالیات از حوزه تولید دریافت شده و در واقع تولیدکنندگان، نقش واسطه را در جهت دریافت مالیات بر ارزش افزوده ایفا می‎کنند. به دلیل مشکلات متعدد بنگاه‌های تولیدی در سال‌های اخیر، بسیاری از این واحد‌ها در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به دولت با مشکلات متعددی روبرو بوده اند.


رشد ۲۰ درصدی درآمدهای مالیاتی

برخی از کارشناسان معتقدند در لایحه بودجه حدود ۲۰ درصد رشد مالیاتی با توجه به نرخ تورم می‌توان پیش بینی کرد. افزایش تورم باعث می‌شود بتوان در بخش مالیات بر ارزش افزوده، درآمد خوبی وصولی کرد. با این حال نسبت این نوع مالیات به تولید ناخالص داخلی GDP پایین است.

حمایت از تولید، اشتغال و صادرات رویکرد اصلی نظام مالیاتی است

سید کامل تقوی نژاد، رییس سازمان امور مالیاتی در گردهمایی سراسری مدیران وزارت اقتصاد، گفت: اکنون افزایش اعتماد عمومی به نظام مالیاتی مهمترین اولویت این دستگاه به شمار می‌رود و سایر سیاست ها از جمله گسترش عدالت مالیاتی، توسعه خوداظهاری، افزایش تمکین مالیاتی، افزایش شفافیت اقتصادی، ارتقای سلامت نظام اداری، مکانیزاسیون نظام مالیاتی و مبارزه با فرار مالیاتی، همگی بر این جهت‎گیری اساسی استوار است.

وی، مهمترین رویکرد در اقتصاد کشور را حمایت از تولید عنوان کرد و گفت: نظام مالیاتی به عنوان متولی وصول مالیات، سیاست های اقتصادی متناسبی در راستای رفع مشکلات و موانع تولید اتخاذ نموده که در چارچوب قوانین و مقررات جدید در حال اجراست.


باید معافیت‌های بی‌حد و اندازه مالیاتی دستگاه‌ها حذف شود

پدرام سلطانی نایب رییس مستعفی اتاق ایران در گفت‌وگو با رسانه‌ها، درباره بودجه ۹۸، اظهار کرد: ما سال بسیار سختی پیش رو داریم و باتوجه به کمبود منابع به ویژه برای دولتی که با وجود کاهش نسبی، وابستگی بودجه به نفت دارد، کار را سخت‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: هم‌چنین برای دولتی که اصولا چنین گستردگی در تخصیص بودجه دستگاه‌ها و سازمان‌های متعدد و به ویژه خارج از خودش به میزان قابل توجهی دارد و حتی درجه اولویت تخصیص بودجه به آن‌ها، بیش از خدمات و کالاهای عمومی مانند آموزش و بهداشت شده، بسیار کار سختی است.

نایب رییس مستعفی اتاق ایران افزود: نکته‌ مهمی که باید از منظر بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد، این است که با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، دولت باید از هر تصمیم‌گیری و هر سیاست‌گذاری که موجب محدودیت بیش‌تر بخش خصوصی و قرار گرفتن فضای کسب و کار در تنگنا می‌شود و در نتیجه آن، به صادرات نیز لطمه وارد می‌کند، به شدت پرهیز کند، زیرا درجه وابستگی بودجه به مالیات ناگزیر افزایش پیدا می‌کند و مالیات را نیز قشری می‌توانند پرداخت کند که کسب و کار سودآوری داشته باشند.

سلطانی با بیان این‌که دولت و حاکمیت باید تعارفات مالیاتی را کنار بگذارد، تاکید کرد: باید معافیت‌های بی‌حد و اندازه مالیاتی یکسری از دستگاه‌ها حذف شود.

وی با بیان این‌که سال آینده سالی نیست که بار اداره کشور بر دوش بخش خصوصی و یا بخش محدودی از اقتصاد ما باشد، تصریح کرد: بر اساس اعلام مسئولان سازمان امور مالیاتی قریب به ۴۰ درصد اقتصاد ما، معاف از مالیات است و بطور طبیعی در اداره کشور سهم خود را ایفا نمی‌کنند.

نایب رییس مستعفی اتاق بازرگانی ایران یادآوری کرد: ما خواستار آن هستیم که معافیت مالیاتی برخی دستگاه‌ها متوقف شود و آن‌ها نیز به جمع مالیات‌دهندگان اضافه شوند.

سلطانی تاکید کرد: تکمیل و نهایی کردن اجرای نظام جامع مالیاتی نکته مهمی است که دولت باید به آن توجه کند و ۲۰ درصدی که فرار مالیاتی انجام می‌دهند را به زیر چتر مالیات بیاورد و از این طریق منابع خود را تجهیز و فشار را از بخش خصوصی و تولید کمتر کند.

یکی از بخش‌های مغفول مانده در بودجه98 مربوط به بودجه شرکت‌های دولتی است که چون بودجه آنها به صورت جمعی خرجی آورده می‌شود و درآمد آنها در خود شرکتها هزینه می‌شود و فقط ارقام آن در کل لایحه بودجه آورده می‌شود، حکم حیاط خلوت و صندوقچه در بسته را دارد. می‌توان در راستای عملی کردن شعار تقویت انضباط بودجه‌ای، اصلاح رویه‌ها و شفافیت، دولت به منابع و مصارف این بخش ورود کند، حتی الامکان مقداری از هزینه‌های جاری را از این محل تامین کند.

دریافت مالیات بر ارزش افزوده، به نفع تولیدکنندگان کشور نیست

حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:دریافت مالیات بر ارزش افزوده از واحدهای تولید همچنان ادامه دارد و به دلیل فراهم نبودن شرایط سخت افزاری فروشگاه‌ها، نمی‌توان این مالیات را از مصرف کنندگان دریافت کرد.

وی با اشاره به دریافت این مالیات از مصرف کنندگان در کشورهای دیگر دنیا، تصریح کرد: دریافت این مالیات، به نفع تولیدکنندگان کشور نیست و این موضوع مشکلات زیادی را برای بنگاه‌های تولیدی به وجود آورده است.

تمام فروشگاه‌ها در راستای دریافت مالیات بر ارزش افزوده باید مجهز شوند

آرمان خالقی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ضرورت کاهش مالیات بر ارزش افزوده تولید کننده داخلی، اظهار کرد: کاهش مالیات بر ارزش افزوده از تولیدات داخلی درواقع به نفع مردم است و قاعدتا با کم شدن ۶ درصد از مالیات بر ارزش افزوده، قیمت کالا پایین‌تر می‌آید.

خالقی تأکید کرد: کاهش مالیات بر ارزش افزوده به معنای پایین آمدن درآمد دولت است و در نتیجه بر اساس قانون برای تصویب این لایحه می‌بایست حداقل دو سوم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رأی مثبت دهند.

وی یادآور شد: در جهت کاهش بار مالیات از دوش تولید کننده داخلی و همچنین کم نشدن سهم درآمد دولت از مالیات، می‌بایست تمام فروشگاه‌ها در سطح عرضه مجهز شده و ارزش افزوده را پای صندوق‌ها دریافت کنند.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت تهران تصریح کرد: اجرای قانون دریافت ۹ درصد مالیات بر افزایش افزوده به صورت کنونی موجب میشود تا بسیاری از کالا‌های قاچاق و خارجی از پرداخت سهم مالیاتی معاف شده و تولید کننده داخلی به تنهایی این بار را به دوش بکشد.

خالقی با تأکید بر ضرورت تجهیز صندوق‌های فروشگاه‌ها و مکانیزه شدن بازار تصریح کرد: زمانی که مبادی فروش بسته شوند و مطمئن شویم که هیچ کالایی در کشور به فروش نمیرسد مگر اینکه مالیات بر ارزش افزوده پرداخته باشد، آنگاه کنترل شرکت‌ها و واحد‌های تولیدی کار سختی نیست.

وی یادآور شد: اکنون نیاز است که مجلس شورای اسلامی این جسارت را به خرج داده و صنوف را در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده وارد کند، زیرا بار‌ها در گذشته زمانی که اعلام شد این مالیات از صنوف دریافت خواهد شد، آن‌ها اعتراض کرده و دولت هم به سرعت عقب نشینی کرد و دوباره تمام بار مالیات به دوش تولید کننده انداخته شد.

مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف است

قدیر قیافه عضو انجمن سنگ آهن ایران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص ضرورت کاهش دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تولید کننده داخلی، ، اظهار کرد: این موضوع به نفع تولید کننده داخلی است زیرا در چند سال گذشته سازمان‌های مختلف فشارهای زیادی را بر تولید کننده وارد آورده‌اند.

عضو انجمن سنگ آهن یادآور شد: به عنوان مثال تولید کننده اجناسش را به فروش رسانده اما از خریدار پولی دریافت نکرده است و مجبور است با توجه به قانون دریافت مالیات بر ارزش افزوده به صورت کامل مالیات خود را بپردازد.

قیافه تصریح کرد: در بیشتر کشورهای دنیا مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف است اما در کشور ما این مالیات از ابتدای شاخه تولید دریافت شده و خود این موضوع موجب کاهش قدرت نقدینگی تولید کننده داخلی می شود.

یکی از اشکالات قانون مالیات بر ارزش افزوده،دریافت آن از تولیدکنندگان است

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفت: در ایران نیز همچون سایر کشورها، دو نوع مالیات بر تولید تحت عنوان مالیات بر عملکرد و مالیات بر مصرف تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده، جاری است.

وی با بیان اینکه مالیات بر عملکرد، سال‌ها و از زمان تدوین قانون تجارت از تولیدکنندگان دریافت می‌شده و شرایط آن متناسب با مقتضیات زمانی طی شده است، افزود: مالیات بر ارزش افزوده، مالیات جدیدی در اقتصاد ایران است که طی یک دهه اخیر با تدوین قانون مربوطه، اجرایی شده و در نهایت به صورت آزمایشی، تاکنون ادامه دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، نقصان در اجرا وفقدان وجود زیرساخت‌های اجرایی لازم را دو نقطه ضعف مهم قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: یکی از اشکالات قانون مالیات بر ارزش افزوده در اجرا، دریافت این نوع مالیات از تولیدکنندگان است؛ به عبارتی به جای اینکه این قانون، مانند بسیاری از کشورها، مصرف را هدف‌گذاری کند، در کشور ما به دلیل ۲ نقطه ضعف مذکور، بخش تولید را هدف گرفته است.

وی ادامه داد: دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تولیدکننده، بسیاری از واحدهای تولید را با مشکلات عدیده‌ مواجه کرده است که هم واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و هم بنگاه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی را دچار مشکل می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: هدف‌گذاری کلان، کاهش مالیات بر تولید و اجرای دقیق دریافت مالیات از مصرف است.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۹ دی ۱۳۹۷
کسی که کار تولیدی داره اقلا 20نفر از این کارحقوق دریافت میکنند
Iran (Islamic Republic of)
Saeid
۲۳:۰۷ ۲۸ دی ۱۳۹۷
کارمند شرکتی در بندرعباس بودم شرکت تعطیل شد مالیات شرکت ماند بر دوش کارمندان شرکت اعتراض کردیم دارایی گفت شرکت که تعطیل شده صاحبش هم که در رفته است و شما کارمندان مانده آید اگر از شما نگیریم پس از کجا بگیریم .... به همین سادگی تمام حساب ما مسدود شده ممنوع المعامله و ممنوع خروج از کشور شده ایم آن برای هیچی و مالیات بده های اصلی هم فرار کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۲۸ دی ۱۳۹۷
چه کسی بیشتر از دلالهای زمین مسکن وطلا وارز در این کشور سود میکند تو لید کننده رو به ازا هر کارگری که استخدام میکند از مالیاتش بکاهید این است رسمش ولی افسوس که برق دنیا دل خیلی از آقایون برده وچشمشان انگار نا بیناست و با اینکه تشخیص می دهند ولی حق را پامال میکنند چون منافع شخصی دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۲۸ دی ۱۳۹۷
چرا اخذ مالیات بر اساس برخورداری از امکانات نیست؟چرا مالیات کارمندان دولت که پیشاپیش از حقوق کسر می شود براساس امکانات رفاهی مناطق و شهرها گرفته نمی شود؟ایا معلمین مناطق محروم با معلمین تهران و اصفهان تبریز یا شهرهای بزرگ دیگر در یک سطح هستند؟ چرا افراد با درآمد بسیار بالا مالیات نمیدهند؟مالیات فقط مال کارمندانه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۸ دی ۱۳۹۷
این چه قانونیست که هرکس نذری بدهد ازمالیات معاف است من دیدم طرف هفتاد دیگ نذری میدهد دردیگ باز میکنی میبینی اندازه بیست نفر توش برنج دم کردن شمارا به خدا مردم گرسنه نذرنیستند اینها برای فرار ازمالیات دارند شما ومردم رابازی میدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۸ دی ۱۳۹۷
کارمندان دولت را که مستقیما مالیات از حقوقشان کسر میشه فراموش کرده اید. فوق لیسانس 6 سال سابقه ام، اخیرا بدلیل افزایش سوابق یکی از ردیفهای حقوقیم صد هزارتومانی اضافه شد. یک ردیف تعدیل حقوق از خودشان درآورده اند(که تا بحال سابقه نداشته) همان افزایش را با نام تعدیل دوباره کم کردند. واقعا دو و هفتصد حقوق را باید تعدیل کرد؟
چرا کسی بفکر کارمندان که ریششان تماما دست دولت است نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۸:۲۷ ۲۸ دی ۱۳۹۷
سلام و خسته نباشید خدمت باشگاه خبرنگاران جوان.
من یک کارگر ساده در بنیاد مسکن یکی از شهرستانها با روزی 50 هزار تومان دستمزدهستم .میخاستم بدونم چرا نهادی که از مالیات معافه از حقوق من کارگر مالیات 10 درصدی کم میکنه؟مگه 50 تومن چیه که 10 درصد هم مالیاتش کم میکنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۸ دی ۱۳۹۷
مالیات گرفتن درست کجا هزینه کردن مهم
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۵۱ ۲۸ دی ۱۳۹۷
اکثر کارخانه ها و تولیدی ها که مالیات باید بدهند از طریق تهدید اخراج کارگران و ورشکستگی مسئولیت را مجبور به چشم پوشی مالیات میکنند اگر قانونی باشه که زورگو این واحدها رو خنثی کند ایم مشکلات حل خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۸ دی ۱۳۹۷
تولیدودرامدبایدمالیات پرداخت کنند اونهم درست ولی متاسفانه کمک پولی به تولید کار اشتباهی است واین باعث رکودو توقف تولید بعداز یک مدت مبشه عقط یک مسکنزیانبارهست. شما بهتو لید ومصرف نگاه کنید این یک چرخه هست اونا ذسم کنید رو کاعذ خیلی ساده ببین کجا باید پول شارژ بشه که هم تولید بچرخه و هم کار انجام بشه اونجا جایی نیست جز جیب مصرف کننده که باعث افزایش فروش کارخانه وانجام کار میشه متاسفانه شس سال هست که کامل تعطیل شده قبلش هم جقوق مصرف کننده هیچ گاه در کشور پرداخت نشده شاید برخی فکر کنند نکنه مصداق این ایه باشد که اگر انسان بی نیاز شد طغیانگر میشود خیر اوننیازجیزدیک. ه هست نداریو.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۸ دی ۱۳۹۷
حقوق میگیری مالیاتش رابده چون درامد هست خوب مصرف میکنی قبض اب و برق ک ... برا کی درامد هست که مشترکین باید عوارض ومالیات بدن مگه از یک دریافتی چند بار میشه مالیات گرفت
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۰:۱۹ ۲۸ دی ۱۳۹۷
توروخدا به مشکلات گرونی رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۸ دی ۱۳۹۷
مستحضرباشیدقاچاق از مالیات معاف نیست بلکه فرار مالیاتی است و ثانیا نوشتید
"پای صندوق‌های فروش و از مصرف‌کنندگان دریافت شود اما در داخل ایران به دلیل نبود امکان مکانیزه شدن فروشگاه‌های فروش کالا، این مالیات از حوزه تولید دریافت شده و در واقع تولیدکنندگان، نقش واسطه را در جهت دریافت مالیات بر ارزش افزوده ایفا می‎کنند" اتفاقا اینجا هم از مشتری میگیرند در صورتیکه فروشنده وتولید کننده که کسب درآمد میکنند باید از سود خودشان مالیات بدهند نه از جیب مشتری!! وانگهی
آیا واقعا نقش واسطه دارند؟ واقعا مالیات رو به دولت تحویل میدهند؟ شاهد عرضم وقتی شما میخاید کارت بکشید به شما میگن از این pos کارت بکشید بعد متوجه می شید مالیات رو از شمای مشتری گرفتند واز درگاهی پرداخت کردید که ثبت مالیاتی نشده در واقع مالیات مشتری میره به حساب فروشنده!!!!! به همین سادگی ولی
کارمندان اول مالیاتشات کسرمیشود بعد حقوقشان را میگیرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۸ دی ۱۳۹۷
در پاسخ اون دوست عزیز که قضیه پوز رو مطرح کردند از ی طلا فروشی خرید کردم گفت از این پوز بکش بعد بالای رسید نوشته بود ساعت سازی دقیقا درسته
آخرین اخبار