به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ در نشست خبری امروز (چهارشنبه ۱۰ بهمن ماه)، اظهار کرد: همچنان به بررسی هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ در کمیسیون تلفیق ادامه میدهیم و در تبصرههای پایانی قرار داریم.
وی افزود: بر اساس آنچه در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ تصویب شد، مقرر شد که شرکتهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داشته باشند تا با تایید وزیر ارتباطات ۱۴۰ میلیارد تومان از منابع داخلی خود را برای کمک به سرمایهگذاریهای خطر پذیر اختصاص بدهند تا بتوانیم در حوزه سرمایهگذاریهای این چنینی رونقی برای تشکیل شرکتها و توسعه اشتغال در این حوزه ایفا کنیم.
وی افزود: همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق سازمانهای توسعهای و شرکتهای تابعی خود مکلف شد تا طرحهای دولت الکترونیک و همچنین توسعه خدمات الکترونیکی و پروژه هوشمند سازی مدارس را تأمین اعتبار کند.
مفتح تصریح کرد: بر اساس مصوبه دیگر دولت مجاز شد تا از طریق سازمانهای توسعهای در راستای ایجاد اشتغال و رونق تولید با رعایت سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نسبت به اجرای طرحهای سرمایهگذاری، زیرساختی و نوسازی صنایع و در نظر گرفتن وضعیتهای منطقهای و آمایش سرزمینی و اولویت بندی مناطق کمتر توسعه یافته اقدام کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان کرد: بر اساس مصوبه دیگر وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مکلف شد، سامانه خدمات حمایتی را ایجاد کند و کلیه خدمات حمایتی، دستگاههای دولتی و آستانهای مقدس، نهادهای انقلابی و کلیه دستگاههایی که به کمکهای حمایتی میپردازند با ذکر کد ملی در این سامانه ثبت کنند.
وی ادامه داد: در مصوبهای دیگر به دولت اجازه داده شد که با ۱۰ درصد از اعتبارات عمرانی خود در قالب یارانه سود وجوه اداره شده یا کمک بلاعوض برای اجرای پروژههای مصوب تخصیص دهد تا از این طریق رونقی در اجرای پروژههای مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد شود.
مفتح گفت: طبق مصوبه چند روز قبل که به نظر میرسد در انعکاس آن اشتباهاتی رخ داد سپردهها و وامهایی که برای افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی قائل شده بودیم میزان صحیح آن را مجدداً ذکر میکنم؛ لذا بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق مقرر شد که از محل سپردهگذاریهای قرضالحسنه بانکهای عامل ۵ هزار میلیارد تومان برای اعطای وام قرضالحسنه تخصیص داده شود، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان توسط کمیته امداد توزیع میشود و ۱۵۰۰ میلیارد تومان توسط سازمان بهزیستی برای طرحهای اشتغالزایی مددجویان تحت پوشش با اولویت زنان سرپرست خانوار اختصاص پیدا خواهد کرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان کرد: همچنین بانک مسکن مکلف شد از محل بازگشت وامهای مسکن ۴۰ هزار فقره وام را به بازنشستگان ارائه دهد.
مفتح ادامه داد: این وام به بازنشستگانی که ۵ سال از بازنشستگی آنها میگذرد و در ۱۰ سال گذشته خود و همسرشان مسکن نداشتهاند، اختصاص پیدا میکند به نحوی که سود بازپرداخت آن در تهران به میزان ۹ درصد، مراکز استانها ۷ درصد و در سایر شهرها و روستاها ۴ درصد خواهد بود.
وی ادامه داد: مشمولان این وام کلیه بازنشستگان لشکری و کشوری و تأمین اجتماعی هستند که مستمری آنها کمتر از ۳ میلیون تومان باشد که این افراد میتوانند از محل ۴۰ هزار فقره وام مسکن برخوردار شوند.
انتهای پیام/