به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی قرمز کوچک یا همان ماهی طلایی از معمولترین ماهیهایی است که در منزل میتوان از آنها نگهداری کرد.
این حیوان کوچک خانگی که بسیار جذاب و دوست داشتنی است، در صورت مراقبت مناسب میتواند تا چند سال در کنار ما در منزل زندگی کند. اما متاسفانه به خاطر قیمت ارزان آن، اغلب توجه لازم به آن نمیشود و در شرایط نامناسب نگهداری میگردد، لذا بیش از چند ماه عمر نمیکند.
باید دانست که قیمت ارزان این ماهیهای زیبا نباید با ارازن بودن جان این موجودات زیبا اشتباه گرفته شود؛ لذا لازم است برای فراهم آوردن شرایط مناسب زندگی آنها، مواردی را رعایت کنیم.
بیشتر بخوانید: ماهیهای قرمز هفت سین را بعد از تعطیلات چکار کنیم؟
اولین موضوعی که میتواند به عنوان یک عامل مهم در عمر بیشتر ماهی موثر باشد، محل زندگی آن است.
ظروفی که در آنها ماهی فروخته میشود، اغلب کوچک است و نباید اشتباه کرد و ماهیها را در همان ظروف کوچک نگاه داشت. ماهیها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب میشود. هر چه سطح مقطع بالای تنگ کوچکتر باشد، اکسیژن کمتری میتواند وارد آب شود. پس سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک برای نگهداری ماهیها استفاده نکنید.
از آنجایی که ماهی در تمام طول عمر خود در آب میباشد، لذا لازم است آبی که برای زندگی آن انتخاب میکنیم دارای شرایط مناسب زندگی باشد. معمولا استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهیهای قرمز ایجاد نمیکند. اما قبل از کنار گذاشتن آب برای ظرف ماهی، بگذارید یک دقیقه آب از شیر برود. این کار باعث میشود برخی مواد شیمیایی که احتمالا در لوله رسوب کرده اند بیرون بروند. برای اطمینان از خارج شدن موادی مانند کلر، باید قبل از عوض کردن آب ماهی ها، بگذارید که آب به مدت یک شبانه روز در ظرف بماند و بعد ماهی را داخل آن بیندازید. همچنین این عمل باعث میشود که آب دمای محیط را گرفته و تغییر آن برای ماهیها خطری در بر نداشته باشد.
هرگز نباید اجازه دهید که آب ظرف ماهیها کثیف شود، این کار میتواند باعث بیماری، کوتاهی عمر و در نهایت مرگ آنها شود. شما باید در طول هفته یک یا دو بار آب ظرف ماهیها را عوض کنید.
برای تعویض آب تنگ ماهی، هرگز آب را یک دفعه عوض نکنید، بلکه با آرامش کامل، نیمی از آب ظرف را خالی کرده و سپس کم کم آب خالی شده از ظرف را با آبی که از یک روز قبل نگه داشته اید (برای خارج کردن کلر آب) جایگزین کنید. در هر صورت باید سعی کنید که کمترین استرس را به ماهیهای کوچک منتقل کنید.
ماهیهای قرمز کوچک، حیوانات بسیار سخت جانی هستند و هر چیزی را میخورند؛ لذا به راحتی میتوانید در شرایطی که غذای مناسب در دسترس ندارید از خردههای نان، شیرینی و ... به مقدار کم به عنوان غذا به آنها بدهید. اما اگر در نگهداری آنها مبتدی هستید به شما پیشنهاد میشود از غذاهای آماده آنها که ارزان قیمت هم میباشد تهیه کنید. فقط مطمئن باشید که غذایی را که میخرید مربوط به Goldfish میباشد. ماهیهای نیز مانند انسان به پروتئین، ویتامین و ... برای رشد و زندگی نیاز دارند.
در ارتباط با غذا دادن باید دقت کنید که دادن زیاد غذا به آنها و ماندن آنها در ظرف باعث آلودگی آب شده و برای ماهیها خطراتی به همراه خواهد داشت. سعی کنید به مقدار بسیار بسیار کم، در سه نوبت غذایی همانند خودتان به آنها غذا دهید و مقدار آن باید به گونهای باشد که غذای اضافی در آب نماند.
بهترین دما برای زندگی این ماهیها از حدود ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد میباشد. دمای محیط هرگز نباید به طور ناگهانی تغییر کند. اما تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آنها قابل تحمل میباشد.
ماهیهای قرمز کوچک نیز همانند سایر حیوانات یا گیاهان احتیاج به نور خورشید دارند. محل نگهداری آنها باید به گونهای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود.
هرگز آنها را در زیر نور مستقیم و شدید آفتاب قرار ندهید.
ریختن شن یا ماسه کف ظرف میتواند حس بودن در منزل را برای این ماهیها بیشتر کند. دقت کنید که بیش از دو یا سه سانتیمتر ارتفاع ماسه کف ظرف نباشد، چرا که در غیر این صورت میتواند محیط خوبی برای رشد خزه و باکتریها باشد. همچنین باید از ماسه ایی استفاده کنید که لبههای تیز نداشته باشد تا باعث زخمی شدن ماهیها نشود.
حداقل روزی دو نوبت یک دقیقهای به رفتار ماهیهای خود توجه کنید. به این ترتیب میتوانید حرکتهای غیر معمول آنها تشخیص دهید. در صورت بروز مشکل در رفتار آنها اگر علاقمند باشید میتوانید از متخصصین نگهداری ماهی برای درمان آنها مشورت بگیرید.
اما مطمئن باشید اگر موارد بالا را رعایت کنید مشکل خاصی برای آنها پیش نخواهد آمد.
منبع: زندگی آنلاین
انتهای پیام/