به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در جلسه تشکیل ستاد بازسازی سیل گفت: احداث، تعمیرات و روان سازی زندگی مردم برای بازگشت به روال عادی از اهداف فعالیت این ستاد است که در شهرستانها به ریاست فرمانداران تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه ارزیابی اولیه ۱۲ شهرستان، ۹ شهر و ۱۷۱ روستا صورت گرفته است، افزود: گرچه بدلیل حجم سیلاب، آب وارد منازل مردم شد، لیکن لایروبی انهار کمک کرد تا آب بسرعت از روستاها خارج شود و میزان خسارات وارده کاهش یابد.
رازجویان با اشاره به اینکه تاکنون ۶۳۴۱ واحد مسکونی و تجاری خسارت دیده از سیل مورد ارزیابی قرار گرفت، گفت: ۶۵۰ واحد در معرض خطر در سیلاب بعنوان تخریبی ارزیابی شده است که البته تخریب نشده لیکن آسیبها بنحوی بوده که قابل تعمیر و سکونت نیست و باید بازسازی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با بیان این که تعمیرات واحدهای خسارت دیده به نوع ۱ و ۲ دسته بندی شده است، افزود: تعمیرات نوع یک واحدهایی هستند که ۶۰ درصد به بالا آسیب دیده اند و نوع دو شامل واحدهایی است که ۳۰ تا ۶۰ درصد خسارت دیده اند و پرداختیها نیز به میزان خسارتِ وارد شده است.
رازجویان با اشاره به اینکه در روستاها، سقف تسهیلات اعطایی برای احداث بنا ۴۰ میلیون تومان است و ۱۰ میلیون تومان بصورت بلاعوض است، گفت: سقف این تسهیلات در شهرها بالغ بر ۵۰ میلیون تومان است و ۱۲ میلیون تومان آن بلاعوض است.
وی با بیان اینکه نخستین پرداختیها را از سوم فروردین امسال آغاز کردیم، افزود: با ابلاغ مصوبه جدید، مابه التفاوت مصوبات جدید و گذشته نیز پرداخت خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با بیان اینکه آواربرداری واحدهای احداثی در سیمرغ آغاز شده است، گفت: فرمانداران روند صدور پروانه را شتاب بخشند.
انتهای پیام/ م