عباس پاپی زاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نامگذاری سال ۹۸ توسط مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید اظهار کرد: در یک دهه اخیر موضوعات مربوط به حوزه اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است به طوریکه در چند سال اخیر انواع تحریمها بر کشور وضع شد.
وی افزود: اگرچه اروپا و آمریکا معتقدند که ایران جزو تحریم نیست، اما وجود برخی مشکلات در تأمین ارز مورد نیاز برای واردات مواد غذایی بیانگر موضوع دیگری است.
پاپی زاده ادامه داد: با توجه به شرایط خاص کنونی، خودکفایی محصولات کشاورزی، ایجاد اشتغال و کسب درآمد برای تحقق شعار سال امری ضروری است.
بیشتر بخوانید: ۲ مشکل اساسی که توسط رونق تولید ریشهکن خواهد شد
این مقام مسئول خودکفایی محصولات کشاورزی نظیر شکر و روغن را امری ضروری دانست و گفت: با توجه به تحریم غذایی در بخش کشاورزی، خودکفایی محصولات کشاورزی همچون روغن و شکر امری ضروری است، چرا که ۹۵ درصد روغن و بخشی از شکر مورد نیاز وارداتی است که دستیابی به خوداتکایی و خودکفایی از خروج ارز جلوگیری میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سالانه ۱۴ میلیارد دلار ارز به واردات اختصاص مییابد، بیان کرد: با توجه به پتانسیل کشور باید بخش اعظم کالاهای اساسی در داخل تولید شود تا بدین منظور به جای خروج ارز از کشور، این میزان ارز در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: در سال زراعی ۹۷_۹۶ قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۳۰۰ تومان بود، در حالیکه در صورت عدم تولید داخل و تأمین نیاز کشور از طریق واردات، قیمت تمام شده هر کیلو گندم وارداتی ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان بود که از این رو حمایت از تولید داخل امری ضروری است.
پاپی زاده با اشاره به اینکه حمایت از کشاورزان داخلی در کاهش هزینه های تولید تاثیر بسزایی دارد، اظهار کرد: با توجه به بوروکراسیهای پیچیده اداری و قوانین دست و پا گیر، تسهیل گری در قوانین و رفع مشکلات مربوط به صدور مجوزها، زمین، آب، تامین سرمایه و تسهیلات مورد نیاز در کمترین زمان ممکن برای تحقق شعار سال امری ضروری است تا به جای خروج ارز در پرداخت یارانه به کشاورز خارجی به تولیدکننده داخل دهیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه ۵۰ درصد مشکلات با عزم ملی برآورده میشود، از این رو جلوگیری از واردات و پرداخت یارانه به کشاورزان خارجی و همچنین ضرر و زیان کشاورزان داخلی بدون تحقق بودجه شدنی است. همانگونه که کشورهای توسعه یافته همچون آلمان و ژاپن با فرهنگ سازی میان مسئولان و مردم به دنبال حمایت از تولید داخل هستند.
انتهای پیام/