سید هادی احمدی روئینی، مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با خبرنگارحوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،میزان تخریب بافتها و آثار تاریخی مناطق سیلزده کشور را تشریح کرد و گفت: ما از ابتدای سال و وقوع اولین سیل مرتب گزارش میگیریم و متأسفانه مرتب این گزارشها به روز میشوند و تغییر میکند.
مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها،سازمان میراث فرهنگی افزود: تا به امروز ۲ گروه آسیب داشتیم یعنی برخی از بافتها و آثار تاریخی بر اثر بارش باران و برخی دیگر نیز بر اثر سیل آسیب دیدهاند البته به نظر میرسد که برای اطلاعرسانی آسیبهای حاصل از سیل کمی زود است، ولی گزارشها از آسیبهای حاصل از بارندگی نشان میدهند که بعضی از خانههای بافتهای تاریخی ۱۲ استان از گلستان و مازندران گرفته تا یزد و اصفهان به صورت جزیی و در برخی مواقع کلی تخریب شدهاند. در مورد سیل هم عمده خسارتهای وارد شده در پلهای تاریخی و عمدتا در ایلام و لرستان و خوزستان بوده است البته هنوز برای اعلام برآورد رسمی کمی زود است.
وی افزود: ما در قلعه فلکالافلاک به دلایلی، چون شدت بارش کمی نشست داشتیم و متأسفانه احتمال ادامهدار بودن این نشست است. بافت تاریخی دزفول و شوشتر نیز آسیب دیدهاند.
مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: امروز هنوز امکان سرکشی همکاران ما به برخی از نقاط استانهای غربی وجود ندارد البته اولویتها در شرایط فعلی نجات جان انسانها است بنابراین اولویتمان در حال حاضر خروج از شرایط بحران است.
احمدی روئینی ادامه داد: هماکنون تقریبا تمام بافتهای خاکی و خشت و گلی نقاط سیلزده کشور و تقریبا تمام پلهای تاریخیمان در غرب کشور درصدی از آسیب را داشتند.
وی در خصوص وضعیت فعلی نقش رستم تصریح کرد: ترکهای صخرههای نقش رستم وجود داشت البته امروزه شدت بارندگیها از بالادست و جاری شدن آبشارهای خیلی بزرگ در دامنه کوه نقش رستم باعث شسته شدن ترکها شد، ولی هیچ پایش کارشناسی روی آن انجام نشده است و تقریبا مطمئن هستیم که ترکها بازتر میشوند، زیرا آب در درون آنها افتاده است و پس از آن گل و لای باعث بازتر شدن ترکها میشود البته به نظر من باید در قالب یک پروژه پیچیده و از بالادست راههای ورود آب به ترکها را مسدود کرد البته با گذر از روزهای بارانی متوجه خواهیم شد که ترکهای نقش رستم تا چه اندازه باز شدهاند تا کارشناسان هیدرولیک و سازه نظر بدهند.
مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در سال ۹۸ با توجه به اتفاقاتی که رخ داد اولویت در این است که علاوه بر جبران خسارتها به نوعی مدیریت شود که در سالهای بعد مشکلات فعلی را نداشته باشیم و یا حداقل مشکلات کمتر بشوند.
انتهای پیام/