به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت گل گندم حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی (زینک)، آهن، فیبر، اسیدفولیک، آنتوسیانین، زاگزانتین، لوتئین، موسیلاژ، اسیدفسفریک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و غیره است.
برای بررسی خواص شربت گل گندم و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص شربت گل گندم گفت: این شربت به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود.
وی افزود: شربت گل گندم یک نوشیدنی فوقالعاده مفید در رفع کمردرد است؛ همچنین به درمان دردهای سیاتیک و مفاصل کمک شایانی میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این شربت موجب درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه میشود.
بیشتر بخوانید: شربتی که سلامت قلبتان را تضمین میکند
عظمایی بیان کرد: این شربت موجب تحریک اشتها میشود؛ لذا برای افراد لاغر که قصد افزایش وزن دارند بسیار مفید و اثربخش است.
وی اظهار کرد: از دیگر خواص این شربت میتوان به تصفیه خون، پاکسازی کبد، کلیه و مجاری ادراری، رفع ورمهای بدن و تقویت بینایی اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: شربت گل گندم موجب رفع دردهای روماتیسمی میشود؛ همچنین به درمان نقرس کمک میکند.
عظمایی گفت: یکی دیگر از خواص بینظیر این شربت که میتوان نام برد، رفع جوشهای صورت است.
وی بیان کرد: رفع ورم چشمها، دفع سنگ کلیه، کنترل قند، فشار و چربی خون از دیگر خواص شربت گل گندم است که میتوان نام برد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: تضمین سلامت پوست و مو با شربت زردآلو
عظمایی اظهار کرد: شربت گل گندم به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
وی اظهار کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
عظمایی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-عرق گزنه یک لیتر
-عرق کرفس یک لیتر
-گیاه گل گندم ۱۲۰ گرم
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا گیاه گل گندم را نیمکوب میکنیم.
-عرقیجات شامل عرق گزنه و عرق کرفس را ترکیب میکنیم.
-گیاه گل گندم نیمکوب شده را درون عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم گیاه گل گندم به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد آن را صاف میکنیم.
-عسل را به شربت اضافه میکنیم و هم میزنیم تا قوام بیاید.
-شربت آماده شده را درون ظرف شیشهای میریزیم و درون یخچال قرار میدهیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/