به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دقیقا ٧٠ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی سال ٥٧ نخستین ترور یک مقام مهم در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق افتاد تا نظام نوپا و جدید ایران با یکی از خطرناکترین تفکراتی که در سایه انقلاب اما برای زدن ریشه آن رشد و نمو کرده بود، مواجه شود. ٤٠سال پیش در چنین روزی، برابر ٣ اردیبهشت ١٣٥٨ خورشیدی، سرلشکر ولیالله قرنی، نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی به دست عوامل گروهک تروریستی «فرقان» به شهادت رسید. قرنی ازجمله فرماندهان عالی رتبه ارتش شاهنشاهی بود که به دلیل نزدیکی به روحانیت و بهویژه آیتالله طالقانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد اعتماد سران انقلاب قرار گرفت، اما حذف زودهنگامش توسط یکی از مخوفترین گروههای تروریستی تاریخ انقلاب، مردم ایران را از ادامه خدمات او محروم ساخت.
بیشتربخوانید : ملیگراها به قرنی ظلم کردند
این واقعه را درواقع باید نقطه آغاز تحرکات فرقان به شمار آورد. این گروهک تروریستی دقیقا ٨ روز پس از ترور شهید قرنی، به سراغ یکی از مغزهای متفکر انقلاب اسلامی و رئیس شورای انقلاب یعنی مرتضی مطهری رفته و او را در شامگاه سهشنبه ١١ اردیبهشت ١٣٥٨ پس از خروج از منزل یدالله سحابی با شلیک گلوله به شهادت رساندند. در فهرست ادامه ترورهای موفق این گروهک نامهای آشنایی چون دکتر محمد مفتح، مهدی عراقی، سیدمحمد علی قاضی طباطبایی را میتوان مشاهده کرد هرچند که سیاهه ترورهای ناموفقشان نیز با وجود آیتالله سیدعلی خامنهای، اکبرهاشمی رفسنجانی و عبدالکریم موسوی اردبیلی، نام بزرگ کم ندارد. اگر نقطه شروع گروهک فرقان را ترور ولیالله قرنی در ٣ اردیبهشت ١٣٥٨ بدانیم، نقطه پایان آن را نیز دستگیری رهبر این گروهک یعنی ابراهیم گودرزی در ١٨ دی همینسال باید قلمداد کنیم. فرقان از شروع تا پایان ٢١ ترور سیاسی انجام داد که در ١٣ مورد به شهادت انقلابیون انجامید و در ٧ مورد ناکام ماند و یک مورد نیز با دستگیری تیم ترور قبل از آغاز عملیات در نطفه خفه شد.
از اکبر گودرزی موسس گروهک تروریستی فرقان اطلاعات زیادی در دست نیست. اما با بررسی منابع موجود به این نتیجه میرسیم که او با وجود تحصیلات مقدماتی حوزوی مصداق بارز کسانی بود که به شهادت امام علی (ع) اسلام را همچون پوستینی وارونه بر تن کرده و آن را بنا بر امیال نفسانی خود تفسیر میکنند. گودرزی با وجود سن وسال کم - ٢٠ سال - در خلال برگزاری جلسات تفسیر قرآن از روحیه انقلابی برخی از جوانانی که پای درس و بحثش مینشستند سوءاستفاده کرده و کمکم تشکیلات فرقان را برای حذف فیزیکی چهرههای موثر انقلاب پایه گذاری کرد. تومار فرقان نهایتا در ماههای پایانیسال ٥٨ با نفوذ عناصر انقلابی در این گروه و شناسایی اعضای موثر آن در هم پیچیده شد. ١٣ اسفند همینسال هفت نفر از اعضای موثر تیم ترور فرقان اعدام شدند و موسس گروه یعنی اکبر گودرزی نیز چند ماه بعد یعنی سوم خرداد ١٣٥٩ مقابل جوخه آتش قرار گرفت.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/