به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی «پرواکتیو اینوستور» در گزارشی درباره پایان دوره معافیتهای آمریکا برای خریداران نفت خام ایران نوشت: تحلیلگران پیشبینی میکنند که با پایان دوره معافیتهای اعطایی آمریکا به خریداران نفت خام ایران بازار این فرآورده با کاهش عرضهای معادل بیش از یک میلیون بشکهای مواجه شود. ضربالاجلی که آمریکا برای هشت خریدار نفت خام ایران تعیین کرده بود چند روز پیش به پایان رسید.
توقف عرضه نفت خام ایران به بازارهای جهانی بهای نفت را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد. بهای نفت برنت دریای شمال در حال حاضر حدود بیش از ۷۰ دلار در هر بشکه و بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت نیز بالای ۶۱ دلار در هر بشکه است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، این پیام روشن را به همه کشورهای خریدار نفت ایران ارسال کرد که دوران معافیت خریداران نفت جمهوری اسلامی از تحریمهای واشنگتن به پایان رسیده است.
پیشبینی تحلیلگران این است که فشارهای آمریکا بر ایران باعث خواهد شد که بیش از یک میلیون بشکه از نفت تولیدی جمهوری اسلامی از بازار خارج شود. این مسئله به همراه تحریمهایی که آمریکا علیه ونزوئلا وضع کرده است بر «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک) فشار وارد خواهد آورد.
بیشتر بخوانید:
به صفر رساندن صادرات نفت خام ایران امکان پذیر نیست و چین و ترکیه به این مسئله اذعان کردهاند. هر دو کشور چین و ترکیه از آمریکا خواستهاند در خصوص وضعیت ویژه این دو کشور بازنگری به عمل آورد. دولت آمریکا هنوز به این درخواست چین و ترکیه واکنشی نشان نداده است.
«باب دودلی» رئیس شرکت نفتی بریتیش پترولیوم، چند روز پیش در مصاحبهای با شبکه خبری سی. ان. بی. سی گفت هر چیزی ممکن است، روی دهد. او گفت: چیزی که هنوز مشخص نیست این است که آیا آمریکا در آخرین لحظات برخی معافیتها در زمینه خرید نفت خام از ایران را تمدید خواهد کرد یا خیر؟
به نظر میرسد مباحث مربوط به نفت خام طی چند هفته آینده در کانون توجه قرار خواهد گرفت، تاثیر این مسئله بر اقتصاد جهانی نیز به همین اندازه اهمیت داشته و در کانون توجه قرار خواهد داشت. برخی تحلیلگران پیش بینی میکنند که تقاضا برای مصرف فرآوردههای نفتی در آمریکا افزایش خواهد یافت. همه شاخصهای اقتصادی به کاهش رشد اقتصادی در جهان اشاره دارند و تحلیلگران میگویند این مسئله میتواند تاثیرات متفاوتی بر قیمت نفت خام بر جای بگذارد. مسائل ژئوپلیتیک نیز در کانون توجه قرار خواهند داشت و میزان تولید نفت در ونزوئلا و لیبی همچنان محدود خواهد بود.
انتهای پیام/