میلاد حبیبی نویسنده کتاب آرزوهای دستساز در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت:ما اخیرا به ایده تاریخ شفاهی پیشرفت رسیدیم. ما دستاوردها و پیشرفتهایی که در چهل سال گذشته داشتیم را به صورت مکتوب روایت نکردیم و به همین دلیل یک تاریخشویی و به نوعی هویتزدایی از پیشرفتها و دستاوردهای ما اتفاق افتاده است از این رو میخواهیم این دستاوردها را کشف و ضبط و کش و قوسها و فراز و فرودهایش را روایت کنیم.
وی افزود:روایت مکتوب پیشرفتها و دستاوردهای انقلاب اسلامی کلان پروژهای بوده که تعریف شده است و کتاب آرزوهای دستساز هم گام اول اجرای این کلان پروژه به حساب میآید. این کتاب روایتی از تجربیات یک شرکت دانشبنیان است. اعضای این شرکت دانشبنیان میخواهند به بحث خودکفایی کشور کمک کنند و در بحث اقتصاد مقاومتی نیز قدمی بردارند.
گردآورنده کتاب آرزوهای دستساز اظهار کرد:در زمان مطرح کردن تاریخ شفاهی پیشرفت، زوایای متعددی در نظر میآید یعنی از پیشرفتهای فضایی، هستهای، نانو، پزشکی، سلولهای بنیادی و پیشرفتهایی که در حوزههای موشکی داشتیم تا حوزههایی که به بحث دیپلماسی و مدیریت مربوط میشوند، تحت عنوان تاریخ شفاهی پیشرفت قرار میگیرند و این فضا بسیار گسترده است. ما تصمیم گرفتهایم که در قدمهای بعدی به اکثر موارد ذکر شده ورود کنیم و در این مسیر بحث شرکتهای دانشبنیان یکی از اولویتهای ما است.
حبیبی گفت:هماکنون بنا بر آن است که کار ثبت تاریخ شفاهی مجموعه شرکت بهتاش صنعت سپاهان شروع شود. کتابهایی نیز در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آماده انتنشار هستند. این کتابها پیرامون سلولهای بنیادی هستند و با عناوین رویانا و سلولهای بهاری در دست مخاطبانشان قرار میگیرند.
وی ادامه داد:مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم خطاب به جوانان گفتهاند:جوانها قدمهای جدید را در گام دوم براساس تجربیات گذشته انقلاب بردارند یعنی به تجربیات گذشته که داشتیم، توجه کنند اما متأسفانه تجربیات بخش عظیمی از پیشرفتهایی که داشتیم ثبت نشده است یعنی جوانهایی که قصد ورود به حوزه کارهای فناورانه و علمی را دارند، متوجه میشوند که تجارب گذشته به نحو مطلوبی ثبت و روایت نشده است.
نویسنده کتاب آرزوهای دستساز اظهار کرد:از طرف دیگر پیشرفتهای ما به نوعی نیاز به یک پیوست فرهنگی دارند که قدری فراتر از پیوستهای رسانهای، بین مردم ترویج بشود و بتواند فرهنگ عمومی را با خودش همراه کند یعی پیشرفتهای ما در حوزههای فضایی، صنعتی، هستهای و ... برای مردم مهم باشد و آنها در این حوزهها مطالبه و پیگیری کنند که پیشرفتها ادامه پیدا کنند. کتاب آرزوهای دستساز نیز به دنبال آن است که فرهنگ عمومی را با خودش همراه کند و مردم مطالبهگر پیشرفتها باشند.
حبیبی گفت:امیدواریم که مخصوصا قشر دانشجو و دانشآموز کتاب آرزوهای دستساز را مطالعه کنند و فعالیتهای خودشان را به نوعی امیدوارانه و با انرژی و تلاش به گونهای ادامه بدهند که به نتایج مطلوبی برسند.
انتهای پیام/