خاندوزی گفت: هر چقدر که گردش اطلاعات اقتصادی شفاف‌تر و سریعتر صورت گیرد موجب کاهش احتمال فساد‌ها می‌شود.

انتشار اسامی دریافت کنندگان تسهیلات مثبت بود/ همه دولتمردان روی به شفافیت بیاورندسید احسان خاندوزی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مسئله دسترسی به اطلاعات یکی از ارکان موفقیت اقتصادی است و هر چقدر که گردش اطلاعات اقتصادی بیشتر، شفاف‌تر و سریعتر صورت گیرد موجب می‌شود احتمال فساد‌ها و تبانی‌هایی که در اقتصاد غیر شفاف و مه‌آلود متصور است، کاهش پیدا کند و هم جمع وسیعی از فعالان اقتصادی، کارشناسان و توده مردم به عنوان ناظران صحت جریان اقتصاد بتوانند ورود پیدا کنند و نظارت عمومی در اقتصاد گسترش پیدا کند.


بیشتر بخوانید: فهرست دریافت کنندگان ارز نیمایی و دولتی به روزرسانی شد


خاندوزی افزود: از این منظر هیچ تفاوتی بین شفاف سازی‌های کوچک و بزرگ نیست، هر چند در حالت ایده آل منتظر این هستیم که مهم‌ترین و بزرگترین بازیگران اقتصادی هم روی به شفاف سازی بیاورند.

وی در مورد انتشار اسامی افراد دریافت‌کننده تسهیلاتِ اشتغال روستایی توسط وزارت کار گفت: نباید شفاف‌سازی در حوزه‌هایی که بازیگران آن بازیگران غیر مهمی هستند را کوچک شمرد و به عقیده من همین بحث شفاف‌سازی اسامی دریافت‌کنندگان تسهیلات مثبت است. من به شخصه به این شفاف سازی‌ها خوشبین هستم و دیگر دولتمردان را نیز به این شفاف‌سازی دعوت می‌کنم. اگر مبنای حرکت به سمت اقتصاد شفاف را در کشور رصد کنیم، می‌بینیم که ما در آغاز انقلاب شفافیت قرار داریم و سال‌های آینده سکه شفافیت بیشتر به نام اقتصاد زده خواهد شد.

این اقتصاددان گفت: همین بحث جوانگرایی می‌تواند به شفافیت کمک کند، به جهت اینکه جوانان دچار تعارض منافع کمتری هستند و از ابتدا اعتقاد بیشتری به مسئله شفافیت اطلاعات اقتصادی دارند. شفافیت اطلاعات اقتصادی از صدر تا ذیل جامعه آنگاه که در حال کمک به کاهش هزینه فعالیت اقتصادی و افزایش هزینه فساد است، برای ما مطلوب است. شفافیت آنجایی ناموجه شمرده می‌شود که هزینه فعالیت‌های اقتصادی را برای فعالان سالم اقتصاد بالا ببرد یا موجب از دست رفتن منافع اقتصادی در سطح ملی شود.

وی تصریح کرد: یکی از اتهاماتی که مخالفان شفافیت به مقوله شفاف سازی می‌زنند این است که در زمان تحریم دست از شفافیت برداریم که این یک باور غلط است. در شرایط تحریمی ما فقط نقاط اتصال داخل به خارج اهمیت دارد؛ بنابراین وقتی این موضوع در داخل شفاف‌سازی می‌شود که چه شرکت‌ها و چه اشخاصی چه تسهیلاتی می‌گیرند یا چه گروه‌هایی در حال دریافت تسهیلات اشتغال تکلیفی و ترجیهی هستند و همچنین انتشار حقوق و دستمزد مدیران، این‌گونه مصادیق واجب است.

خاندوزی گفت: همان‌طور که عنوان کردم در آغاز راه شفاف‌سازی هستیم و دولتمردان باید به این حرکت بزرگ شفاف‌سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات روی بیاورند، البته شفاف‌سازی مختص دولت نیست و بخش‌های حکومتی هم باید قدم‌های مثبتی در راستای شفافیت بردارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار