رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی گفت: یکی از اقدامات موسسه رازی استفاده از سموم جانوران سمی برای درمان MS و سرطان‌ است.

ناصر محمد پور رئیس بخش جانوران سمی موسسه واکسن و سرم سازی رازی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از ساخت دارویی برای درمان بیماری‌های صعب العلاج از طریق زهر حیوانات سمی خبر داد و اظهار کرد: کشور ما ایران رتبه دوم را از نظر تنوع جانوران سمی در دنیا دارد و موسسه رازی نقش مهمی در کنترل خطر ناشی از گزیدگی توسط این حیوانات در سطح کشور ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی بخش جانوران سمی موسسه رازی تولید سرم‌های ضد گزیدگی است و هر ساله این موسسه حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار واحد آمپول ضد گزیدگی را توسط وزارت بهداشت در سطح کشور توزیع می‌کند،‌ در حال حاضر با تلاش‌های این موسسه و وزارت بهداشت تعداد مرگ و میر ناشی از گزیدگی به نزدیک صفر رسیده است.

زهر مارهایی که سرطان را درمان می‌کنند/ درمان بیماران خاص با استفاده از زهرجانوران سمی

گونه‌های جانوری خطرناک در اولویت تهیه پادزهر

محمد پور گفت: پادزهر‌های تهیه شده در این موسسه همگی چند ظرفیتی بوده و در مقابل تمامی گزیدگی‌ها مقاومت می‌کنند اما همواره انواع گونه‌های جانوری خطرناک که تراکم و خطر بیشتری دارند در اولویت تهیه پادزهر قرار خواهند گرفت تا بتوانیم از اثر بخشی مناسب این دارو‌ها برای نجات هموطنان کشورمان اطمینان حاصل کنیم.

رئیس بخش جانوران سمی موسسه واکسن و سرم سازی رازی بیان کرد: در حال حاضر یکی از اقدامات مهم موسسه رازی استفاده از سموم این جانوران برای تهیه داروی بیماران صعب العلاج بوده که تحقیقات خوبی روی سموم این جانوران انجام گرفته است و برخی از آن‌ها نشان می‌دهد این سموم می‌تواند ما را در درمان بیماری‌های خاصی مثل MS، سرطان‌، بیماری‌های التهابی و غیره همراهی کند.

زهر مارهایی که سرطان را درمان می‌کنند/ درمان بیماران خاص با استفاده از زهرجانوران سمی

وی تشریح کرد: تحقیقاتی خوب روی ترکیبات بدست آمده از این سموم انجام شده است و در حال حاضر در تلاشیم تا علاوه بر تهیه پادزهر، این گونه دارو‌ها را به دست آوریم و پیشرفت‌های خوبی هم تا به امروز داشته ایم که تحت عنوان مقاله و پایان نامه‌ منتشر شده است.

محمد پور یاد‌آوری کرد: به دنبال آن هستیم تا اجزا این سموم را از هم جدا کرده و مدل‌های ساختاری آنها را مورد بررسی قرار دهیم، در حال حاضر کشور ما همپای سایر کشور‌های دنیا در حال تحقیق در این حوزه است و به زودی می‌توانید شاهد درمان هموطنان بیمارمان از این طریق بشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۸ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
انشاءالله هرچه زودتر موفق بشید به تهیه این دارو از زهر حیوانات سمی برای درمان بیماران خاص .دعاگوتون خواهم بود بچه شیعه های مرتضی علی