وی ادامه داد: اجرای طرح بعد از تعطیلی مدارس و آماده شدن بستر لازم آغاز خواهد شد؛ کارهای اولیه فعالیت پایگاهها و ثبت نام اولیه انجام شده است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: وقتی خانواده برای ثبتنام به مدرسه میرود برای آنها به منظور حضور در پایگاه سنجش سلامت دقت قبلی در نظر گرفته میشود.
قدمی با اشاره به موارد در نظر گرفته شده برای سنجش نوآموزان تصریح کرد: پوسیدگی دندان، چاقی، کوتاه قدی شدید و کارت واکسیناسیون نوآموزان رصد میشود و در این میان افراد دارای شرایط ویژه مانند اوتیسم، نابینا، ناشنوا و دارای مشکل ذهنی به مدارس استثنایی ارجاع داده میشوند.
قدمی با تاکید بر رویکرد آموزش تلفیقی در مدارس تصریح کرد: براساس این سیاست اکنون ۷۳ هزار نفر از این کودکان در مدارس عادی در قالب طرح تلفیقی تحصیل میکنند و جداسازی دانشآموز آخرین مرحله است.
وی به وضعیت سنجش نوآموزان سال گذشته اشاره و اظهار کرد: سال گذشته هم یک میلیون و ۴۰۰ هزار نوآموز را ارزیابی کردیم و از این میان ۲۲ درصد آنها واکسیناسیون ناقص داشتند و ثبت نام آنها منوط به تکمیل فرایند واکسیناسیون شد، همچنین ۵/۹ درصد نوآموزان چپ دست بودند که این اطلاعات را به سازمان نوسازی دادیم تا در ساختن صندلیهای تک نفره درصدی را به آنها اختصاص بدهند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اعلام افزایش ازدواج خویشاوندی گفت: والدین ۲۱ درصد نوآموزان نسبت فامیلی داشتند که بیشترین درصد در سیستان و کمترین در کردستان و آذربایجان غربی است و این موضوع به لحاظ خطر بیماریهای وراثتی میتواند مشکل ساز باشد.
قدمی با اشاره به اینکه ۸۳ هزار دیرآموز هم در سنجش سال گذشته شناسایی شد، گفت: علاوه بر آن ۷۶ هزار نفر دچار چاقی مفرط، ۲۳ هزار دجار لاغری شدید، ۶ هزار نفر دچار کوتاه قدی شدید بودند.
وی درباره دانش آموزان دیرآموز گفت: این دانش آموزان ۱۵ نمره از بچههای عادی پایینتر و ۱۵ نمره از بچههای استثنایی بالاتر هستند، اما به طور کلی محیط، محتوا و معلم خوب میتواند حدود ۵ تا ۱۰ نمره ضریب هوشی را بالا ببرد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اظهار کرد: در شرایط فعلی ۸ هزار و ۸۹۷ دانشآموز به مدارس استثنایی و هزار و ۱۷ نفر در قالب طرح تلفیقی به مدارس عادی هدایت شدند.
قدمی به هزینه طرح سنجش نوآموزان هم اشاره و تصریح کرد: هزینه انجام طرح سنجش ۳۰ هزار تومان است که در مناطق عشایری و سیلزده رایگان خواهد بود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره اجرای طرح جهش تحصیلی گفت: خانوادههایی که تمایل دارند فرزندشان به جای مدرسه تیزهوشان در مدارس عادی باشد میتوانند برای اجرای طرح جهش به پایگاههای تخصصی مراجعه کنند.
وی ادامه داد: هزینه شرکت در این طرح و انجام آن ۹۰ هزار تومان است و در پایگاهها تست ویژهای برای سنجش امکان جهش تحصیلی دانشآموز انجام میشود که سال گذشته از میان ۹ هزار نفر درخواست جهش ۵ هزار نفر تأیید شد.
قدمی همچنین به سونامی بازنشستگی در میان معلمان مدارس استثنایی اشاره و تصریح کرد: سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر از سازمان خارج میشوند، اما ورودی ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر است، البته برای رفع نیازها بباید ۵۰۰ نیرو از طریق استخدام آزاد جذب کنیم یا بازنشستگی نیروها را به تاخیر بیاندازیم.
وی بیان کرد: همچنین از بازنشستگان دعوت به همکاری میکنیم البته درخواست یک هزار مجوز استخدام هم داشتیم.
انتهای پیام/