اوضاع دانشجومعلمان برخی پردیس‌های دانشگاهی تعریفی ندارد و حتی الفبای امکانات هم برای این محل‌های آموزشی لحاظ نشده است.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی است که تربیت معلم در آموزش و پرورش مبتنی بر آنچه در اسناد بالادستی مانند سند تحول بنیادین عنوان شده است با بازگشت به سیاق چند دهه پیش و البته با رنگ و لعابی امروزی، دوباره آکادمیک شده است؛ دانشگاه‌های تعطیل شده تربیت معلم دیروزی ۶-۷ سالی است که در قالب دانشگاه فرهنگیان بار دیگر آغاز به کار کرده‌اند تا مجرای دانشگاهی و حرفه‌ای برای علاقه‌مندان به شغل معلمی باشند.

براساس اسناد بالادستی آموزش و پرورش، تنها مسیر رسمی جذب معلم باید از دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی باشد؛ نظریه‌ای که اگرچه روی کاغذ قابل توجه بوده، اما با نارسایی‌ و کمبود‌هایی در عمل، باعث شده است انتظارات از دانشگاه‌های تربیت کننده معلم با واقعیت سازگاری نداشته باشد.

درست است که دانشگاه فرهنگیان نسبت به دانشگاه‌های دیگر به‌طور تقریبی نوپا محسوب می‌شود، اما با توجه به وظیفه خطیر آن و جامعه مخاطبان به‌نسبت بالا و ارتقا سطح دانشی داوطلبان این دانشگاه که سال به سال رتبه‌های بهتری برای ورود به این آکادمی معلمی صف می‌کشند، تامین حداقل امکانات انتظاری ماورایی و ناروا از این دانشگاه نخواهد بود.

معلم شدن با اعمال شاقه؛ پردیس‌هایی که در الفبای امکانات درمانده‌اند

اوضاع نابسامان خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه فرهنگیان

یکی از شرایط تحصیل در دانشگاه فرهنگیان حضور دانشجومعلمان در خوابگاه و فرایند تحصیلی یکپارچه آنهاست، به گونه‌ای که خوابگاه در معنای رایج برای سایر دانشجویان دانشگاه‌های کشور نیست و کارکردی فراتر از آن دارد.

با وجود تعریف این جایگاه برای خوابگاه‌های دانشجومعلمان، اوضاع آنطور که باید رضایت‌بخش نیست و در برخی موارد حداقل‌های یک زندگی دانشجویی هم در آن رعایت نشده است.

چندی پیش حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره خوابگاه‌های دانشجویی گفته بود که خوابگاه دانشگاه دوم برای دانشجومعلمان است و مهارت محوری و رونق تولیدات دانشجویی را مورد توجه داده‌ایم.

معلم شدن با اعمال شاقه؛ پردیس‌هایی که در الفبای امکانات درمانده‌اند

دانشکده‌ای در مجاورت پالایشگاه

اوضاع پردیس شهید رجایی ( مرکز آموزش عالی شهید مطهری) دانشگاه فرهنگیان آن‌طور که دانشجومعلمانش مدعی شده اند تعریفی ندارد؛ جمعی از دانشجویان مرکز آموزش عالی شهید مطهری شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات عدیده‌ای که این پردیس و خوابگاه مربوط به آن‌ دارد، اظهار کردند: یکی از مشکلاتمان مجاورت دانشگاه با مخزن پالایشگاه است که همین موضوع ضمن خطراتی بالقوه بسیاری از دانشجو معلمان را نگران می‌کند، علاوه بر آن وضعیت جابه‌جایی از خوابگاه تا دانشگاه مناسب نیست و دانشجو معلمان برای رفت و آمد باید در حاشیه بزرگراه نسبت به جابه جایی خود اقدام کنند.

آنها با اشاره به اینکه امکانات خوابگاهی دانشگاه هم با نیازهای دانشجویان همخوانی ندارد، گفت: وضعیت جغرافیایی نامناسب، کمبود جا و مشک فقدان امنیتی که اطراف دانشگاه و خوابگاه وجود دارد دانشجو معلمان را دچار مشکل کرده است.

این دانشجومعلمان گفتند تاکنون رایزنی‌های بسیاری با مسئولان دانشگاه و حتی ستاد مرکزی برای بهبود اوضاع انجام شده است اما تاکنون رایزنی‌ها به عمل منجر نشده و همچنین شرایط مانند سابق ادامه دارد.

معلم شدن با اعمال شاقه؛ پردیس‌هایی که در الفبای امکانات درمانده‌اند

امکان جابجایی پردیس دانشگاه شیراز فراهم شده است

به دنبال شرح واقعه‌ای که دانشجومعلمان دانشگاه شیراز از اوضاع خوابگاه و دانشگاهشان داشتند، موضوع را از رئیس دانشگاه فرهنگیان پیگیری کردیم؛ خنیفر درباره پیگیری اوضاع این خوابگاه و پردیس دانشگاه و خوابگاه آن به خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به درخواست‌هایی که از مشکلات پردیس شهید رجایی شده بود برای حل مشکل آنها اقدام کردیم و روز گذشته با حضور نمایندگان شیراز نامه برای جابه‌جایی این دانشگاه زده شده است تا برای مهر ۹۸در محلی مناسب دانشجویان اسکان داده شوند همچنین خوابگاه مناسبی هم داشته باشند.

خنیفر تصریح کرد: البته باید شورای گسترش وزارت علوم هم موافقت‌های نهایی را با این جابه‌جایی داشته باشد تا کار به نتیجه برسد. اکنون به دنبال پیگیری این موضوع هستیم و اگر تا کنون این اقدام به ثمر نرسیده است به دلیل موافقت نکردن شورای گسترش با این جابه‌جایی بوده است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این پرسش که آیا در این دانشگاه با وجود کمبود جا برای سال تحصیلی آینده جذب دانشجو انجام خواهد شد یا خیر تصریح کرد: هیچ تحمیلی بر پردیس‌های دانشگاهی مبنی بر جذب دانشجو نداریم و زمانی که پردیس‌ها فضای لازم داشته باشند به آنها سهمیه می‌دهیم.

وی تصریح کرد: امسال ۱۰ هزار دانشجو معلم دوره چهار ساله و ۱۰ هزار دانشجو معلم دوره یکساله فارغ‌التحصیل شده و برای سال تحصیلی آینده در هر کدام از پردیس‌هایی که ظرفیت پذیرش وجود داشته باشد دانشجو معلم پذیرفته می‌شود؛ همچنین از تمام استان‌ها درخواست کرده‌ایم تا چنانچه فضای خالی دانشگاهی وجود داشته باشد به دانشگاه فرهنگیان اجاره دهند تا از امکانات آن‌ها برای تحصیل دانشجو معلمان استفاده کنند.

البته پیش از این در سال ۹۳ بود که هیئت کارشناسی به انتقال دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری شیراز اشاره کرده و قرار بر این بود راهکار‌های مناسب انتقالی در دست بررسی قرار گیرد، اما همچنان این موضوع بلاتکلیف باقی مانده است و ترتیب اثری برای جابه‌جایی نداده‌اند.

معلم شدن با اعمال شاقه؛ پردیس‌هایی که در الفبای امکانات درمانده‌اند

دانشجویانی که تسهیلاتشان روی کاغذ جا خشک کرده است

اوضاع دانشجومعلمان که قرار است تربیت نسل آینده را به دست بگیرند فارغ از بلاتکلیفی حقوق و کسورات آن، تصمیم ناگهانی دوره رزم برای پسران و شرایط مبهم استخدامی که بخش عمده‌ای از مشکلات آنهاست در ابتدایی‌ترین  امکانات هم تعریف ندارد و معلوم نیست دانشجویی که هر روز دغدغه تامین و سر و سامان دادن به حق و حقوق اولیه خود را دارد، چطور می‌خواهد با فراغ بال مسئولیت خطیر معلمی را تمرین کند؟

دانشگاهی که هر ساله برای پذیرش، مجاری ورودی را تنگ‌تر می‌کند تا غربالی از برترین‌ها را برای تحصیل انتخاب کند چطور در تامین امکانات اولیه دانشجویانش این چنین سختگیرانه اقدام نکرده است؟ بی‌شک که تربیت با کیفیت دانشجویان بدون تحمل هزینه‌های مربوط به آن امکان‌پذیر نیست و تنها طرح‌ها و برنامه‌های دانشگاه را روی کاغذ ماندگار می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دانشجو
۰۱:۵۳ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
تو را به قرآن ما رو از این محیط وحشتناک نجات بدید، من به عنوان دانشجو تازه وارد به دانشکده فرهنگیان مطهری سر زدم واقعا شرایط بدی داره، لطفا این دانشگاه را به شهر منتقل کنید
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۲۱:۵۵ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
شرایط بدیه لطفا رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۰۳ تير ۱۳۹۸
دانشگاه پردیس آمل پر موش
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۳:۴۵ ۰۳ تير ۱۳۹۸
دلیل مخالفت اون عده ای که نمیخوان ما منتقل بشیم به شیراز اون 13 میلیارد ارزش افزوده ای هست که تو جیبشون میره
تنها و تنها و تنها دلیلش همین هست وگرنه جا واسه اسکان ما زیاد هست
Germany
کاظم
۲۱:۴۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
دوستان با 25 سال سابقه کار در اموزش وپرورش وتحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی،توصیه میکنم از همین الان در فکر کار دیگه باشید تا جوان هستید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
ای واااای بر اسیری کز یاد رفته باشد...در دام مانده باشد صیاد رفته باشد......عزیزان دانشجو معلم ما23سال معلمی کردیم اونم دونفری با همسرم..از همسایه عقب تریم..از خواهر،برادر و اقوام زندگی عقب تر است....معیار و اساس سیاست این کشور بر این اساس است که معلم مزایا نداشته باشد فقط حقوق بخور نمیر....تا دیر نشده فکر کار و تولید باشید...
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۸:۳۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
سلام.
من وروردی بهمن ۹۷ این دانشگاه هستم و با دنیایی از امید به این دانشگاه اومدم اما دریغ از کمترین امکانات ممکن. چندین سال این دانشکاه به حال خودش رها شده بود و معلوم نبود که بودجش داره به کی میرسه . تنها چیزی که از این داشنگاه نسیب ادم میشه عقب ماندگی است.
Iran (Islamic Republic of)
حمید رضا
۱۴:۳۷ ۰۲ تير ۱۳۹۸
فقط در شعار مسئولین می‌گویند شما آینده سازان این مملکتید وباید نسل آینده راتربیت کنید. آیا دانشجو معلمان با این وضع نامناسب می‌توانند آینده را تربیت کنند. ما در دانشگاهمان نظریه مازلو را می‌خوانیم. و می‌بینیم که با برطرف نشدن نیاز های ابتداییمان به خودشکوفایی نمیرسیم. آیا با این شرایط ما خودشکوفا می‌شویم. شما را قسم به ابا عبدالله به داد ما برسید
#نه به بیابان آب باریک
Iran (Islamic Republic of)
احمدرضا نکویی
۱۴:۳۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
این دانشگاه ب دلیل مجاورت با پالایشکاه و بوی بد گاز.بدلیل مجاورت با پارک جنگلی ک دارای حیوانات درنده ای همچون سگ و گراز و حتی گرگ.ب دلیل دور بودن ۲۵ کیلومتری از مرکز استان ب طوری ک حتی یک نفر خانواده اینجا زندگی نمیکند و ما برای رفتن ب شهر باید از اتوبانی رد شویم ک ه روز یک تصادف در ان رخ میدهد و ...
ما در این دانشگاه و یا بهتر بیابان حس تبعیدشدگان داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
کاش شرایطی که دردفترچه کنکورهرسال برای دانشگاه فرهنگیان بیان میکردند برای دانشجویان ان سال تااخرتغییر نمیدادند چه بسا انها اگراین شرایط نبود دانشگاه فرهنگیان راانتخاب نمیکردند .مثل همین دوره رزم وغیره .به دور ازعدل وانصاف است .رتبه هاومعدلهای خوبی که جذب شده اند حقشان ارتقائ هست .حذف مزیتهای این دانشگاه باعث کاهش جذب رتبه های خوب درسالهای بعدخواهدشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
با سلام و عرض ادب
دانشجو معلمان این دانشگاه از وضعیت اسف بار این دانشگاه خسته شده اند
جایی که حتی کوچکترین امکانات برای زندگی عادی هم وجود ندارد
در خوابگاه با انواع و اقسام حیوانات نجس و کثیف برخورد میکنیم که باعث مریض شدن بسیاری از دانشجویان میشود
وضعیت بد غذایی،دور بودن از شهر و خطرات راه،نزدیکی به پالایشگاه که باعث خطرات بسیاری است و ...
لطفا صدای ما را به گوش مسئولین برسانید
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۴:۰۱ ۰۲ تير ۱۳۹۸
جایی ک هیچ گونه امکانات ابتدایی وجود نداشته باشه دیگ اسمش دانشگاه نیس بهتره مسئولین پیگیر این موضوع باشند و تا مهر ۹۸‌ انتقال بدن چون هیچ انگیزه ای برای درس خوندن نیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۰۲ تير ۱۳۹۸
این دانشگاه به جزچندخوابگاه متروکه چیزی ندارد حتی کلاس های آموزشی آن نیز نامناسب اند انتقال دانشگاه به شهر دراستفاده حداقل امکانات برای یک معلم کمک خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
لطفا رسیدگی کنید اوضاع خیلی بده
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۵۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
واحد شهید مطهری از حداقل های امکانات هم به دور هستش..هیچ گونه امکاناتی در اطراف این دانشگاه وجود نداره و تنها پالایشگاه در مجاورت دانشگاه قرار داره که ثمره ی آن هم بوی گاز شدید در محوطه ی دانشگاه هست..دانشجویان اینجا حتی از تنفس سالم هم محروم هستند...بافت فرسوده ی این دانشگاه به هیچ وجه قابل بازسازی نیست...دانشجو های اینجا اگه مریض بشن باید کلی هزینه کنند تا برن شیراز چون حتی اورژانس هم به این محل نمیاد..مسولین هم وعده های زیادی باسه انتقال این دانشگاه دادن که هیچ کدوم تا حالا عملی نشده..لطفا صدای ما رو به مسولین سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان برسونید که فکر اقدام عملی باشن تا ترم بعد دانشگاه به شیراز منتقل بشه..ممنون
Iran (Islamic Republic of)
یک دانشجو
۱۱:۵۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
تا ما دانشجویان ریه هایمان از تنفس گاز نابود نشود کاری نمی‌کند، ما دانشجویان اگر یک سردرد کوچک بگیریم برای تهیه ی یک قرص باید در بیابان آب باریک بمیریم.
Iran (Islamic Republic of)
Reza
۱۱:۴۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
واقعا اوضاع این دانشگاه نامناسبه لطفاً رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
واقعا باید یک فکر درست حسابی بشه ، در مجاورت دانشگاه اسطبل اسب و پالایشگاه گاز هست ، در این میان آیا می شود عمل تربیتی کرد ، بوی شدید گاز ، آدم را آزار می‌دهد .۲۰کیلومتر خارج از شهر مجاورت پارک جنگی!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
Teacher
۱۱:۱۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
بوی گاز،مسیر خطرناک،حیوانات درنده،امکانات کم
اینها بخشی از مشکلات مطهری میباشد
مسئولیندلسوز لطفا ما را از اینجا انتقال دهید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۱۱ ۰۲ تير ۱۳۹۸
بوی گاز پالایشگاه ریه های همه دانشجو ها رو خراب کرده، سگ های هار ولگرد اطراف دانشگاه، ساختمون های قدیمی و مخروبه دانشگاه، دور بودن از تمامی امکانات شهری، اینجا اگه کسی ی مورد پزشکی براش پیش بیاد جونش به لبش میرسه تا به ی مرکز درمانی برسه، هیچ کدوم از حداقل های ی دانشگاه رو نداره، خواهشا جدا پیگیر انتقال این دانشگاه به ی مکان درست با حداقل امکانات باشید، ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
جایی ک هیچ گونه امکانات ابتدایی وجود نداشته باشه دیگ اسمش دانشگاه نیس بهتره مسئولین پیگیر این موضوع باشند و تا مهر ۹۸‌ انتقال بدن چون هیچ انگیزه ای برای درس خوندن نیس
Iran (Islamic Republic of)
Arns
۱۰:۲۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
واقعا وضع دانشگاه شهید مطهری خرابه هم از شهر دوره هم مدام بوی گاز می آد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۲ تير ۱۳۹۸
با سلام
باید متذکر شد اوضاع معلمان هم با سابقه های بالا چندان خوب نیست حقوق های پایین و عدم اجرای نظام هماهنگ برای آنها خلاصه آنقدر دردهایشان زیاد است که لازم به ذکر نیست و من متعجبم چطور هنوز عدهای با این شرایط سخت معلمان حاضر می شوند معلم شوند
آخرین اخبار