به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مقامهای چینی اعلام کردهاند ایستگاه فضایی چینی به نام Tiangong-۲ در اساطیر چینی به معنی کاخ آسمان در معرض سوختن همزمان با ورود به جو کره زمین است وکارشناسان اعلام کرده اند این ایستگاه فضایی در اقیانوس آرام فرود میآید.
به گفته کارشناسان ایستگاه فضایی Tiangong-۲ آخرین ساعتهای خود را در مدار کره زمین میگذراند و به زودی دراعماق اقیانوس آرام فرو میرود. کارشناسان زمان ورود
ایستگاه فضایی به جو کره زمین را روز جمعه ۱۹ جولای سال میلادی جاری اعلام کرده اند. ایستگاه فضایی Tiangong-۲ وزنی برابر ۸ تن داشت و طی ۲۰ ساعت آینده با فرود کنترل شده از سوی مرکز پشتیبانی زمینی دراقیانوس آرام فرود میآید. این ایستگاه فضایی یک آزمایشگاه کوچک است که درسال ۲۰۱۶ با موشک Long March-۲F از مرکز راه اندازی ماهواره Jiuquan در صحرای Gobi استان گانسو کشور چین برای انجام چندین آزمایش به فضا پرتاب و درمدار کره زمین قرارگرفت.
بنابر برنامه ریزیهای انجام شده قرار بود ایستگاه به مدت دو سال در مدار کره زمین باقی بماند اما به دلیل استفاده از تجهیزات و مواد اولیه مناسب کارشناسان اعلام کردند امکان استفاده از آن برای مدت طولانیتر وجود دارد.
فضانوردان آژانس فضایی چین که Taikonauts نامیده میشوند به این ایستگاه فضایی سفر و در آنجا به انجام آزمایشهای مختلف، بررسی تجهیزات، انجام آزمایشهای پزشکی، فیزیک، زیست شناسی، انجام فرآیند سوخت گیری ایستگاه فضایی و مواردی از این دست پرداخته اند اما به دلیل کمبود تجهیزات ایستگاه نسبت به ایستگاه فضایی بین المللی مدت حضور فضانوردان در این ایستگاه حدود یک ماه طول کشید.
به گفته دانشمندان چینی با پایان یافتن طول عمر مفید ایستگاه فضایی بخش بیشتری از بدنه ۱۸ متری و پنلهای خورشیدی آن درزمان ورود به جو کره زمین میسوزد و از بین میرود. تنها بخش کوچکی ازبدنه ایستگاه امکان دارد پس از عبور از جو سوزان کره زمین باقی بماند که در اقیانوس آرام جنوبی در منطقهای نزدیک به کشور نیوزیلند فرود میآید. کارشناسان عملکرد ایستگاه فضایی Tiangong-۲ را به نسبت نمونه پیشین Tiangong-۱ بسیارخوب ارزیابی کرده اند. مقامهای چینی اعلام کرده اند ساخت ایستگاه فضایی Tiangong-۳ را دردست اجرا دارند و این ایستگاه فضایی درسال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب خواهد شد.
مقامهای چینی اعلام کرده اند پروژههای فضایی مختلفی برای انجام در دست دارند که از آن جمله میتوان ساخت ماه نورد Chang'e ۵ درسال ۲۰۲۰ را نام برد.
این ماه نورد قراراست به جمع آوری نمونهها ازسطح کره ماه و بازگرداندن آنها به زمین بپردازد. ازجمله دیگر پروژههای فضایی چینیها ارسال ماموریت سرنشین دار به کره ماه است که طبق برنامه ریزیها دردهه ۲۰۳۰ انجام خواهد شد.
چینیها طرحهای مختلفی برای ارسال کاوشگر به کره مریخ هم دردست اجرا دارند و به ساخت یک کاوشگر بدون سرنشین برای ارسال به کره مریخ پرداخته اند که درسال ۲۰۲۰ ساخت آن تمام میشود. این کاوشگرقراراست به جمع آوری نمونههای سنگی از سیاره مریخ بپرازد تا در نهایت در آینده چینیها سفینه فضایی حامل
فضانوردان را به سیاره مریخ ارسال کنند.
منبع: edition.cnn
انتهای پیام/
ایستگاه فضایی چینیها در مدارکره زمین میسوزد