به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بحث و گفتگو برای یک پیوند و رابطه میتواند مفید باشد البته زمانی که به طریقی درست و بیعیب انجام شود.
بحث های زن و شوهری
دو سال است که ازدواج کردهام و باهمسرم خیلی دعوا میکنیم. اوایل بعد از دعوا قهر میکردم و شوهرم از قهر کردنم ناراحت میشد و دلجویی میکرد ولی الان دیگر برایش اهمیتی ندارد. خیلی دلم شکسته و دوست دارم برایش مهم باشم لطفاً راهنماییام کنید.
طبیعی است که وقتی دعوا و مشاجره در زندگی زیاد میشود پردههای حیا میان زوجین پاره شده و دیگر ناراحتیهای هم برای دیگری مهم نیست. اگر میخواهید نزد همسرتان مهم باشید باید یک پایگاه عاطفی جدی باشید. محل آرامش و امن باشید، حرمتش را حفظ کنید، به نیازهایش توجه کنید و کلاً بر روی نیازهایش تمرکز کنید و هر مشکل و اختلافنظر کوچکی را به دعوا و جنجال نکشید.
لذا برای رفع این مشکل سعی کنید به خواستههای هم بیشتر توجه کنید، پیرامون مشکلات باهم صحبت کنید نه اینکه شما سردی کنید و سپس ایشان هم درصدد تلافی برآید.
لذا به این اصول کلی توجه کنید:
- کاملاً صادقانه و راحت (بیدغدغه) باهم تعامل داشته باشید. درباره نواحی و زمینههایی از زندگیتان که هر دو نسبت به آن خرسند هستید و نیز نواحی که تصور میکنید نیاز بهقدری بهبود و تصحیح دارد باهم گفتگو کنید.
مهمترین عوامل مشاجراتتان را بشناسید. این امر به شما شانس یادگرفتن نحوه حل مشکلات با یکدیگر را که خود یک مهارت مهم در بهبود ازدواج است میآموزد. بهعنوان مثال اگر یک عامل اصلی دعوا نحوه مدیریت مالی باشد لازم است باهم سعی کنید و همکاری نمایید و سراغ مواردی که هر دوی شما از انجام آن راضی هستید و یا فکر میکنید نیازمند تقویت است بروید.
بیاموزید که باهم مصالحه و توافق کنید و درعینحال با روشی معقول و منطقی باهم گفتگو و مذاکره نمایید. بپذیرید که هرکدام شما تفاوتهای خودش را دارد و چگونگی مدیریت این تفاوتها موضوع اصلی است. بحث و گفتگو برای یک پیوند و رابطه میتواند مفید باشد البته زمانی که به طریقی درست و بیعیب انجام شود. بدون حل و فصل رها کردن یک مشکل حلنشده تنها به تنش ختم میشود و مشکل درجایی دیگر و به شکلی دیگر خودش را نشان خواهد داد.
اگر میخواهید نزد همسرتان مهم باشید باید یک پایگاه عاطفی جدی باشید. محل آرامش و امن باشید، حرمتش را حفظ کنید، به نیازهایش توجه کنید.
- بیاموزید که آنچه را که میخواهید به روشی توأم با آرامش و مهربانی بیان کنید. ابراز کردن خواستهها به همسر یک بخش خیلی مهم در زندگی شادکام است. در عین اینکه ممکن است شما دو نفر بهعنوان یک زوج روی یک نکته به توافق و سازگاری برسید اما هیچیک از شما شک ندارید که هر یک علاقهمندیهای خاص خود را دارید. مهم این است که زوجین علاقهمندیهای یکدیگر را کشف و شناسایی کنند نه اینکه بدون آنکه حرفی بزنند تنها آنچه را که دوست ندارند بهمنظور حفظ صلح و آرامش تحمل کنند و یا خواستههای خود را ابراز نکنند.
مقرراتی وضع کنید که گفتگو را لذتبخش کند. قبل از شروع گفتگو در مورد این اصول به توافق برسید:
1- در سراسر گفتگوها در مورد موضوع خوشحال و سرحال باشید.
2- احساس امنیت را در اولویت قرار دهید. به هنگام گفتگو تهدید نکنید که موجب ناراحتی همسرتان شود حتی اگر گفتگویتان با شکست مواجه شد.
3- اگر در گفتگو به بنبست رسیدید برای مدتی دست بکشید و سپس دوباره موضوع را مورد بحثوگفتگو قرار دهید.
- مشکل را از دیدگاه خود و همسرتان مشخص کنید. قبل از یافتن راهحل برای مشکلات، موضع خود و همسرتان را در مورد مسئله مشخص کنید. هر دو باید خواسته و علت علاقهتان را به آن را توصیف کنید. سپس موقعیتهای دیگری را که موجب احساس رضایت شما میشود، توضیح دهید. قبل از گام برداشتن بهسوی توافق مطمئن شوید که کامل حرف یکدیگر را میفهمید و به اختلاف عقیدهتان احترام بگذارید.
در یافتن راهحلها با یکدیگر همفکری کنید. به ذهنتان برای یافتن بهترین راهحل فرصت دهید. انواع راهحلهای احتمالی را در نظر بگیرید و همه آنها را بنویسید. اگر به راهحلی برخوردید که موردعلاقهتان نبود، انتقاد نکنید.
اگر کمی به ذهنتان فرصت دهید سیل راهحلها به سویتان سرازیر میشود. راهحلی انتخاب کنید که موردپسند هر دوی شما باشد. در فهرست راهحلهای احتمالی، اغلب آنها تنها موردپسند یکی از زوجین است؛ اما با جستجو کردن در میان فهرستتان به راهحلهایی میرسید که موردپسند هر دوی شما است.
از میان راهحلهایی که برای هر دوی شما جذابیت دارد سعی کنید یکی را بهعنوان راه نهایی انتخاب کنید؛ اما اگر نمیتوانید راهحلی پیدا کنید که هر دو بر روی آن توافق داشته باشید باید تلاش و همفکری بیشتری کنید.
منبع : تبیان
انتهای پیام/