به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، علی مالمیر ،مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: از این تعداد آثار ثبت شده، ۶ اثر مختص استان همدان و هشت اثر دیگر نیز با استان های همجوار مشترک است.
او با اشاره به اینکه حکم ثبت این آثار به استاندار همدان ابلاغ شده است اضافه کرد: برخی از این آثار سال گذشته ثبت شده اند اما به تازگی حکم و ابلاغ آنها صادر شده است.
مالمیر ادامه داد: «قالی مهربان» کبودرآهنگ با شماره ۱۵۹۲، «آش ورکواز» نهاوند با شماره ۱۵۹۱، «آش بادمجان» نهاوند با شماره ۱۵۹۰، «آش خیار» اسدآباد با شماه ۱۵۸۹، «آش سماق» نهاوند با شماره ۱۵۸۸ و «مهارت گره چینی» همدان با شماره ۱۱۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند.
او بیان کرد: شیوه سنتی بستن «گلونی لکی» در میان قوم لک نیز با شماره ۱۶۵۷ به طور مشترک در بین استان های همدان، لرستان، ایلام و کرمانشاه ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان افزود: ترانه لری «سیت بیارُم» با شماره ۱۵۶۶ و آواز لری «علی سیته» با شماره ۱۵۶۷ به طور مشترک در بین استان های همدان، خوزستان، لرستان و ایلام به ثبت رسیده است.
او در ادامه گفت: هنر ساخت «بلور یا نی لبک چوپانی لکی» با شماره ۱۵۶۴، «دانش و فرهنگ گاهشماری» با شماره ۱۱۵، «شاهنامه خوانی لکی» با شماره ۱۱۴، «ساز و دُهل لکی مقام سُرنا» با شماره ۱۵۶۳ و «هنر ساخت و نواختن تنبور» با شماره ۱۵۶۵ نیز به طور مشترک در بین استان های همدان، لرستان، ایلام و کرمانشاه در فهرست آثار ناملموس ملی ایران به ثبت رسید.
این مقام مسئول گفت: آثاری که شماره ثبت آن ها سه رقمی است، بیشتر در معرض خطر هستند و باید برای از بین نرفتن آن ها تلاش کرد.
او عنوان کرد: در راستای اجرای ماده یک قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و قانون پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و نیز اجرای ماده ۱۲ کنوانسیون فوق و مواد ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی قانون ذکر شده، مصوب سال ۱۳۸۷، این ۱۴ اثر از همدان و استان های غربی کشور به ثبت ملی رسیدند.
مالمیر اضافه کرد: با ثبت این آثار، تعداد اثرهای ثبت شده همدان در فهرست آثار ناملموس ملی ایران به ۵۳ اثر رسید.
او افزود: پنج اثر دیگر از همدان نیز در صف انتظار برای ثبت ملی هستند.
انتهای پیام/ ش