منوچهر رضاوندی استاد دانشگاه سواس لندن درگفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت زبان فارسی در لندن گفت: هر ترم بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ دانشجو در دانشگاه سواس، زبان فارسی را میآموزند و به این دانشجویان از دوشنبه تا شنبه آموزش داده میشود البته برخی از آنها در دورههای آموزشی یک هفتهای زبان فارسی هم شرکت میکنند.
وی افزود:بیشتر دانشجویان زبان فارسی در دانشگاه سواس,انگلیسی و بریتانیایی هستند و دانشجویانی از کشورهای اروپایی و شرق مانند اندونزی، چین، ژاپن گاهی هم هندی و پاکستانی در این رشته تحصیل میکنند.
استاد دانشگاه سواس لندن ادامه داد: اخیرا دانشجویان زیادی از کشور ترکیه به آموختن زبان فارسی روی آورده اند. افرادی که زبان فارسی هم میآموزند با انگیزههای مختلفی این کار را انجام می دهند.
وی ادامه داد:افراد کمی برای تجارت و بازرگانی با ایران زبان فارسی میآموزند. برخی هم برای اینکه وقتی به ایران سفر میکنند بتوانند به راحتی با خانواده همسرشان و در جامعه ارتباط برقرار کنند زبان فارسی را می آموزند.
این استاد دانشگاه سواس لندن گفت: کمتر از ۱۰ درصد دانشجویانم در دانشگاه سواس از نسل دوم و سوم ایرانیانی هستند که در لندن زندگی میکنند. بیشتر این دانشجویانم زبان فارسی را میدانند اما نمیتوانند به این زبان بنویسند و بخوانند، برخی از آنها هم حتی زبان فارسی را به یاد ندارند.
وی ادامه داد:برای آموزش زبان فارسی به فارسی آموزان از دو کتابی که پیش از این در لندن برای آموزش زبان فارسی استفاده میشد، استفاده میکردم.
رضاوندی با بیان اینکه پیش از این کتابی که بتواند به طور شایستهای زبان فارسی را به فارسی آموزان آموزش دهد, وجود نداشت برای همین نوشته هایم را جمع آوری کردم,گفت: طرح درسهایی را که در طول تدریس زبان فارسی استفاده میکردم جمع آوری کردم. در دو سال اخیر این طرح درسها را در سه جلد در شرکت بازار یاب منتشر کردم که تا کنون دو جلد آن منتشر شده است و جلد سوم آن تا اکتبر منتشر خواهد شد. از جمله دانشگاههایی که از کتابم برای تدریس زبان فارسی استفاده کردند،دانشگاه آکسفورد بود;کتابی در زمینه آموزش زبان فارسی نتوانسته بود تا این حد دیده شود و این کتاب بهترین کتاب سال ۲۰۱۸ شناخته شد. کتاب با نام آموزش زبان فارسی «روی اینترنت هم اخیرا فروش خوبی داشت.
وی ادامه داد: کتاب آموزش زبان فارسی ام به خصوص جلد اول آن در مدت یک ماه بیشترین کتاب آموزش زبان در جهان بود در کتاب از رنگها برای آموزش زبان فارسی استفاده میشود و تمریناتی هم برای یادگیری زبان فارسی وجود دارد که این تمرینها را «برزش پم نام نهادم؛ برزش ورزش ذهن است.
انتهای پیام/