به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، صبح طبق عادت همیشه مسیری را پیاده روی می کنم. در پیاده روی صبحگاهی ام، توجهم به تابلویی جلب می شود. ظاهر تابلو نشان از یک سفارت خارجی را دارد. نظرم به معماری ساختمان جلب می شود. معماری با آجرهای مشکی رنگ و پنجره هایی با شیشه های رنگی. در بالای ساختمان پرچمی را می بینم که آویخته شده است. دوباره در ماهیت ساختمان دچار تردید می شوم.
در ورودی ساختمان باز است نگاهم به داخل ساختمان جلب می شود. کنجکاو می شوم مردی در حال نظافت کف سالن است ، با تردید از او می پرسم که اینجا کجاست؟ مرد نظافتچی که ظاهری مرتب دارد با لبخند می گوید که اینجا دفتر ثبت ازدواج است نگاهی به در و دیوار دفتر می اندازم. روی سقف ساختمان پر از نقاشی هایی است که در کلیساها استفاده می شود. نگاهی به صندلی های حاضران می اندازم که بیشتر شبیه صندلی هایی است که مسیحیان هنگام دعا و نیایش بر روی آن می نشینند، رو به روی صندلی های حضار جایگاه عروس و داماد و در کنار آنها تریبونی قرار دارد.
با خودم گمان می کنم شاید مسیحیان مشهد عروسی های خود را اینجا برگزار می کنند، دوباره با تردید می پرسم؟ آیا مسلمان ها مراسم ازدواج خود را در این سالن برگزار می کنند و وقتی جواب آری می شنوم تعجبم بیشتر می شود.
از محضر که بیرون می آیم به نظرم می آید که از کلیسایی در بولوار وکیل آباد مشهد خارج شده ام.
ولی زاده مسئول تشریفات این دفتر در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می گوید: دفتر ثبت ازدواج با چنین سبک و سیاقی برای نخستین بار است که در کشور راه اندازی می شود و نظیر این موسسه را در سایر استان ها حتی تهران نیز نداشتیم.
او ادامه می دهد: این مکان پیش از این فروشگاه یکی از برندهای لباس بوده و با صرف هزینه معماری آن تغییر داده شده و به صورت دفتر ازدواج خاص با نامی خاص درآورده ایم.
بیشتر بخوانید: عقد آریایی قانونی نیست/ ازدواج در دفاتر غیرمجاز و شبیه کلیسا ثبت رسمی نمیشود
مسئول تشریفات درباره نحوه برگزاری مراسم می گوید: در مراسم عقد سکوی خاصی برای عروس و داماد در نظر گرفته شده و در مقابل عروس و داماد سفره عقد پهن نمی شود و عاقد نیز در جایگاهی خاص و پشت یک تریبون قرار می گیرد.
ولی زاده ادامه می دهد: برای مراسم عقد یک موسیقی لایت در نظر گرفته شده است و به دلیل حساسیت های اداره اماکن در انتخاب موسیقی آزاد نیستیم.
او می گوید: پوشش عروس نیز باید با پوشش کامل و مطابق عرف پوشش عروس ها در همه دفترهای ثبت ازدواج باشد.
علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق درباره گسترش دفاتر ازدواج و طلاقهای غیررسمی و با نماهای شبیه به کلیسا در برخی شهرها اظهار کرد: دریافت مجوز دفاتر ازدواج و طلاق محدودیتها و معذوریتهای قانونی دارد، به همین دلیل اخیرا شاهد هستیم افرادی اقدام به تاسیس دفاتر غیر قانونی ازدواج و طلاق با عنوان «دفتر ازداوج شیک» کرده اند که هیچ مجوز قانونی ندارد.
او در رابطه با رواج مراسم عقد ایرانی در بین زوج های جوان تاکید کرد: ما در قانون و شرع چیزی به نام عقد آریایی نداریم و دفاتری که این مراسم را اجرا میکنند، غیر مجاز هستند.
منطقه وکیل آباد مشهد از مناطقی است که در سال های اخیر به مکانی برای نمود سبک زندگی طبقه متوسط جدید تبدیل شده، این بولوار در سال های اخیر به خیابان غذا و کافه ها نیز تغییر کارکرد داده، تغییر سبک زندگی جوانان و گرایش آنها به زیست شبانه، رستوران گردی و کافه نشینی باعث شده است در سال های اخیر شاهد گشت و گذار جوانان با اتومبیل های مختلف از پراید تا مدل بالاترین اتومبیل در این بولوار باشیم. ترددهایی که گاهی با تصادف های تلخی همراه بوده است.
این ها را گفتم تا به این برسم که در چنین بستری دفتری با سبک کلیسا ساخته می شود.
محله ای که محل تردد جوانانی با سبک زندگی خاص است و مسلما این گروه از جوانان از ایده های مثل دفتر ثبت ازدواج کلیسایی استقبال می کنند.
دفتر ثبت ازدواج کلیسایی در نگاه اول شاید پاسخ بازار به نیاز تنوع طلبانه جوانان باشد اما در پس این اقدام کاسب کارانه چه هدفی نهفته است؟
اگر بخواهیم با صراحت بگوییم باید به این اشاره کنیم که گاهی حرکت هایی با هدف زدودن هویت مذهبی مشهد دیده می شود و ساخت دفتر ازدواج کلیسایی نیز نشانه هایی از گام برداشتن به سمت این هدف است و این کار بسیار در قالب نرم و از طریق تغییر سبک زندگی جوانان به زندگی اسلامی و غربی انجام می شود، هدفی که دشمنان نیز نهایتا در جنگ نرم دنبال می کنند. خطری که بارها از سوی مقام معظم رهبری در قالب سخنان مختلف نسبت به آن هشدار داده شده است. پس هشیار باشیم که دشمن از این طریق نفوذ می کند.
انتهای پیام//م.م
یک مراسم کوچک بود.
هر کسی هر کاری میکنه و هیچکس پیگیری نمیکنه
چرا برخورد قاطعی نمیشه با این خائنین