به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی در حوزه ادبیات در هفته گذشته روی داد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
۱۵ هزار نسخه از کتاب «آب هرگز نمیمیرد» به نویسندگی حمید حسام در دومین دوره پویش «کتابقهرمان» از ۱۴ مرداد تاکنون به فروش رسیده است. این اثر بهطور میانگین در هر هفته پنجهزار نسخه فروخته است. «آب هرگز نمیمیرد» پیش از پویش «کتابقهرمان» با قیمت ۶۰هزار تومان به فروش میرسید و ۴۵ هزار نسخه از آن فروخته شده بود. در حال حاضر، این اثر با قیمت ۲۸هزار تومان به به دست مخاطبان میرسد.
اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران با تجلیل از کارآفرین برتر، نوآور نمونه و پیشکسوت برگزیده حوزه چاپ با حضور مسئولان حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان مجلس، مسئولان و نمایندگان صنوف و اهالی حوزه چاپ برگزار شد. علی اکبر ابراهیمی معاون دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: جشنواره ملی فرصتی مغتنم برای دیده شدن فعالان عرصه چاپ است و لازم میدانم اشارهای به فعالیتهای این حوزه کنم.
وی افزود: برنامه ریزی و تلاش مضاعف برای حمایت از تولیدات داخلی، حمایت و بازسازی ناوگان چاپ و نشر، تلاش در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه تولید داخلی که واردات از ۲۰۰ هزار میلیون تن به ۴۰ هزار تن کاهش یافته، برنامه ریزی و همکاری در تسهیل صادرات و واردات مواد اولیه، برنامه ریزی برای برگزاری دورههای آموزشی چاپ و حمایت از مولفان، پیگیری و تعامل با صندوق حمایت مالی، پیگیری جهت تکمیل پروژه سامانه چاپ کشور، جدیت در راستی بازنگری قوانین و شفاف سازی امور از جمله فعالیت های ما است.
باسابقهترین کتابخانه پایتخت برای میزبانی شایسته مردم نیاز به بازسازی و نوسازی داشت. کتابخانه مرکزی پایتخت باید بعد از ۴۵ سال خدمت مداوم به قشرهای مختلف تجدید قوا می کرد تا در سنین میانسالی همچون جوانی سرحال، پذیرای کودکان تا کهنسالانی باشد که میخواهند زیباترین اوقات خود را در آن بگذرانند. کتابخانه مرکزی پایتخت برای بازسازی اساسی، سهسالی تعطیل شد؛ اما اکنون با تدارکی ویژه، تبدیل به محیطی جذاب برای مشتاقان کتاب شده است. کتابخانه پارکشهر در عین حفظ اصالت، ایمن و نوسازی شد و با افزودهشدن بخشهایی جدید، چشم به راه حضور دوباره مردم است.
محمدرضا زمردیان رئیس جشنواره بینالمللی قصهگویی در تشریح بخشهای تازه این جشنواره اظهار کرد: بخشهای جنبی جدیدی به جشنواره بیست و دوم اضافه شده است تا ضمن جلب مشارکت بیشتر مردم، موضوع شهرنشینی و خوب زندگی کردن در شهر از یک سو و بیان فرهنگ و آداب و رسوم و تاریخ ایرانیان به سایر مردم دنیا از طریق قصه از سوی دیگر مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: در این راستا براساس هماهنگی صورت گرفته با شهرداری تهران به عنوان حامی فرهنگی جشنواره، مسابقهای تحت عنوان «قصه شهر من» ذیل بخش عمومی جشنواره در نظر گرفته شد تا شهروندان تهرانی، در طول ۹۰ ثانیه قصهای از شهر و زیست شهری خود روایت کنند.
نشست خبری اولین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو در سالن جلسات سازمان سینمایی حوزه هنری با حضور سید صادق رضایی دبیر جشنواره، میثم نیلی رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد. میثم نیلی رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی،عضو شورای سیاستگذاری جایزه ادبی شهید اندرزگو در خصوص این جایزه ادبی گفت: بیش از ۳ سال از آغاز کار در مجمع ناشران با دغدغه مقابله و مبارزه با جریان رسانهای تطهیر پهلوی می گذرد. جنگ امروز، جنگ روایت هاست. آنچه در فضاهای فرهنگی کشور اتفاق می افتد، دعواهای پس از حماسه ها و پیش از جنگهای سخت است.
انتهای پیام/