در حالی که قرار بر این بود تا هزینه آب، برق و گاز مدارس دولتی با شرط‌هایی رایگان باشد، اما سقف کم الگوی مصرف این موضوع را چالش برانگیز کرده است.

سقف کوتاه وزارت نیرو برای الگوی مصرف حامل‌های انرژی مدارسبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، معافیت مدارس دولتی از پرداخت آب، برق و گاز موضوعی بود که سال ۹۶ در مجلس به تصویب رسید و از سال گذشته قرار بر این شد تا مدارس بر اساس آیین نامه اجرایی تدوین شده تحت پوشش این طرح قرار گیرند.

این طرح به این دلیل مطرح شد که کمکی برای مدارس دولتی باشد و در پرداخت هزینه‌های آ‌ن‌ها صرفه جویی شود هرچند اجرای آن، اما و اگر‌های بسیاری به دنبال داشت و کم و بیش مدارس دولتی سراسر کشور در اجرای آن با مشکلاتی مواجه شدند.

بر اساس آنچه در آیین نامه اجرایی این طرح مطرح شد مدارس برای بهره مندی از طرح معافیت باید الگوی مصرفی را رعایت کنند که این موضوع بر اساس جمعیت و اقلیم مدرسه متفاوت خواهد بود.

طرحی که به نظر می‌رسید ضمن رعایت الگوی مصرف می‌تواند کمکی به مدارس دولتی و کاهش بار مالی این مدارس باشد که به دنبال آن هزینه‌های کمک مردمی کاهش پیدا می‌کند حالا به چالشی تبدیل شده که بار دیگر گریبان گیر اولیای دانش آموزان شده است.

بر این اساس گزارش‌هایی از مدارس قم حاکی از اجرایی نشدن این طرح است و در عوض آن اولیای دانش آموزان باید در قالب کمک‌های مردمی بار مالی ناشی از پرداخت هزینه آب، برق و گاز را تأمین کنند به دنبال این موضوع شیخ الاسلامی مدیر کل آموزش و پرورش قم در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت تحت پوشش نبودن مدارس استان در این طرح اظهار کرد: سال گذشته مصوبه‌ای مبنی بر معافیت مدارس دولتی از پرداخت هزینه آب، برق و گاز مطرح شد و این در حالی بود که سقفی ۱۰۰ میلیارد تومانی برای این کار در نظر گرفتند، اما هزینه‌ها نشان می‌دهد اعتباری حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت هزیه حامل‌های انرژی نیاز است.

او ادامه داد: با وجود این شرایط سقف در نظر گرفته شده برای مدارس کافی نیست در نتیجه بسیاری از مدارس ما از این طرح خارج شدند و مشمول آن نمی‌شوند.


بیشتر بخوانید: از کلاس های بدون معلم و کتاب تا دانشگاهی عریض و طویل بدون سرویس حمل و نقل


شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه تمهیداتی برای تأمین پرداخت هزینه آب، برق و گاز در نظر گرفتیم، گفت: در قالب سرانه به مدارس و کمک‌های مردمی که سعی کردیم حداقل مقدار ممکن باشد پرداخت هزینه آب، برق و گاز را در دستور کار قرار دادیم هرچند در نظر داریم که با رایزنی‌هایی در سطوح استانی و وزارتخانه سقف در نظر گرفته شده برای مقدار مصرف مدارس را ارتقا دهیم و اکنون این موضوع را با وزارت نیرو در میان گذاشتیم.

انتهای پیام/

اما و اگرهای الگوی مصرف حامل‌های انرژی مدارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار