تازهترین این زنگ خطرها دو هفته بعد از شروع فصل مدارس و به دست مدیرکل آموزش وپرورش شهرستانهای استان تهران به صدا در آمد.
محمدصیدلو، مدیرکل آموزش وپرورش شهرستانهای استان تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با وجود بیش از صدهزار مدرسه موجود در کشور و نبود تناسب بین ورود و خروج معلمان به وزارت آموزش و پرورش، کمبود معلم امری طبیعی است.
او افزود: معاونان مدرسه براساس قانون باید ۶ ساعت آن هم در پایههای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی تدریس کنند، اما مدیران مدارس به دلیل گرفتاری در مدرسه معاف شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران اضافه کرد: در سه پایه اول ابتدایی به دلیل علایق عاطفی که بین دانش آموزان و معلم ایجاد میشود یک معلم تا پایان سال تحصیلی کار تعلیم و تربیت را انجام میدهد.
صیدلو گفت: در پایه چهارم، پنجم و ششم باید معاون مدرسه یک روز در هفته را آن هم در درسهایی که توانایی دارد تدریس کند.
او با بیان اینکه هیچ مشکلی نیست که معاون مدرسه تدریس کند، افزود: بعضی از اولیا فکر میکنند که به دلیل نبود معلم در مدرسه معاون تدریس میکند، درحالی که این قانون است و در دوره دوم ابتدایی این اتفاق عجیب نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش درباره نبود معلم در هفتههای ابتدایی مهر، بیان کرد: علاوه بر یکی دو سال اخیر که با کمبود نیرو مواجه هستیم در سالهای گذشته هم این اتفاق افتاده بود که در هفتههای ابتدایی شروع سال تحصیلی، به دلیل جابجایی نیروها، معلم سر کلاس حاضر نباشد.
صیدلو گفت: مجوزی از وزارت آموزش و پرورش دریافت کردیم که ۱۵۰۰ نفر از سوادآموزان در استانهای دیگر مدارکشان را برای تدریس به استان تهران ارسال کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تهران درباره بازنشستگی معلمان در اواسط سال تحصیلی، تصریح کرد: گاهی بعضی معلمها ابتدا یا اواسط سال تحصیلی بازنشسته میشوند.
او ادامه داد: تا عید نزدیک ۵۰۰ نفر از همکاران بازنشسته میشوند و در زمانهای مختلف این اتفاق میافتند و ما نمیتوانیم کاری در این زمینه انجام دهیم.
بیشتر بخوانید: توضیحات آموزش و پرورش درباره کمبود معلم مدارس
اما مشکل کمبود نیرو در مدارس به تازگی پیش نیامده است چراکه ابراهیم سحرخیز معاون اسبق وزرات آموزش و پرورش با انتقاد از عملکرد این وزارتخانه طی سه دهه گذشته گفت: در طول سی سال گذشته، آموزش و پرورش بدون داشتن یک برنامه مدون در بازه زمانی میان مدت یا بلندمدت در حوزه مدیریت منابع انسانی، در بزنگاه شروع سال تحصیلی با تکیه بر جذب معلمان حقالتدریس، آموزشیاران نهضت سوادآموزی، نیرویهای شرکتی و بعدها مربیان پیش دبستانی و معلمان خرید خدمات آموزشی، به خیال خویش از مخمصه تامین معلم، به موقع گریخته است.
سحرخیز بیان کرد: از اواخر دولت سازندگی تا پایان سال ۸۵ این مراکز به حالت تعطیل درآمدند، به محل برگزاری آموزشهای کوتاه مدت تبدیل شدند و بیشتر مدرسان آنها، راهی دبیرستان شدند تا بساطشان به موقع برچیده شود.
او افزود: استخدام از طریق آزمون نیز در حدی نبود که مجالی را برای ورود هرچه بیشتر علاقهمندان به حرفه معلمی فراهم کند.
پاسخ به سوالات دانشآموزی را اینجا بخوانید
معاون اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: طی تمام این سالها سیاستهای وصله پینهای مختلفی اتخاذ شده است مانند استفاده از معلم تمام وقت با حداقل ۳۰ تا ۳۶ ساعت کار در هفته، پرداخت ۸ تا ۱۲ ساعت حقالتدریس به بازنشستگان، دونوبتهسازی مدارس و افزایش تراکم در کلاس، اما امروز کاشف بعمل آمده است معلمان دست آموزش وپرورش را خواندهاند و از طرح معلم تمام وقت استقبال لازم و قابل اعتنایی به عمل نیامده است. بازنشستگان نیز حاضر نیستند برای چند ساعت کار نسیه که پرداخت آن گاهی بیش از یک سال به طول میانجامد تحقیر را به جان بخرند.
سحرخیز در ادامه با اشاره به راهکارهای خروج از بن بست کمبود نیرو در آموزش و پرورش گفت: اخذ ردیفهای استخدامی معادل خروج نیروهای بازنشسته، فعال کردن دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی با حداکثر ظرفیت لازم برای پذیرش دانشجو صرفاً در جنس و رشتههای مورد نیاز، جذب از طریق آزمون سراسری و جلوگیری از تحمیل استخدامهای فلهای و ناعادلانه از سوی مجلس میتواند علاجی بر درد کمبود معلم در مدارس کشور باشد.
انتهای پیام/
این اقای مسئول حرفی زدن که منو واقعا زنجیده خاطر کرد
منظور ایشون از استخدام فله ای دقیقا چیه؟این توهین به چه کسی بحساب میاد؟
من خودم با مدرک کارشناسی علوم تربیتی(که ۴سال در دانشگاه درس اموزگاری خوندم)و الان دارم خودمو برای آزمونی آماده میکنم که سطح سوالات در حد آزمون کارشناسی ارشد و بعضا دکتراست،منابع درستی معرفی نشده(بخصوص در قسمت دروس عمومی)،چقدر ریزش داریم در قسمت آزمون کتبی ،مصاحبه چند مرحله ای بسیار سختگیرانه هم کلی داوطلب حذف میکنه،۱سال هم اموزش در نظر گرفته شده(که البته بدون حقوق و مزایا چه بسا نوشتند هزینه هم باید بشه،بر خلاف دانشجوهای رسمی دانشگاه فرهنگیان)اون وقت من نوعی علمم کمتر از کسی هست که در دانشگاه فرهنگیان درس میخونه؟؟؟
این طزز حرف زدن برازنده یک مسئول نیست
مطمئنا استخدامی ها از تربیت معلما خیلی بهترن
همین هم میشه، بعد از بازنشستگی برمیگردن، با حقوق بازنشستگی و یه حقوق کمتر و بدون بیمه جدید
علی برکت الله
خواهر من دبيره از شدت فشار كار چهارتا از رگهاي قلبش گرفت و عمل قلب باز شد
تازه آموزش و پرورش حاضر نيست بازنشسته اش كنه و ميگه قلبت خوب شده و بايد برگردي سر كار
انگار تا وسط كلاس جون ندن ولكن معلما نيستن
مشکل دیگر هم عدم اعمال مدرک ارشد و دکتری برای دانشجو معلمانی است که دوره کارشناسی رو به اتمام رسوندند. خواهشا پیگیر مشکلات معلمان و دانشجو معلمان باشید
وگرنه غیر این باشه همش پارتی بازی و سیا بازیه
1خیانت به موقع ای بود که کسانی که سهمیه داشتند ودردانشگاه درس خوندن استخدام شدن
2بابا سربازمعلم 79تا90چرااستخدام می کنید؟ خب از90 به بعدکه هم سواددارهم سن پایین واسه استخدامی
آموزش و پورش برای تامین و تربیت نیرو در خواب خوش به سر می برد.
بسیاری از دبیران بازنشسته برجسته که در کار خود پخته هستند به دلیل عدم پرداخت به موقع حق التدریس کمتر رغبت به تدریس دارند.
نکته دیگر این که اگر قرار است از معلمان نخبه باز نشسته استفاده شود قرار دان سقف خطا و دور زدن قانون را به دنبال دارد چون تعداد زیادی از آنان وقتی بیش از 14 ساعت تدریس دارند ساعات بیش از 14 را به حساب همکاران شاغل می ریزند. فرضاً ممکن است دبیری که سر کلاس می رود مدرک لیسانس داشته باشد ولی از آن جاکه مبلغ به حساب معلمی با مدرک فوق لیسانس ریخته می شود دولت حق التدریس اضافه ای می پردازد.
وآنوقت جوانانی که در قالب طرح خرید خدمات چندسال است که مشغول به کارند و باتوجه به دوره های مختلف معلمی که در این چندسال سپری کرده اند وباتوجه به همه ناملایمات که برایشان در این چندسال وجود داشته است باعشق و علاقه کار کرده اند حالا باوجود این عزیزان از کار برکنار شده اند وبه نوعی این دولت با آینده ی انها بازی کرد.
لطفا پیگیری کنید.
دهه شصتی ها رو بدبخت کردید
تنها ی تنها.
تاامروز حتی فرصت نکرده ام به اولیایی که بچتاهاشان غایبند اطلاع دهم
پس تا دیر نشده فراخوان جذب را بدید.
یا علی
یا علی
4 سال بعد با مدرک دکترا هنوز حق التدریسه ولی دانش آموزه استخدام رسمیه و همکار هم هستن!
حالا تصور کنید اون دانش آموزه بشه مدیر و اون تصمیم بگیره نیازی به حق التدریسه هست یا نه!
واقعا آدم از این آینده نگری و برنامه ریزی که صورت میگیره لذت میبره
۳۰۰ هزار بازنشسته حد اقل ده سال دیگر می توانند کار کنند.
یعنی 30سال کار کرده پاداششم گرفته توانشم کم شده حالا درسته پول خوبه ولی طمع هم بشدت بده
بابا یک کم از بریز و بپاش ها کم کنید و اوضاع را درست کنید
مطمئن باشید این مسئولین اونقدر دست روی دست میگذارند تا یه روزی اجباراً همه کسایی که مدرک دیپلم و زیر دیپلم دارند استخدام آموزش و پرورش کنند!!!!!!!!!
دریغ از یک دونه زیست شیمی یا هر چی
این را رد کردن اما چند سال پیش خدمات اتاق من در اداره اموزش و پرورش را که فوق دیپلم داشت مثل بقیه خدمات قراردادی ، پیمانی کردن با دوره 120 ساعته در تابستان اماده کردن و مهر فرستادن سرکلاس جالبه هر سال پایه هایشان را عوض میکنند چون هیچی بلد نیستن . حلالا شدنم معلم ورزش اینهمه ضرر به دانش اموزان ابتدایی زدن ولی حاضر نیستن طرح اصلح که فارغ التحصیل دانشگاههای معتبر هستن را بپذیرن.