این بالون غول پیکر حامل نوعی تلسکوپ فضایی فوق پیشرفته به نام تلسکوپ Sunrise خواهد بود، تاکنون دانشمندان چندین آزمایش با استفاده از بالون انجام داده اند.
به گفته محققان این امکان وجود دارد که در اثر پرواز به ویژه فرود بالون آینه اصلی تلسکوپ فضایی آسیب ببیند به همین دلیل با استفاده از نوعی پوشش آلومینیومی بازتابنده در نظر دارند از آسیب دیدن آن جلوگیری کنند. این پوشش محافظتی باید پیش از هر بار پرواز بالون دوباره بر سطح تلسکوپ پوشش داده شود.
کارشناسان در نظر دارند بالون هلیومی حامل تلسکوپ را تا ارتفاع ۳۵ کیلومتری از سطح زمین به پرواز در آورند و به این ترتیب به مطالعه درباره ستاره خورشید بپردازند.
یکی از دلایل انجام این ماموریت با استفاده از بالون هلیومی، مشکلها و کاستیهای رصد با استفاده از تلسکوپهای زمینی است.
عاملهای مختلفی از جمله آلودگی ها، وضعیتهای آب و هوایی نامساعد، کثیف شدن آینه و عدسیهای تلسکوپ، بروز مشکلهای فنی و تامین انرژی میتوانند سبب افت کیفیت تصاویر رصد شده به وسیله تلسکوپهای زمینی فوق العاده گرانقیمت شوند.
کارشناسان برای کاهش مشکلهای رصد اجرام آسمانی به ویژه خورشید به وسیله تلسکوپهای زمینی ایده پرواز تلسکوپ با استفاده از بالون هلیومی را مطرح کرده اند.
ماموریت Sunrise دارای سه ابزار علمی پیشرفته خواهد بود که به طور تخصصی به مطالعه بر روی میدانهای مغناطیسی روی سطح ستاره خورشید، بررسی اشعه ماورای بنفش UV و طیف نور مرئی تا مادون قرمز خورشید میپردازند.
ارتفاع منحصربه فردی که تلسکوپ Sunrise در آن قرار میگیرد در لایه استراتوسفر زمین است که با قرار گیری در آن تصاویری با وضوح بسیار بالاتر به نسبت تلسکوپهای مستقر در زمین به دست میآید.
تلسکوپ Sunrise به دلیل قرارگیری در آسمان میتوان به مطالعه دقیق طلوع خورشید پرداخته و ساختار این ستاره را مورد بررسی قراردهد و تصاویر بیشتری از تلسکوپهای زمینی به دست میآورد.
تلسکوپ فضایی Sunrise تا کنون دو پرواز موفقیت آمیز در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ داشته و در هر دو ماموریت پس از چند روز رصد به زمین بازگشته است.
در ساخت تلسکوپ و بالون هلیومی رصدخانههای کشورهای مختلفی مشارکت داشته اند.
منبع: phys
انتهای پیام/
تلسکوپ فضایی سوار بر بالون هلیومی روانه آسمانها شد