علی وادیپور فوق تخصص شبکیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ضرورت معاینه منظم چشمها اظهار کرد: برخی از بیماریهای چشم در مراحل اولیه علائم واضحی ندارند، بنابراین بیمار متوجه آنها نمیشود و به موقع به چشمپزشک مراجعه نمیکند. برای تشخیص به موقع بیماریهای چشم و اطمینان از سلامت آنها در همه طول عمر، بهترین راه معاینه منظم چشمها است.
او بیان کرد: برخی بیماران که دارای فاکتورهای خطر هستند و به مراجعه به چشمپزشک بیشتر نیاز دارند و باید از چشمهای خود مراقبت بیشتری کنند که از جمله این افراد میتوان به مبتلایان به دیابت، سیاهپوستان بالای ۴۰ سال و کسانی که در خانوداه آنها سابقه بیماری چشمی وجود دارد، اشاره کرد. همچنین افرادی که در گذشته به چشم آنها ضربه وارد شده است، به ویژه اگر اقدامات طبی و جراحی انجام دادهاند به مراجعه به چشم پزشک بیشتر نیاز دارند.
بیشتر بخوانید: انجام جراحی برای درمان ناخنک در چه مواردی ضروری است؟ +روشهای کاهش احتمال عود
وادی پور افزود: در زمان تولد نوزاد، پزشک اطفال یا خانواده چشمهای نوزاد را جهت غربالگری پس از تولد و قبل از ترخیص از بیمارستان مورد معاینه قرار میدهد. معاینه چشمهای نوزادان به ویژه نوزادان نارس اهمیت زیادی دارد.
این فوق تخصص شبکیه تاکید کرد: در ۶ ماهگی چشمهای نوزاد باید دوباره معاینه شود که در صورت مشکوک بودن به بیماری لازم است شیرخوار مورد معاینه کامل و دقیق قرار بگیرد، برای این منظور گاهی در مواردی که نوزاد همکاری لازم را نمیکند لازم است که معاینه با بیهوشی عمومی انجام شود.
او تصریح کرد: کودک باید در سنین سه و پنج سالگی تحت معاینه غربالگری قرار بگیرند و از نظر وجود عیوب انکساری (نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم)، استرابیسم (انحراف چشم)، آمبلیوپی (تنبلی چشم) و افتادگی پلکها بررسی شوند، در صورتی که سابقه موارد فوق در خانواده وجود داشته یا کودک علائم مشکوک داشته باشد باید با چشمپزشک مشورت شود تا کودک زودتر تحت معاینه قرار بگیرد.
وادی پور گفت: برای اطمینان از سلامت چشمها در این سنین باید به طور منظم هر یک تا ۲ سال یک بار چشمها معاینه شوند.
این فوق تخصص شبکیه اظهار کرد: بسیاری از افراد جوان چشمهای سالمی دارند، ولی با وجود این لازم است که برای سلامت چشمهایشان مراقبتهای خاصی بکنند، برای این منظور باید هنگام انجام ورزشهای خطرناک یا در زمان انجام کارهای فنی مانند کارهای صنعتی، چوبی و شیمیایی از عینکهای محافظتی استفاده کنند. در سنین بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی حداقل یکبار و در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی، ۲ مرتبه معاینه چشمها لازم است.
بیشتر بخوانید: چه موقع باید قرمزی چشم را جدی بگیریم؟
او افزود: افرادی که در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سالگی قرار دارند، باید با مشاهده علائمی مانند تغییر در بینایی یا درد چشم، دیدن جرقههای نورانی، مشاهده نقاط یا تصاویر تار و مبهم سیاه رنگ، موج دار بودن خطوط صاف و لبههای صاف اجسام و احساس خشکی چشم به همراه خارش و سوزش به چشم پزشک مراجعه کنند.
وادی پور یادآوری کرد: اشخاصی که در سنین بین ۴۰ تا ۶۴ سالگی قرار دارند باید در صورت نیاز از عینکهای محافظ استفاده کنند و هر ۲ تا ۴ سال یکبار به طور منظم به چشمپزشک مراجعه کنند. اشخاص بزرگتر از ۶۵ سال باید هر یک تا ۲ سال یکبار برای بررسی چشمهایشان از نظر ابتلا به گلوکوم (آب سیاه)، کاتاراکت (آب مروارید) و دژنراسیون سنی ماکولا (تباهی لکه زرد وابسته به سن) نزد چشمپزشک بروند.
انتهای پیام/