یک فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان گفت: CF بیماری پر هزینه است که علاوه بر ریه سیستم‌های دیگر بدن مانند گوارش را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیماری پرهزینه که چندین سیستم بدن را درگیر می‌کندمحمد نیک‌پندار فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شیوع بیماری CF (سیستیک فیبروزیس) در جهان اظهار کرد: شیوع بیماری CF در جهان حدود یک در هر ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تولد زنده است. در ایران به علت اینکه غربالگری پس از تولد انجام نمی‌شود، متاسفانه آمار دقیقی از نوزادان مبتلا به این عارضه وجود ندارد، ولی در حال حاضر حدود ۶ هزار بیمار ثبت شده در کشور وجود دارد.

او بیان کرد: CF بیماری ارثی با توارث مغلوب است به این معنی که هر دو والدین باید ناقل ژن معیوب باشند، بنابراین بیماری CF اغلب در ازدواج‌های فامیلی مشاهده می‌شود.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری CF

این فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری CF افزود: اگر سابقه این بیماری در خانواده وجود دارد باید از ازدواج فامیلی پرهیز شود یا در صورت تصمیم به ازدواج فامیلی آزمایش‌های ژنتیکی لازم انجام شوند. بیماری CF عارضه‌ای است که چندین سیستم را در بدن درگیر می‌کند. اغلب تظاهرات ریوی این بیماری مشکل‌ساز می‌شود و بیماران نیاز به بستری پیدا می‌کنند، ولی این عارضه می‌تواند سیستم‌های دیگر بدن مانند گوارش و تعریق را هم تحت تاثیر قرار دهد.


بیشتر بخوانید: تولید داخلی داروی بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس در کشور


نیک‌پندار تاکید کرد: ترشحات موجود در بدن برای اینکه یک جریان طبیعی را ایجاد کنند باید رقت کافی داشته باشند. در بیماری CF ترشحات سیستم تنفسی یا گوارشی غلیظ و چسبنده می‌شوند بنابراین زمینه برای بروز عفونت‌های مزمن و مکرر و التهاب مزمن در ریه فراهم می‌شود، بنابراین در صورتی که اقدامات درمانی لازم انجام نشود بافت ریه تخریب و نارسایی تنفسی ایجاد می‌شود.

او تصریح کرد: مبتلایان به بیماری CF با مصرف دارو‌های ضد التهاب و افزایش دهنده رطوبت مجاری تنفسی و همین‌طور فیزیوتراپی تنفسی می‌توانند از عوارض این بیماری در امان بمانند. فیزیوتراپی تنفسی به تخلیه ترشحات بسیار کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید: CF بیماری بسیار گران قیمت کودکان/ کودکان تهرانی ۴۰ درصد از مبتلایان به CF در کشور


این فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان گفت: آنزیم‌های گوارشی هضم کننده غذا به علت غلیظ و چسبنده بودن ترشحات نمی‌توانند از طریق لوزالمعده به داخل روده‌ها ترشح شوند، بنابراین باید به کمک مصرف دارو‌های هضم کننده، به هضم کافی مواد غذایی و جذب آنها در بدن کمک کنیم تا فرد به عوارض ناشی از سوء تغذیه و کمبود ویتامین‌های مختلف دچار نشود.

نیک‌پندار یادآوری کرد: خوشبختانه از مهر ماه امسال خدمات بستری، سرپایی و دارو‌های بیماری پر هزینه CF  تحت پوشش ۱۰۰ درصد بیمه قرار گرفته است.

انتهای پیام /

تحت پوشش بیمه قرار گرفتن داروهای بیماران سیستیک فیبروزیس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امید
۰۸:۱۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۸
خدایا همه بیماران را شفا عنایت فرما.
خدایا شکرت که نعمت سلامتی را به ما عطا فرمودی .
کاش می توانستیم شکرگزار حتی بخشی از نعمتهایت باشیم .
آخرین اخبار