به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،مدارس کپری یکی از بارزترین نمونههای محرومیت است که با وجود اختصاص اعتبارات فراوان برای رفع این محرومیت، فعالیت آموزشی در این نوع مدارس هنوز ادامه دارد.
درس خواندن در شرایط نامناسب و غیراستاندارد کلاسهای مدارس کپری و خشت و گلی بروز مشکلاتی همچون افت تحصیلی، افسردگی و به تبع آن ترک تحصیل را بهدنبال دارد، اما عدهای برخلاف این باور معتقدند کلاس کپری برای دانشآموزی که خانه کپری دارد مشکلی ایجاد نمیکند.
با وجود اینکه بارها در طی ۱۴ سال گذشته مسئولان اعلام کردهاند که مدارس کپری از سطح کشور جمعآوری شده است و چندین بار جشن تکراری کپرزدایی در این استان برگزار شده است، ولی متأسفانه این وعده و وعیدها تاکنون عملی نشدهاست.
در حال حاضر به گفته کارشناسان هزاران مدرسه خشت و گلی و غیرمقام در سیستان و بلوچستان وجود دارد که با وقوع زمین لرزههای اخیر باید از آن به عنوان زنگ خطری برای دانش آموزان استان و آموزش و پرورش یاد کرد
حذف مدارس کپری دراستان سیستان و بلوچستان ماجرایی طولانی دارد که ظاهرا پایانی ندارد. در مقام حرف در این باره وعدههای بسیاری داده شده است هر چند که مسئولان معتقدند مدارس کپری در این استان به مدارس استاندارد تبدیل شده است.
"نقد را ول کرده، نسیه را چسبیده" حکایت این روزهای وزارت آموزش و پرورش است، سکاندار موقتش چهارماه پیش، مردادماه در سفر به سیستان و بلوچستان قول داد مدارس خشت و گلی تا پایان آبانماه حذف میشود؛ خشت و گلیها پیشکش حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ مدرسه کپری استان کی جمع میشود؟
سازمان توسعه و نوسازی مدارس ایران یک دهه قبل سال ۱۳۸۸ مکلف شد مدارس کپری را جمع کند، حالا در آستانه دهسالگی خود این سازمان برآورد کرده همچنان ۱۰۰ تا ۲۰۰ مدرسه کپری در سیستان و بلوچستان وجود دارد، مدارسی محروم در نقاطی دورافتاده که دست هر آدم بالغی به این راحتیها به آن نمیرسد، اگر برسد جمعش میکند حتی به قیمت آواراگی دانشآموزان.
به کوه و کمر میزنیم تا بعد از این گزارشمان، یک مدرسه کپری دیگر بیابیم، مدرسهای که تقریباً یکی دو هفته است عکسش در شبکههای اجتماعی منتشر شده و دنبالش هستیم و پیگیری ما برای رفتن به آن بس بود تا بهانهای برای جمع کردنش باشد، حتی به قیمت آوارگی دانشآموزانش.
انتهای پیام/پ