محققان به دنبال یافتن راهی هستند که بتوان بدون کاهش اشتهای طبیعی، رژیم خود را حفظ کرد.

پرخوریبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تحریک پذیری یا پاسخ دادن بدون اندیشیدن به عواقب یک عمل، به مصرف بیش از حد مواد غذایی، پرخوری، افزایش وزن و چاقی، همراه با چندین اختلال روانپزشکی از جمله اعتیاد به مواد مخدر و قمار بیش از حد مرتبط بوده است.

تیمی از محققان عضو هیئت علمی دانشگاه جورجیا، به تازگی مدار خاصی را در مغز شناسایی کرده‌اند که باعث تحریک مواد غذایی می‌شود، این احتمال وجود دارد که دانشمندان بتوانند روزی روش‌های درمانی برای رفع پرخوری ایجاد کنند.

امیلی نوبل، استادیار دانشکده خانواده معتقد است یک فیزیولوژی اساسی در مغز وجود دارد که توانایی افراد را برای مقاومت در برابر غذا را افزایش دهد.

محققان با آزمایش این فیزیولوژی روی سلول‌های مغزی نوعی فرستنده را در هیپوتالاموس به نام هورمون تمرکز ملانین (MCH) تولید می‌کنند. تحقیقات قبلی نشان داده است که افزایش سطح MCH در مغز می‌تواند باعث افزایش مصرف مواد غذایی شود، این مطالعه نشان می‌دهد MCH هم در رفتار‌های محرکی نقش دارد.

در این روش، محققان سلول‌های مغز را که MCH تولید می‌کنند فعال کردند، سپس موش‌ها را به فشار دادن اهرمی برای دریافت یک گلوله شیرین، پرچرب، پر قند، آموزش دادند. با این حال، موش مجبور شد ۲۰ ثانیه بین فشار‌های اهرمی صبر کند. اگر موش خیلی زود اهرم را فشار می‌داد، باید ۲۰ ثانیه دیگر صبر کرد.


بیشتر بخوانید: ۱۲ رژیم غذایی ساده اما بسیار تاثیرگذار در کاهش وزن


محققان سپس از تکنیک‌های پیشرفته‌ای برای فعال کردن یک مسیر عصبی خاص MCH از هیپوتالاموس به هیپوکامپ، از بخش درگیر مغز با یادگیری و عملکرد حافظه استفاده کردند.

فعال کردن این مسیر خاص سلول‌های عصبی MCH باعث افزایش رفتار تحریک آمیز بدون تأثیر غذا خوردن طبیعی برای نیاز به کالری یا انگیزه مصرف مواد غذایی خوشمزه شد. با علم به وجود مداری که به طور انتخابی روی تکثیر پذیری مواد غذایی تأثیر می‌گذارد، این احتمال را فراهم می‌کند که بتوان برای پرخوری راهی ایجاد کرد که به افراد کمک کند تا بدون کاهش اشتهای طبیعی یا کم کردن غذا‌های معمولی، رژیم خود را حفظ کنند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.