سید حکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: براساس دستورالعمل ابلاغشده از سوی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی کشور، اولین جلسه هیأت اندیشهورز گردشگری را در ادارهکل استان تشکیل دادیم.
او افزود: ایده کلی و برنامه تدوینشده بر این اساس است که از ظرفیت نیروهای کارکرده، باتجربه، خلاق و دارای ایده در حوزه گردشگری، به منظور توسعه پایدار صنعت گردشگری استان استفاده شود.
موسوی با بیان اینکه استان خوزستان دارای ظرفیتهای ویژهای در حوزه گردشگری است بیان داشت: استان خوزستان دارای ۳ اثر ثبت جهانی و بیش از یکهزار اثر ثبت ملی شامل ابنیه تاریخی، موزه و بافتها است؛ همچنین در این استان، ظرفیتهای ویژهای در حوزههای مردمشناسی، تنوع اقوام، گویش و پوشش وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان اظهار کرد: این استان همچنین دارای ظرفیت خاص در حوزه صنایع دستی است، چراکه باتوجه به تنوع اقوام و اقلیمی استان و تنوع مصالح بومی، به طور خودکار تنوع صنایع دستی نیز شکل میگیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: در کنار همه این موارد، مرزی و همجوار بودن خوزستان با کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق نیز ممکن است استان خوزستان را مستعد تقویت شدن در حوزه گردشگری کند.
سید حکمتاله موسوی تصریح کرد: بر همین اساس و بر مبنای دستورالعمل صادر شده از سوی وزارتخانه، با دعوت از افراد صاحبنظر و دارای تجربه در حوزه گردشگری از جمله اعضای انجمن راهنمایان گردشگری، تورگردانها، اعضای انجمن هتلداران، نمایندگان اتاق بازرگانی، استادان دانشگاه و اعضای انجمنهای دوستداران میراث فرهنگی، هیأت انیشهورز گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان را تشکیل دادیم و اولین جلسه این هیأت را نیز برگزار کردیم.
او گفت: همچنین در این هیأت از حضور مدیران شرکت آب و برق خوزستان نیز بهره گرفتهایم، چرا که استان خوزستان دارای ظرفیتهای غنی در حوزه رودخانهها، تالابها و سدها است و باید از ظرفیت آنها نیز یاری گرفت.
موسوی بیان کرد: در اولین جلسه این هیأت، خط مشی این اتاق فکر و اهداف آن گفته و همفکری و برنامهریزی با اعضای آن صورت گرفت تا در جلسات آینده، تصمیمات مقتضی در حوزه گردشگری با مشورت این اعضاء گرفته شود.
او اذعان داشت: همچنین بنا شد، جلسات این هیأت براساس دستورالعمل به صورت ماهیانه برگزار و اهداف، دستورکارها، و برنامههای این جلسات از پیش تعیین شود و از تجربیات و ایدههای اعضای هیأت و نظرات مشورتی آنان به نحو مطلوب استفاده شود.
سید حکمت الله موسوی افزود: تشکیل هیأت اندیشهورز، در همگرائی و همنوائی مجموعههای دولتی و غیر دولتی در حوزه گردشگری تأثیر بسزا خواهد داشت و منتج به توسعه صنعت گردشگری در استان خوزستان خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با بیان اینکه این اتاق فکر در حوزههای گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی فعالیت خواهد کرد افزود: همه این حوزهها در نهایت به توسعه گردشگری کمک خواهند کرد؛ به عنوان مثال وقتی سخن از میراث فرهنگی به میان میآوریم، باید توجه داشت که قسمت عمدهای از صنعت گردشگری به مواریث فرهنگی و جاذبههای تاریخی مربوط میشود.
این مسئول اظهار کرد: در سطح جهان گردشگر تاریخی و فرهنگی بسیاری وجود دارد و یکی از ظرفیتهای ویژه خوزستان نیز همین ظرفیت تاریخی فرهنگی آن است که به همین دلیل نیاز است تا این ظرفیت در هیأت اندیشهورز بیش از پیش بررسی شود.
موسوی در پاسخ به این سؤال که در هیأت اندیشهورز گردشگری استان به چه حوزهها و موضوعاتی پرداخته میشود بیان کرد: حوزههای صنایع دستی، خدمات اجتماعی، زیرساختها، محیط زیست، منابع طبیعی و به طور کل هر حوزهای که در ایجاد یک سفر یا ایجاد گردشگری پایدار تأثیرگذار است، ممکن است موضوع بررسی و همفکری در این هیأت باشد و میتوان مولفههای مؤثر آنها را با دعوت از دستگاههای متولی بررسی کرد.
او در پایان گفت: قطعاً نتایح و مصوبات این هیأت در سیاستگذاریهای حوزه گردشگری استان خوزستان نقش مؤثری ایفا خواهد کرد.
انتهای پیام/گ