به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگرچه گلوتن برای بیشتر افراد بی خطر است، اما افرادی که دارای بیماریهایی مانند بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن هستند باید از آن اجتناب تا از عوارض جانبی سلامتی جلوگیری کنند. بسیاری از غذاها با ترکیبات حاوی گلوتن تهیه میشود، بنابراین مهم است افرادی که قادر به مصرف آن نیستند، برچسبهای این ماده را روی محصول از نزدیک بررسی کنند. در ادامه بعضی از غذاهای فاقد گلوتن را معرفی میکنیم.
تعداد کمی از غلات کامل حاوی گلوتن، در حالی که بقیه به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند. مهم است هنگام خرید غلات کامل، برچسبهای مواد غذایی را بررسی کنید. حتی به غلات کامل بدون گلوتن میتوان گلوتن اضافه کرد، به خصوص اگر در همان مواد غذایی حاوی گلوتن فراوری شوند. برنج قهوه ای، گندم سیاه، ذرت خوشه ای، ارزن، گل تاج خروس، جو دوسر، میوهها و سبزیجات کنسرو شده با آب یا آب میوههای طبیعی احتمالاً فاقد گلوتن هستند.
تمام میوهها و سبزیجات تازه به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند. با وجود این، برخی از میوهها و سبزیجات فراوری شده ممکن است دارای گلوتن باشند که بعضی اوقات به عنوان طعم دهنده یا حجیم کننده اضافه میشود.
مواد حاوی گلوتن که ممکن است به میوهها و سبزیجات فراوری شده اضافه شود شامل پروتئین گندم هیدرولیز شده، نشاسته اصلاح شده مواد غذایی و مالت است.
بیشتر شیر و ماستهای طعم دار دارای گلوتن هستند. بیشتر محصولات لبنی به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند.
محصولات لبنی بدون گلوتن
شیر، کره، پنیر، خامه، پنیر کوتاژ، خامه ترش، ماست
منبع : بهداشت نیوز
انتهای پیام/