سفر لاریجانی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،هر چه از پایان فعالیت قویترین سامانه بارشی سال جاری در سیستان و بلوچستان میگذرد عمق خسارات سیل بیشاز پیش خود را نشان میدهد و ارسال کمکها و تلاشهای امدادگران در کمک رسانی به سیلزدگان دو چندان شده است.
سیستان و بلوچستان یکی از ۲۶ استانی است که در کشور هم اکنون گرفتار مشکلات زمستانی همچون بارشهای سنگین و سیل هستند. سیلی که از بارشهای قویترین سامانه بارشی سال جدید رخ داد و با وجود پایان یافتن بارش ها هنوز تبعات آن ادامه دارد. حجم خسارات آن قدر زیاد است که هم اکنون بیشاز سه هزار و ۵۰۰ نفر در حال امدادرسانی به سیلزدگان سیستان و بلوچستان هستند.
ورود سامانه بارشی و بارندگیهای سیل آسا در روزهای ۲۰ تا ۲۲ دی سبب قطع ارتباط ۵۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان شده بود که به همین دلیل و شرایط بد جوی در روز نخست امکان امداد رسانی بسیار محدود بود اما پس از آن کار امداد رسانی و ارائه خدمات به سیل زدگان بوسیله قایق، چرخبال و روستاهایی که ارتباط زمینی آنها برقرار شده بوسیله خودروهای سبک و سنگین با سرعت ادامه دارد.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات سیستان و بلوچستان گفت: ارتباط مخابراتی برخی مناطق در جنوب این استان که بر اثر بارش باران، سیلاب و بسته شدن مسیرها قطع شده بود، هماینک وصل شده و در هیچ کجای این استان قطعی نداریم.
وزیر نیرو میزان بارشهای امسال در استان سیستان و بلوچستان را بیش از ۴۵ برابر سال گذشته اعلام کرد و گفت: هم اینک ۶۰ پروژه وزارت نیرو در این استان با پیشرفت ۴۶ درصد در دست اجراست.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده پیش از ورود سامانه بارشی و روانه شدن سیل اقدامات لازم در بنادر چابهار جهت جلوگیری از خسارت انجام شد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از استقرار بیمارستان صحرایی با بهترین امکانات و تجهیزات پزشکی در جنوب سیستان و بلوچستان خبر داد.
مدیرکل فرودگاههای سیستان و بلوچستان گفت: تمام فرودگاههای استان کاملا عملیاتی و آماده ادامه خدمت رسانی در هدایت پروازهای امدادی شدهاند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در پی وقوع سیل در روستاهای بلوچستان علاوه بر ارسال کمکهای نقدی و غیرنقدی، تیمهای امداد و نجات و ماشین آلات بندر چابهار در مناطق سیل زده حضور یافتند.
معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۳۰ مسیر بسته شده ناشی از سیلاب در جنوب این استان با تلاش راهداران بازگشایی شد.
فرماندار قصرقند گفت: ۱۰۶روستای گرفتار در سیلاب این شهرستان در بخشهای تلنگ، ساربوگ و منطقه کاجو بعد از گذشت چندین روز راه ارتباطی، برق و آنتن دهی تلفن همراه ندارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: جازموریان در پی بارندگیهای اخیر جان دوباره گرفت و تعداد زیادی از پرندگان مهاجر در تالاب فرود آمدند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی ۳۹۰ روستای سیلزده این استان همچنان بسته است.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: یک محموله مواد غذایی و آشامیدنی توسط تعاونیهای صیادی منطقه تیس برای کمک به سیل زدگان منطقه دشتیاری ارسال شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ارتباط با مسکن موقت مردمی که خانه هایشان در سیل خراب شده گفت: برای این دسته ازمردم جهت انتقال به مسکن موقت اجاره بها پرداخت میکنیم.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت چابهار گفت: با توجه به حجم گسترده سیلاب در بخشهای پلان، دشتیاری و عورکی با کمک اصناف و واحدهای تولیدی برای تامین اقلام ضروری سیلزدگان از جمله نان، اقدامات لازم صورت گرفت.
مسؤول روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه ازفعالیت ۶۰۰ نفر از رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مشغول امدادرسانی در مناطق سیل زده خبر داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی از برخی مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان بازدید هوایی به عمل آورد.
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور صبح امروز به منظور بازدید از مناطق سیلزده جنوب استان وارد فرودگاه کنارک شدند.
سردار سلامی فرمانده سپاه برای بازدید از مناطق سیلزده بلوچستان وارد چابهار شد.
فرماندار دلگان گفت:محورهای مواصلاتی دلگان به ایرانشهر، دلگان به زهکلوت رودبار جنوب که بر اثر طغیان رودخانههای فصلی مسدود شده بود، با فروکش کردن سیلاب و تلاش راهداران بازگشایی شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ۲۱۲ روستا و ۱۴ شهرستان استان درگیر سیلاب و آبگرفتگی هستند.
بخشدار مرکزی نیکشهر گفت: برق اکثر مناطق بخش مرکزی شهرستان نیکشهر وصل شده است به جز مناطقی که امکان دسترسی وجود ندارد.
مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: آب آشامیدنی ۲۲۴روستای سیلزده این استان براثر شدت آسیب وارده ناشی از سیلاب به شبکه همچنان قطع است.
فرماندار دلگان گفت:عمق فاجعه و خسارات مردم دلگان در سیل اخیر بالاست، لذا به شدت نیازمند اقلام گرمایشی و پوشاک و مواد خوراکی هستیم.
مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تمهیدات لازم اندیشیده شده و تاکنون هیچ اپیدمی بیماری واگیر ناشی از سیل در این مناطق گزارش نشده است.
مصائب مردم مناطق سیل زده برای تردد
اقدامات امدادی سپاه در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان از زبان سردار سلامی
انتهای پیام/پ
خوب برای یه بار دولت هزینه کند و اقدامات لازم جهت جلوگیری از وارد آمدن خسارت ناشی از سیل به روستاها و راه و ...انجام بشه.
که هر ساله اینهمه هزینه نیاز نباشد.