به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است اسمشان سر زبانها افتادهاست و خیلی دربارهشان صحبت میکنند؛ سیارات فراخورشیدی! سیاراتی که دارند دور ستاره ای غیر از خورشید عزیز ما میچرخند.
سیاراتی که ورای منظومه شمسی ما در نقاط دیگر کهکشان خودمان یعنی «راهشیری» به دور یک ستاره جمع شدند و در دام جاذبهاش افتادند، پیش ما زمینیها به فراخورشیدیها معروفاند.
بیشتر بخوانید: آدامسی که راز زن عصر حجر را برملا کرد
پس معنای این حرفها این است که هر جایی که یک ستاره بزرگ و پر جرم وجود داشتهباشد، احتمالا خردهسنگها و کرههای اطراف را به خودش جذب میکند و آنها به مرور در مدارهای مشخصی به دور آن ستاره شروع به چرخیدن میکنند بنابراین نه تنها کهکشان راه شیری ما که حتی میلیاردها کهکشان دیگری که در این جهان وجود دارند میتوانند سیاراتی داشتهباشند که دور ستارههای مشخصی میچرخند.
شاید به نظر باورنکردنی برسد که فکر کنیم منظومه شمسی ما منحصربهفرد نیست و در مسافتهای بسیار طولانی از ما منظومههای خورشیدی دیگری هم وجود دارد که احتمالا سیاراتی شبیه زمین هم دارند. همین چند روز پیش چند اخترشناس از دانشگاه اوکلاهاما توانستند چند شیء فضایی با جرمی بیشتر از زمین را در دو کهکشان دیگر پیدا کنند.
کشف این سیارههای خیلی دور شاید به نظر خیلی کاربردی نیاید، ولی به دانشمندها کمک میکند فرایندهایی را که باعث تشکیل سیاره در خارج از کهکشانها میشوند، بهتر بفهمند و اینطوری کیهانی را که در آن زندگی میکنیم دقیقتر بشناسند. همه این نتایج در نوع تفکر ما درباره منظومه شمسی و سیاراتی که بغل گوشمان میچرخند، تاثیر دارد.
منبع: خراسان
انتهای پیام/