رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کرونا از طریق هوا منتقل نمی‌شود بلکه از طریق قطره‌های ریز سرفه و عطسه فرد مبتلا قابلیت انتقال دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر محمد حسین بحرینی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتقال و ماندگاری ویروس کرونا به وسیله قطره های ناشی از عطسه و سرفه میسر است.

او تصریح کرد: میزان مرگ و میر بیماری کرونای جدید که در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین کشف شد، نسبت به نمونه ویروس های سال‌های قبل، از دسته کرونا مانند "سارس" و "مرس" کمتر است، اما قدرت انتشار و سرایت این ویروس،  بسیار است پس، رعایت بهداشت فردی و پیشگیری، نقش اول را در کنترل این بیماری دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اولویت اول شستن دست‌ها با آب و صابون و بدون نیاز به محلول ضد عفونی است، همچنین پرهیز از دست دادن، بغل کردن و روبوسی کردن، پرهیز از تردد در مکان‌های شلوغ و اجتماعات، نگه نداشتن حیوانات خانگی و رعایت بهداشت فردی هنگام عطسه و سرفه از اهمیت زیادی  برخوردار است.

بحرینی افزود: دوره بیماری کرونا بین ۱۴ تا ۲۰ روز است، برخی از بیماران ممکن است علائم نداشته اما ناقل بیماری باشند و درصد اندکی از افراد مبتلا به این بیماری نیز فوت می‌کنند.

مرگ ومیر کرونا در مردان بیشتر از زنان است

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خطر مرگ و میر بیماری کرونا، در مردان بیشتر از زنان است به طوری که در مردان ۲.۸ و در زنان ۱.۷ درصد می‌باشد.

بحرینی افزود: این در حالی است که با افزایش سن و ابتلا به بیماری‌های زمینه ای،  خطر مرگ و میر بیماری کرونا افزایش می یابد و در کودکان تا سنین زیر ۹ سال، مرگ و میر ناشی از این بیماری،  صفر گزارش شده است.

او تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده،  میزان مرگ و میر این بیماری در سنین ۲۰ تا ۴۹ سال بین ۲ دهم تا چهار دهم درصد و میزان مرگ و میر در سنین ۵۰ تا ۵۹ سال،  بین ۱.۳ تا ۳.۶ درصد می‌باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مرگ ومیر کرونا در سنین ۷۰ تا ۷۹ سال هشت درصد و در سنین ۸۰ سال به بالا ۱۴.۸ درصد است.

بحرینی با اشاره به افزایش خطر مرگ و میر کرونا در افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای افزود: میزان مرگ و میر بیماری کرونا در افراد مبتلا به بیماران قلبی و عروقی ۱۰ درصد، در بیماران دیابتی ۷.۳ درصد، در افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی ۶.۳ درصد، در بیماران مبتلا به پرفشاری خون ۶ درصد و در بیماران سرطانی ۵.۶ درصد بوده است.

او تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی،  تاکنون از بین ۲ هزار و ۶۱۹ مورد مرگ و میر بیماری کرونا در جهان، ۲ هزار و ۵۹۲ مورد در چین بوده و ایران رتبه دوم مرگ و میر این بیماری را بعد از چین دارد و کشورهای کره جنوبی، ایتالیا، هنگ کنگ، ژاپن، تایوان، فرانسه و فیلیپین در رده‌های بعدی قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید توجه داشت از ابتدای سال جدید میلادی تاکنون،  بیش از ۷۲ هزار نفر در جهان بر اثر بیماری آنفلوآنزا فوت کرده‌اند.

اختصاص 10 مرکز و بیمارستان در مشهد برای درمان کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به جای هیجانی شدن در مقابله با کرونا،  باید برخورد علمی و منطقی مطابق با پروتکل‌های بهداشتی را در تمام سطوح دنبال کرد.

بحرینی افزود: به اذعان مسئولان وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه پیشگیری از کرونا،  برنامه ریزی مدون و منطقی داشته است.

او تصریح کرد: هم اکنون ۱۰ مرکز و بیمارستان در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد،  برای درمان بیماری کرونا اختصاص یافته و سامانه پاسخگویی به پرسش‌ها و شبهات در زمینه کرونا،  نیز راه اندازی شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ابتلا به ویروس کرونا،  در حال حاضر درمان مشخصی ندارد و درمان آن استراحت، مصرف مسکن و مایعات و حفظ بهداشت فردی است.

انتهای پیام//ف.غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.