به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی همهگیری کرونا، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، اپلیکیشن «تاک» با موضوع تغذیه، ایمنی و کرونا را رونمایی و معرفی کرد.
ویروس کرونا حدومرز نمیشناسد و آنچنان بیپروا میتازد که ارتش بهداشتی جهان در برابر آن به چالش افتاده است. چالشی بیسابقه در سدههای اخیر که تعداد موارد مبتلا به این بیماری از ظرفیت درمانی در ایران و بسیاری از کشورها فراتر رفته است. به همین دلیل، باری دیگر، اهمیت پیشگیری در سطح فرد و جامعه اهمیت خود را باز یافته و فائق آمدن بر این بحران نیازمند همکاری و همدلی تمام مردم و مسئولان است.
در این میان یکی از حیطههای مهم و موثر جبهه پیشگیری، تغذیه سالم و درست و تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز اطمینان از ایمنی موادغذایی است که بالطبع با توجه به جذابیت آن و نگرانیهای مردم در این خصوص، بستری برای اشاعه اطلاعات ناصحیح و بیپشتوانه توسط افراد غیرصلاحیت دار نیز شده است. همین مسئله سبب شده است که بسیاری از هم میهنان دچار سردرگمی در کسب اطلاعات تغذیهای شوند و سودجویان نیز در این جولانگه در پی سود و منفعت باشند. این در حالی است که ظرفیتی بالغ بر ۹۰۰۰ دانشآموخته تغذیه با توزیع جغرافیایی فراگیر از ۲۵ دانشگاه در سراسرکشور وجود دارد که میتواند تأثیر به سزایی در سطح ملی برای ارتقای سلامت عمومی جامعه داشته باشد.
گفتنی است، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمن تغذیه ایران به عنوان اصلیترین متولیان سلامت تغذیهای کشور با بهرهگیری از ظرفیت دانشآموختگان علوم تغذیه و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، در قالب یک حرکت بینظیر جهادی و هدفمند در کوتاهترین زمان ممکن، اپلیکیشن ویژهای برای پاسخ به نیاز روز جامعه برای دستیابی به اطلاعات موثق، مبتنی بر شواهد و کاربردی با نام تاک (تغذیه، ایمنی و کرونا) طراحی کردهاند که هماکنون برای استفاده عموم به صورت رایگان از تارنمای این اپلیکیشن به آدرس www.tacapp.ir قابل بارگذاری است.
طراحی و تأمین محتوای این اپلیکیشن با همت و کار شبانه روزی دلدادگان سلامت هم میهنان انجام شده است که به جرأت میتوان گفت در جهان بینظیر است.
در این اپلیکیشن با بررسی دقیق فضای مجازی و استخراج پرسشهای متداول در خصوص مراقبتهای تغذیهای در سه بخش اصلی، پیشگیری، درمان و دوران پس از نقاهت بیماری کرونا و همچنین دستورالعملهای رسمی نهادهای مرجع علمی، پاسخهایی مبتنی بر شواهد و کاربردی به پرسشها و شبهات تغذیهای ارائه شده است. همچنین، با بهرهگیری از گستردهترین شبکه مجازی دانشآموختگان تغذیه، در صورتی که پرسش کاربران در مجموعهی طبقهبندی شدهی سؤالهای متدوال یافت نشود، با اتصال به کارشناسان زبده علوم تغذیه از طریق اپلیکیشن، به صورت آنلاین به این پرسشها به صورت اختصاصی نیز پاسخ داده خواهد شد.
علاوه براین، در قالب ارائه خدمات تغذیهای مجازی از طریق تاک، اهداف دیگری نیز از جمله ارتقاء انسجام جامعهی دانشآموختگان تغذیه، ارتباط مؤثر با گروههای اجتماعی مختلف برای ارتقاء سواد تغذیهای و همچنین ایجاد یک بستر پویا برای کسب تجربههای آموخته برای مواجهه با شرایط بحرانی تهدید کننده سلامت نیز دنبال شده است.
تمامی هم میهنان عزیز و پارسی زبان سراسر جهان میتوانند با بهرهمندی از این اپلیکیشن و معرفی آن به دیگران، ما را در دستیابی به اهداف اجتماعی و ارتقاء سلامت عمومی یاری برسانند. امیدواریم با گسترش استفاده از این اپلیکیشن، شرایط آسان تری برای عبور از این بحران برای مردم عزیزمان فراهم گردیده و نیز کادر درمانی و نظام سلامت کشور در کنار درمانهای معمول و رایج بتوانند از اصول حمایتهای تغذیهای که جزء لاینفک درمان بوده و تاثیر درمان را افزایش میدهد بهرهمند شوند.
انتهای پیام/