به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از نگرانیهای بشر برای آینده تامین آب و غذای سالم است. نیازی که از ابتدای حیات انسان بوده و تا آخرین روز زندگی آخرین بشر بر روی کره زمین ادامه خواهد داشت. تامین غذا از منابع محدود طبیعی موجود در زمین که عمر زیادی از آن باقی نمانده است یکی از مشکلات آینده بشر خواهد بود. اما شاید ایدههای خلاقانه بتواند راهی برای تامین امنیت غذایی بیابد.
بر اساس آمار و ارقام سازمان جهانی بهداشت، تقاضا برای غذا در ۴۰ سال آینده دو برابر خواهد شد. افزایش تقاضایی که با منابع محدود و رو به اتمام غذایی در دنیا مشکلات زیادی برای کشورها ایجاد خواهد کرد. اما قطعا راهکار موجود در خوردن هر جنبنده زندهای بر روی کره زمین نیست. راهی که برخی کشورها در پیش گرفتهاند تا پاسخی برای تامین نیازهای غذایی مردمشان بیایند.
بیشتر بخوانید: مسابقه طراحی خانههای نانوپلیمری برای اسکان در شرایط بحران
آینده غذا در ایران هم برای مدیران به یک دغدغه جدی بدل شده است. دغدغهای که قرار است با حمایت از شرکتهایی که در حوزه امنیت غذایی فعالیت میکنند پاسخ داده شود. شاید حمایت و هدایت سرمایههای مادی و ایدههای خلاقانه موجود در این شرکتها بتواند راهی برای رهایی از این نگرانیها باشد.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با توجه به اهمیت رفع نیازهای اساسی کشور و حمایت از شرکتهای فعال در زمینه امنیت غذایی فراخوانی منتشر کرده است. در این فراخوان آمده است که ستاد از طرحهای فناورانه شرکتهای دانشبنیان برای ارتقای امنیت غذایی کشور حمایت میکند. طرحهای مورد نظر باید تولیدی باشند و قابلیت اجرایی شدن در شرایط اقلیمی و سیاسی کشور را داشته باشند.
همچنین «وجود منابع پایدار برای تامین مواد اولیه با هدف استمرار در اجرای طرح و تولید محصول»، «چابکی طرحها و ایدهها برای انطباق با استانداردها و تولید محصولات متنوع»، «وجود بازار داخلی برای محصول طرح یا تضمین صادرات برای محصولات ارزآور»، «استفاده از فناوریهای جدید و کارآمد در اجرای طرح»، «تمایل بخش خصوصی برای سرمایهگذاری و حمایت از طرحهای فناورانه»، «کنترل کیفیت و عرضه محصول سالم و امکان اخذ مجوزات لازم در این طرحها» وجود داشته باشد.
انتهای پیام/