محمد آسیایی مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: طرح ملی غربالگری کشورمان میتواند الگویی برای کشورهای مدیترانه شرقی باشد. در این طرح ۷۰ هزار نفر شرکت کردند که در مرحله اول بیش از ۷۲ میلیون نفر غربالگری شدند.
او ادامه داد: در مرحله اول غربالگری ۶ میلیون نفر از افراد بالای ۶۰ سال شرکت کردند که به دلیل سن بالای این افراد جزء گروههای پرخطر در خصوص مواجهه با بیماری کرونا محسوب میشوند.
مشاور وزیر در امور معاونت بهداشتی تاکید کرد: در غربالگری مرحله دوم حدود ۲۴ میلیون نفر از مردم کشورمان مورد ارزیابی قرار گرفتند که در این طرح ۷۰ هزار کاربر فعال مشارکت داشتند و ۳۹ هزار واحد بهداشتی - درمانی در طرح غربالگری مرحله دوم فعال بودند.
او با بیان اینکه در غربالگری انجام گرفته ۹۲۴ هزار نفر دارای علامت مشکوک بودند، بیان کرد: بعد از انجام غربالگری، ۳۴ هزار و ۱۰۲ نفر به دلیل داشتن علائم مشکوک به بیمارستانها و مراکز درمانی ارجاع شدند.
آسایی گفت: در طرح تحول نظام سلامت تعداد زیادی نیروی بهداشت محیط جذب شدند اما در حال حاضر ۳۴ درصد پستهای سازمانی در مراکز بهداشتی - درمانی خالی است و امروزه در حوزه بهداشت محیط ما دچار کمبود نیرو هستیم.
مشاور وزیر در امور بهداشتی افزود: ما به طور جدی پیگیر اجرای کامل طرح هر خانه یک پایگاه سلامت هستیم؛ با انجام این کار هر خانواده دارای یک نیروی بهداشتی میشود و آموزشهای پیشگیرانه را به اعضای خانواده خود اطلاع میدهد.
بیشتر بخوانید: خودکفایی ایران در تولید اقلام بهداشتی برای مقابله با کرونا
آسیایی ادامه داد: برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید مانند دو ماه گذشته مردم در خانه بمانند و از ترددهای غیرضروری در سطح شهر پرهیز کنند و همچنین دستهای خود را به طور مرتب با آب و صابون شستشو دهند.
او گفت: در حال حاضر ۵ بهورز، ۴ پزشک و یک ماما از مجموعه همکاران ما در جریان طرح غربالگری به بیماری کرونا مبتلا شدند.
انتهای پیام/