ماه مبارک رمضان با حال و هوای کرونایی به اتمام رسید و در این مدت ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات بهداشتی زیادی اتخاذ کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ، امسال ایرانیان و بسیاری از کشور‌های مسلمان جهان در حالی عید سعیدفطر را جشن می‌گیرند که ایام روزه داری را با وجود ویروس کرونا و شرایط متفاوت سپری کردند، ماه رمضانی که دیگر در آن خبری از سفره‌های افطار و دورهمی نبود چرا که افطاری دادن به روزه دار یک سنت حسنه است و اجر و ثواب بسیاری دارد، اما کرونا امسال سفره‌های افطار را به اندازه اعضای یک خانواده محدود و کوچک کرد.

هر چند که شرایط برپایی سفره‌های افطار و افطاری دادن در ماه رمضان کرونایی امسال فراهم نبود، اما ملت مومن و روزه دار ایران مستمندان و نیازمندان را در این ایام فراموش نکردند و با اعلام مقام معظم رهبری خیل عظیمی از جمعیت روزه دار کشور به پویش کمک‌های مومنانه شتافتند و هزاران بسته در بین نیازمندان توزیع شد.

روزه داری در ایام کرونایی

کرونا تنها سفره های افطار را به چالش نکشید بلکه پیش از ماه رمضان هم برخی مطالبی منتشر کردند که روزه داری در ماه رمضان کرونایی می تواند خطرناک باشد و بر سر روزه داری مناقشه هایی در فضای مجازی منتشر شد که به دنبال آن متخصصان برجسته کشور و رییس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با دلایل علمی توضیح دادند که کرونا هیچ منافاتی با روزه داری ندارد و حتی روزه موجب افزایش سیستم ایمنی بدن افراد می شود، اکنون هم که به پایان ماه مبارک رمضان رسیده ایم سلامت روزه داران خود مهر تاییدی بر هجمه های صورت گرفته از سوی برخی افراد است.

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

بازگشایی دانشگاه ها بعد ماه رمضان

ماه رمضان و روزه داری با کاهش ساعت اداری در ایام کرونایی ادامه داشت و در ابتدای ماه رمضان معاون آموزشی وزارت بهداشت پیشنهاد بازگشایی دانشگاه ها را بعد از ماه مبارک رمضان مطرح کرد و موضوع بازگشایی دانشگاه ها بعد از عید فطر به یکی از داغ های مجازی تبدیل شد البته بازگشایی دانشگاه ها منوط به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بود و در نهایت بازگشایی دانشگاه ها به ۱۷ خرداد موکول شد و روز گذشته وزارت بهداشت پروتکل بازگشایی دانشگاه ها را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات امتحانات پایان ترم و بازگشایی دانشگاه‌ها از ۱۷ خرداد

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

شایعات داغ کرونایی در فضای مجازی

در همان روزهای نخست ماه مبارک رمضان بازار شایعات در حوزه های مختلف داغ بود تا جایی که خبری مبنی بر ابتلای وزیر بهداشت به کرونا منتشر و ساعاتی بعد این خبر از سوی مشاور وزیر بهداشت تکذیب شد.

بیشتر بخوانید: دروغ پردازی‌هایی که تمامی ندارد؛ از مهندسی آمار‌ کرونا تا تحریم کیت تشخیص کووید ۱۹

شایعات تنها محدود به این خبرها نبود و رسانه های معاند هم در طول این ایام دست از دروغ پردازی های خود برنمی داشتند و هجمه های بسیاری به کشور ایران وارد می کردند، حتی در این ایام خبر رسید که دشمنان ایران صادرات کیت تشخیص کرونا به ایران را تحریم کرده اند و رسانه های معاند پشت این تحریم ها بودند.

زمان برگزاری کنکورهای سراسری اعلام شد

در روزهای نخست ماه مبارک رمضان پس از خبر بازگشایی دانشگاه ها خبر برگزاری کنکور در رسانه ها منتشر و موجب نگرانی کنکوری ها و والدین شد تا جایی که وزیر بهداشت در حساب توییتر خود نوشت: هر چند برگزاری به موقع آزمون های سراسری برایمان مهم است، اما سلامتی فرزندانمان قطعا مهم تر است.

او ادامه داد: لذا تلاش می کنیم با رعایت اصول و به دور از غوغاسالاری سودجویان، بهترین تاریخ ممکن از لحاظ رعایت سطح ایمنی برای حفاظت از داوطلبان را اعلام کنیم. خداوند نگهدار عزیزان برومندمان باد.

در نهایت کنکورهای سراسری کشور به تعویق افتاد و زمان نهایی کنکورها اعلام شد.

بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات امتحانات پایان ترم و بازگشایی دانشگاه‌ها از ۱۷ خرداد

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

برگزاری نماز جماعت در مساجد مناطق سفید

به دنبال بهبود شرایط برخی شهرستان های کشور برخی مناطق وضعیت سفید کرونایی اتلاق شدند و پروتکل بازگشایی مساجد در ۱۳۲ شهرستان سفید منتشر و لیست شهرستان های قرمز اعلام شد.

بیشتر بخوانید: فهرست ۱۳۲ شهرستان در وضعیت سفید کرونا/ شهرهایی که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند +اسامی

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

بازگشایی مطب های دندانپزشکی پس از شیوع کرونا

همچنین در روزهای کرونایی به دنبال بازگشایی های تدریجی مجوز فعالیت مطب های دندانپزشکی صادر شد و از نیمه اردیبهشت تمام خدمات دندانپزشکی در مناطق سفید و خدمات ضروری و اوٰرژانسی در مناطق زرد و قرمز کرونایی به بیماران ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: مراکز خدمات دندانپزشکی، هدفمند بازگشایی می‌شوند

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

بازگشایی مساجد در شب‌های قدر

در ماه رمضان رهبر معظم انقلاب در جلسه ویدیو کنفرانسی با ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست کردند که اگر امکان دارد با پروتکل های بهداشتی سختگیرانه مساجد بازگشایی شود و بلافاصله جلسه ای در وزارت بهداشت شکل گرفت و سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صفحه توئیتر خود نوشت: بلافاصله پس از توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر یافتن راهی برای بازگشایی مساجد به‌روی مومنین مشتاق با رعایت دستورالعمل‌های محکم در شب‌های قدر، تشکیل جلسه دادیم وخوشبختانه به راهکار مناسبی رسیدیم که سریعا اعلام خواهد شد و امید است که دعای مومنین کماکان همراهمان باشد.

پس از اعلام وزیر بهداشت پروتکل بازگشایی مساجد در شب های قدر و نحوه برگزاری مراسم از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: شروط بازگشایی مساجد در شب های قدر

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

بازگشایی مدارس از ۲۷ اردیبهشت ماه

در ادامه بازگشایی ها ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز بازگشایی مدارس از ۲۷ اردیبهشت را صادر کرد و وزیر آموزش و پروش درباره بازگشایی محدود مدارس توضیح داد و دستورالعمل دستورالعمل بازگشایی مدارس و برگزاری امتحانات دانش آموزان در شرایط فاصله‌گذاری اجتماعی ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل برگزاری امتحانات دانش آموزان در شرایط فاصله‌گذاری اجتماعی

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

مجوز بازگشایی باشگاه‌های ورزشی انفرادی صادر شد

سعیدنمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد: فعالیت باشگاه‌های ورزشی انفرادی و غیرگروهی که ارتباط فردی زیادی ندارد، با رعایت دستورالعمل بهداشتی برای کلیه شهر‌ها مجاز است.

لغو راهپیمایی روز قدس و اعتراضات در فضای مجازی

شیوع کرونا موجب لغو راهپیمایی روز قدس در کشور شد و روزه داران در شبکه های مجازی به حمایت از مردم مظلوم فلسطین پرداختند و نسبت به اقدامات ظالمانه و وحشی گری های رژیم غاصب صهیونیسم اعلام انزجار کردند و جمعه آخر ماه مبارک رمضان فلسطین و قدس هشتگ های نخست توییر فارسی بودند و امسال هم رژیم صهیونیستی از فریادهای مردم ایران و جهان در امان نماند.

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

برپایی نماز عید فطر در مساجد و خیابان ها

کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا هم پیش از پایان ماه مبارک رمضان مجوز برپایی نماز عیدفطر در مساجد و خیابان ها را صادر کرد اما کرونا مانع برپایی نماز عیدفطر در مصلی های اصلی شهرها شد چرا که با بازگشایی مصلی ها احتمال شیوع کرونا به دلیل تراکم جمعیت وجود داشت.

بیشتر بخوانید: ضوابط بهداشتی حضور در نماز عید فطر تشریح شد

تصمیمات کرونایی وزارت بهداشت در ماه رمضان؛ از بازگشایی مساجد و مدارس تا رستوران‌ها و تالار‌ها

ماجرای اصرار شهرداری به اجرای طرح ترافیک و مخالف وزارت بهداشت

در روزهای پایانی ماه رمضان شهرداری تهران از اجرای طرح ترافیک شناور پس از شب های قدر خبر داد که در نهایت به دلیل مخالفت وزارت بهداشت اجرای طرح ترافیک به بعد از عید فطر موکول شد هر چند که در آخرین اظهار نظر سخنگوی وزارت بهداشت با صراحت از مخالفت این وزارتخانه با اجرای طرح ترافیک سخن گفت و افزود: دلیل منطقی برای ارجرای طرح ترافیک نمی بینیم و در شرایط کنونی ترافیک و آلودگی هوا اولویت ما نیست و باید منتظر ماند و دید بالاخره ستاد ملی مقابله با کرونا چه تصمیمی می گیرد.

بیشتر بخوانید: مخالفت وزارت بهداشت با اجرای مجدد طرح ترافیک

بازگشایی رستوران ها، تالارها و موزه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی

در نهایت در آخرین روز ماه مبارک رمضان ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست رییس جمهور تشکیل جسله داد و مجوز بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی، اماکن مذهبی و صحن حرم‌ها با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی بعد از عید فطر صادر شد.

به گفته رییس جمهور درباره بازگشایی کل مساجد و پایان محدودیت برای فعالیت پاساژ‌ها، ظرف هفته جاری بررسی‌ها تکمیل و در جلسه شنبه آتی درباره آنها تصمیم گیری می‌شود.

افزون بر اینها مجوز بازگشایی رستوران ها، قهوه خانه ها و تالارها با رعایت پروتکل های بهداشتی بعد از عیدفطر صادر شده است.

گفتنی است؛ مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۳۳ هزار و ۵۲۱ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷ هزار و ۳۵۹ نفر رسیده است.

خوشبختانه تا کنون ۱۰۴ هزار و ۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند، ۲۶۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۷۸۱ هزار و ۲۸۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تازه‌ترین اخبار مربوط به کرونا

تمهیدات وزارت بهداشت برای بازگشایی دانشگاه‌ها اعلام شد

نتایج امیدوار کننده واکسن کرونا در چین

آلودگی هوا روند انتشار کرونا را سرعت می‌بخشد

تعیین تکلیف امتحانات عملی پایان سال هنرستانی‌ها/ هنرجویان آزمون حضوری دارند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۴ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
دانشگاه ها چی؟؟
Iran (Islamic Republic of)
گیمر
۱۶:۳۹ ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
پس گیم نت ها کی باز گشایی میشن؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار