به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر خود تخم مرغ را به میزان زیاد مصرف میکنید، چه به صورت سرخ شده، پخته، آب پز و غیره، ممکن است متوجه برخی فواید که از مواد مغذی موجود در این ماده غذایی سرچشمه میگیرند و همچنین برخی آثار سلامت ناخوشایند آن شوید.
مصرف روزانه تخم مرغ ممکن است بر سطوح کلسترول بدن تاثیرگذار باشد
همانند بسیاری از محصولات حیوانی، تخم مرغها منبع خوبی برای پروتئین هستند، اما آنها حاوی کلسترول زیاد نیز هستند. یک تخم مرغ پخته حاوی حدود ۲۰۰ میلی گرم کلسترول است و دستورالعملهای غذایی پیشنهاد میدهند که افراد مصرف کلسترول روزانه خود را به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم محدود کنند. گفته شده است که کلسترول موجود در تخم مرغ به اندازه منابع دیگر برای سلامت مضر نیست و همچنین چگونگی تاثیرگذاری تخم مرغ بر کلسترول خون از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین، تخم مرغ حتی ممکن است به افزایش سطوح کلسترول خوب (HDL) نیز کمک کند.
با این وجود، نتایج پژوهشها در این زمینه یکدست نیستند و این تا اندازهای میتواند موجب سردرگمی افراد شود. به گفته لزلی چو، مدیر مرکز قلبیعروقی زنان در کلینیک کلیولند، به طور کلی، بهتر است میزان مصرف سبزیجات خود را افزایش داده و میزان مصرف چربی اشباع و کلسترول غذایی را محدود کنیم.
در صورت مصرف روزانه تخم مرغ به میزان کافی کولین دریافت خواهید کرد
تخم مرغ منبع خوبی برای یک ماده مغذی ضروری به نام کولین است که افراد بسیاری به میزان کافی آن را دریافت نمیکنند. کولین به تنظیم عملکرد کبد کمک میکند، بر رشد و توسعه مغز تاثیرگذار است، به رشد و حرکت عضلات و همچنین کنترل سیستم عصبی و سوخت و ساز بدن کمک میکند. مقدار مصرف توصیه شده روزانه کولین برای مردان بزرگسال ۵۵۰ میلی گرم و برای زنان ۴۲۵ میلی گرم است. یک تخم مرغ حاوی حدود ۱۶۰ میلی گرم کولین است که تنها در زرده تخم مرغ وجود دارد. در نتیجه، مصرف سفیده تخم مرغ به تنهایی کمکی به دریافت کولین نخواهد کرد.
مصرف روزانه تخم مرغ میتواند به حفظ سلامت چشمها کمک کند
زرده تخم مرغ حاوی لوتئین و زیزانتین است که این دو آنتی اکسیدان به کند کردن آهنگ انحطاط چشم انسان مرتبط با افزایش سن کمک میکنند. مطالعات نشان داده اند که مصرف لوتئین و زیزانتین با کاهش خطر آب مروارید و انحطاط ماکولا، شرایطی که بیشتر افراد مسن را تحت تاثیر قرار داده و موجب نابینایی در میدان دید مرکزی میشود، مرتبط است. یک مطالعه نشان داد که مصرف یک زرده تخم مرغ در روز برای تنها یک ماه به افزایش بین ۲۸ تا ۵۰ درصدی لوتئین و بین ۱۱۴ تا ۱۴۲ درصدی زیزانتین در بدن منجر شده است.
همچنین، تخم مرغ سرشار از ویتامین A است که یکی از مهمترین مواد مغذی برای عملکرد سالم چشمها محسوب میشود. کمبود ویتامین A از رایجترین دلایل نابینایی قابل پیشگیری در کودکان است.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/