به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سنجد یکی از میوههای بسیار مفید و دارای طبع خشک و سرد است که برای درمان بیماریهای گوناگون تاثیر زیادی دارد. درخت سنجد به ۳ نوع تقسیم بندی میشود که دو نوع آن مانند هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجود است.
ویتامینهای C موجود در سنجد برای درمان نرمی یا پوکی استخوان، پیشگیری از سرماخوردگی یا آنفلوانزا، درمان درد گلو، سرفه و تب مفید است. از دیگر خواص سنجد میتوان به رفع تکرر ادرار در زنان و مردان اشاره کرد.
طبق مطالعات علمی انجام شده، سنجد برای آرامش روحی و روانی بسیار مفید است و باعث افزایش کلاژن یا رفع چین و چروک صورت میشود.
اگر دچار ریزش مو هستید، چند عدد از برگهای سنجد را در روغن زیتون بجوشانید و بعد از له شدن، روغن زیتون را روی سر خود مالش دهید تا باعث خارش پوست سر و افزایش موهایتان شود. فیبر موجود در سنجد برای کاهش وزن و جلوگیری از پرخوری تاثیر زیادی دارد. برخی از افرادی که به مشکلات قلبی_ عروقی دچار هستند با مشورت پزشک خود میتوانند از مقدار کمی سنجد استفاده کنند.
شیرینی موجود در سنجد جایگزین مناسبی برای قند و شکر است که بیماران دیابتی میتوانند از آن استفاده کنند. این نکته را به یاد داشته باشید که نباید در مصرف سنجد زیاده روی کرد و حد تعادل آن روزانه یک قاشق غذا خوری پودر سنجد یا یک چهارم لیوان سنجد خشک است.
سنجد سموم موجود در روده و معده را از بین میبرد و برای درمان اسهال کودکان میتوان از آن استفاده کرد، اما باید بدانیم که مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد یبوست خواهد شد.
اگر در زمان قاعدگی دچار خون ریزیهای شدید هستید یا بعد از اتمام این دوران لکههایی میبینید از روز سوم یا پنجم شروع عادت ماهانه از مصرف سنجد غافل نشوید.
متخصصان بر این عقیده هستند که کلسیم موجود در سنجد برای رشد و تقویت استخوانهای جنین تاثیر بسیار زیادی دارد و باعث جلوگیری یا کاهش احتمال ابتلای بانوان باردار به پوکی استخوان خواهد شد.
تمامی افراد در جامعه بشری به نوعی با استرس و اضطرابهای ناشی از مشکلات زندگی به خصوص مشکلات مادی مواجه میشوند که همین امر به راحتی باعث کاهش یا تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود، به همین علت بهترین راهکار برای رفع این موضوع مصرف متعادل سنجد در طول روز است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/