به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیتزا معمولا در دسته فست فودها یا غذاهای سریع قرار دارد. اما کمتر پیش میآید که این غذای به ظاهر سریع را بتوانیم زود و راحت آماده کنیم. درست کردن خمیر پیتزا، آماده کردن فر، تهیه مواد روی خمیر و غیره گاهی زمانی بیشتر از درست کردن یک خورشت صرف پختن پیتزای خانگی میشود.
برای تهیه پیتزا به موادی نیاز داریم که یکی از اصلیترین اجزای پیتزا، خمیر پیتزا میباشد، اما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه پیتزایی را بیان کنیم که بدون خمیر درست شده و در واقع مواد دیگری را جایگزین خمیر پیتزا کرده ایم.
پیتزا با سیب زمینی
یکی از جایگزینهای خوشمزه برای خمیر پیتزا، سیب زمینی میباشد. در این نوع پیتزا به جای خمیر پیتزا از سیب زمینی استفاده شده است.
مواد لازم:
سیب زمینی: ۳ تا ۴ عدد
گوجه فرنگی ورقه شده: ۲ عدد
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
قارچ: سه عدد متوسط
سوسیس: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
در این پیتزا از خمیر استفاده نکرده ایم و به جای آن سیب زمینی به کار میبریم. ابتدا سیب زمینیها را میپزیم و سپس رنده میکنیم، نمک، زردچوبه و تخم مرغ را به آن اضافه و مخلوط میکنیم و بعد ته ظرف شیشهای و پیرکس را چرب میکنیم و مایه سیب زمینی را روی آن پهن میکنیم. باید دقت داشته باشیم که سیب زمینی را باید نازک پهن کنیم تا هم خود سیب زمینی خوب بپزد و هم اجازه دهد بقیه مواد به خوبی پخته شوند.
در مرحله بعد مقداری پنیر پیتزا روی خمیر سیب زمینی میریزیم، سوسیس خرد شده، فلفل دلمهای نگینی شده و قارچ ورقه شده را روی آن میریزیم و دوباره مقداری پنیر پیتزا روی آن ریخته و گوجه فرنگیهای ورقه شده را روی آن میچینیم.
برای خوش طعمتر شدن این پیتزا میتوانیم از سبزیجاتی مانند ریجان و جعفری استفاده کنیم و روی مواد بریزیم و در انتها باقیمانده پنیر پیتزا را روی آن میریزیم و داخل فر با حرارت متوسط میگذاریم تا همه با هم بپزند.
روش دیگری هم برای تهیه پیتزا با سیب زمینی وجود دارد. مواد لازم برای تهیه این نوع پیتزا:
سیب زمینی: ۸ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای: ۱ عدد
سوسیس کوکتل: ۳ عدد
پنیر پیتزا: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
آویشن:به میزان لازم
برای پخت این پیتزای خوشمزه ابتدا سیب زمینیها را رنده ریز میکنیم. زردچوبه، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را به آن اضافه و هم میزنیم. کف تابه روغن ریخته سیب زمینیها را با قطر ۱ سانت کف تابه پهن میکنیم و صبر میکنیم تا سرخ شود وقتی سرخ شد طرف دیگر پیاز را با گوشت تفت میدهیم و رب را به آن اضافه میکنیم.
در مرحله بعد قارچ و سوسیسهای حلقهای شده را جداگانه سرخ میکنیم و فلفل دلمهای را نگینی خرد میکنیم.
بیشتر بخوانید
بعد وقتی دوطرف سیب زمینی سرخ شد یک لایه پنیر پیتزا، مواد گوشتی، سوسیس ها، فلفل دلمهای و قارچها را میچینیم و سپس یک لایه دیگر پنیر پیتزا میریزیم و در تابه را میبندیم تا پنیر آب شود و در آخر با سس سفید و یا قرمز آن را تزیین کرده و نوش جان میکنیم.
پیتزا بادمجان
گاهی هم میتوان برای تهیه پیتزا به جای خمیر از بادمجان استفاده کرد. پیتزای بادمجان کاملاً گیاهی است و برای گیاهخواران و کسانی که به غذاهای گیاهی علاقه دارند هم گزینه مناسبی است. برای تهیه این پیتزا به بادمجان، نمک، سیر خرد شده، ادویه ایتالیایی، پنیر پیتزا نیاز داریم.
همچنین مواد لازم برای تهیه سس این پیتزا، یک قاشق غذا خوری روغن، یک حبه سیر خرد شده، مقداری گوجه پوست کنده خرد شده، نمک، ریحان وجعفری خرد شده و رب گوجه نیاز داریم.
این پیتزای بادمجان لقمهای به جای خمیر پیتزا یک حلقه بادمجان پخته شده در فر دارد و به همین علت هم بسیار کم کالری و سالم است. بعد از کباب شدن بادمجان در فر، روی آن با سس پیتزا و پنیر پوشیده میشود و مجدداً در فر قرار میگیرد تا پنیر آب شود.
طرز تهیه:
قبل از هر چیز باید سس پیتزا را تهیه کنیم. یک قاشق روغن را در تابهای روی شعله متوسط داغ کنیم. سیر کمی سرخ کنیم تا شروع به تغییر رنگ کند و کمی قهوهای رنگ شود. حال سیر را در ظرفی کنار میگذاریم و گوجههای خرد شده را داخل تابه میریزیم.
مدتی درب تابه را میگذاریم تا گوجهها کمی نرم شوند و هر از گاهی آنها را زیر و رو میکنیم تا کاملا پخته شوند. بعد از حدود ۱۵ دقیقه که گوجهها کاملاً نرم شدند، سیر داغ، نمک و ریحان و جعفری خرد شده و یک قاشق رب گوجه فرنگی را هم اضافه و مخلوط میکنیم. ۵ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه میدهیم تا سس یکنواخت شود. اگر در هر مرحلهای از کار سس زیاد از حد غلیظ شد کمی آب گرم به آن اضافه میکنیم. بعد از خنک شدن سس آماده است. باید حدود ۱ پیمانه سس پیتزا داشته باشیم.
در مرحله بعد کلاه بادمجان را جدا میکنیم و آن را به صورت ورقههایی کمی ضخیمتر از نیم سانت برش می زنیم و حلقه میکنیم. روی حلقههای بادمجان نمک دانه درشت میپاشیم و آنها را به مدت ۱۰ دقیقه روی حوله تمیزی قرار میدهیم. بعد از این مدت بادمجانها را میشوییم و با دستمال آشپزخانه خشک میکنیم.
فر را با دمای بالا روشن میکنیم و در کاسه کوچکی حبه سیرهای له شده، روغن زیتون و ادویه ایتالیایی را مخلوط میکنیم و با استفاده از قلمو مایع را دو طرف حلقههای بادمجان میمالیم. حال بادمجانها را در سینی فر چرب شده میچینیم و به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار میدهیم.
در مرحله بعد سینی را از فر خارج میکنیم. بادمجانها را پشت و رو میکنیم. روی هر حلقه، یک قاشق سس پیتزا میریزیم و کمی پنیر روی آن میپاشیم. سینی را داخل فر میگذاریم و حدود ۱۰ دقیقه دیگر صبر میکنیم تا پنیر کاملاً آب شود. پیتزای بادمجان لقمهای آماده خوردن میباشد.
پیتزا با نان تافتون
گاهی هم میتوان برای تهیه پیتزا به جای خمیر از نان تافتون استفاده کرد. برای تهیه این پیتزای خانگی خوشمزه به اندازه تعداد نفرات، نان تافتون نیاز داریم. همچنین در کنار نان تافتون، گوجه فرنگی، قارچ خورد شده، زیتون بدون هسته، ذرت کنسرو شده، گوشت چرخ کرده و فلفل دلمهای و پنیر پیتزا نیاز داریم. در این پیتزا حتی میتوانید گوشت چرخ کرده را هم حذف کنید و یک پیتزای گیاهی سالم برای خود تهیه کنید.
در درست کردن پیتزا با نان تافتون، باید دقت کنید که این پیتزا بسیار نازک است و نباید با مواد زیاد، آن را پر کرد. دلیلش هم ساده است. چون نان تافتون ضخامت کمی دارد و اگر مواد روی پیتزا زیاد باشد، ممکن است موقع خوردن دردسرهایی ایجاد کند یا نتوانید آن را راحت بلند کنید.
برای درست کردن این پیتزا ابتدا نان تافتون را کمی بیرون از بستهبندی قرار میدهیم تا نسبتا خشک شود. گوشت چرخ کرده را کاملا میپزیم و در مرحله بعد به ترتیب گوجههای حلقهای، قارچ، فلفل دلمهای و سایر مواد را روی نان میریزیم.
باید توجه داشته باشیم که هر کدام از موادی که در پیتزا استفاده میشود اگر نیاز بیشتری به زمان برای پختن دارد، از قبل آن را بپزیم، چون وقتی آن را به عنوان مواد روی پیتزا میریزیم زمان زیادی برای پخت کامل آن وجود ندارد.
در نهایت هم روی مواد پیتزا را با پنیر پیتزا میپوشانیم.
منبع: تبیان
انتهای پیام/