شب زنده داری جوانان در فضای مجازی به خطری برای آن‌ها تبدیل شده به طوریکه اختلال در خواب افراد مشکلات متعددی را برایشان به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، فضای مجازی به ویژه شبکه‌های اجتماعی از زمان ظهور بسیار مورد توجه جوانان و نوجوانان واقع شده و طبق بررسی‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، سن استفاده کاربران شبکه‌های اجتماعی به ۱۳ سال کاهش پیدا کرده است و این موضوع را می‌توان زنگ خطر جدی قلمداد کرد که در ادامه می‌تواند آسیب‌های بسیاری را متوجه کاربران کند.
 
سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکزتشخیص وپیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، در گفت‌‍وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه شب زنده‌داری و گشت‌زنی در فضای مجازی بخشی از سبک زندگی ما شده است، گفت: وابستگی به شبکه‌های اجتماعی و علاقه طبیعی به پیگیری نوشته‌ها، تصاویر دوستان، علاقمندی‌هایشان، دانستن زمان آنلاین بودن آن‌ها، انتظار و هیجان ناشی از پسندیده شدن نوشته‌ها توسط دیگران، شب زنده داری کاربران را افزایش می‌دهد و موجب اختلال خواب می‌شود.

وی افزود: اختلال خواب مستقیما بر روی رفتار و روحیات کاربر در طول روز تاثیر گذار بوده و از پیامد‌های منفی شبکه‌های اجتماعی است.

سرهنگ رجبی تصریح کرد: برای استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی زمان خاصی تعریف شده و اینکه جوانان و نوجوانان ما بخواهند در تمام اوقات شبانه روز از این بستر استفاده کنند و به بهانه‌های مختلف از زمان استراحت خود بگذرند، باعث ایجاد مشکلات فراوانی در روان و روحیات آن‌ها خواهد شد.

به گفته رئیس مرکزتشخیص وپیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، نقش خانواده‌ها در این رابطه بسیار پر رنگ است، چرا که با ورود به موقع والدین به بحث زمان استفاده از فضای مجازی فرزندانشان؛ می‌توانند آن‌ها را از مشکلاتی که در آینده برایشان پدید خواهد آمد، نجات دهند.

شبکه‌های اجتماعی با موضوع بهداشت روان پیوند خورده است، تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان داد استفاده از شبکه‌های اجتماعی با افزایش علائم افسردگی در نوجوانان ارتباط تنگاتنگی دارد.

با این مطالعه، مسئله در شرایط بهتری قرار می‌گیرد؛ لزوماً این شبکه‌های اجتماعی نیستند که باعث بروز این مسائل می‌شوند، در واقع مطالبی که جوانان در معرض آن قرار دارند، مانع خواب و ورزش سالم آن‌ها می‌شود.

با این تفاسیر، می‌توان چنین نتیجه گرفت، تغییر در شیوه زندگی، می‌توان حتی به روشی بهتر از شبکه‌های اجتماعی بهره برد، بدون آنکه تعاملات اجتماعی و سلامت روحی افراد تهدید شود.

ناگفته نماند رسانه‌های اجتماعی به خودی خود خطرناک نیستند، اما استفاده مکرر ممکن است فعالیت‌هایی مانند خواب و ورزش را که تأثیر مثبتی بر سلامت روان دارند، مختل کند. از سوی دیگر به دلیل عدم نظارت کافی بر محتوای فضای مجازی، جوانان در معرض محتوای مضر، سوءاستفاده و تجربه منفی اذیت و آزار سایبر قرار دارند. در این میان کاربران دختر بیش از سایرین در خطر هستند.

در واقع شبکه‌های اجتماعی مقصر مسائل بهداشت روان کاربران هستند؛ این شبکه‌ها در عین حالی که کاربران را در معرض حمله سایبری قرار می‌دهند، از کیفیت خواب و فعالیت‌های ورزشی کاربران می‌کاهند و به این ترتیب سلامت روان آن‌ها را به طور مستقیم هدف می‌گیرند تا جایی که روانشناسان، کاهش استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تنها راهکار ندانسته و به دنبال یک روش درمانی بهتر هستند؛ چرا که معتقدند وابستگی افراد به فضای مجازی اجتناب ناپذیر است.

به اعتقاد آن‌ها برای این منظور استراتژی‌های ساختاری برای افزایش مقاومت در برابر سایبری و ارتقاء رفتار‌های بهتر درخصوص خواب و ورزش برای کاهش آسیب‌های جسمی و روانی ضروری است.


بیشتر بخوانید:

هشدار پلیس درخصوص بایدها و نبایدهای امنیتی استفاده از شبکه‌های اجتماعی

تاکید پلیس فتا بر مدیریت رفتار کاربران در فضای مجازی


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۰ تير ۱۳۹۹
شب زنده داری پای فضای مجازی بلای جان جوانان ما نشده است.آنچه که بلای جان جوانان ما شده موج عظیم بیکاری و به تبع آن رسیدن به پوچی تمام و کامل جوانان ماست.
جوانی که با تحصیلات ارشد و دکتری تمام ثمره اش از این همه تلاش فقط و فقط درماندگی اقتصادی و شغلی و بی پولی ست، چه باید کند؟؟؟
جوان ما خواسته یا ناخواسته از سر بی تدبیری مسئولین گرفتار روزمرگی جانکاهی شده و جر تکرار روزها بدون هیچ امید و اشتیاق چیزی برایش نمامده
آخرین اخبار