به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: تقلب در مواد غذایی به شکلهای مختلفی مانند پنهان کردن کیفیت، جایگزین کردن و تغییر مواد اصلی با مواد ارزانتر، فروختن مواد غذایی فاسد، تعویض برچسب یا چسبانیدن برچسب عوضی صورت میگیرد.
او با بیان اینکه تقلب در مواد غذایی از لحاظ میزان خطر به دو دسته کم خطر و خطرناک تقسیم میشوند، ادامه داد: تقلب کم خطر مانند افزودن نشاسته به ماست برای قوام بیشتر آن است و تقلب خطرناک مانند رنگ سبز صنعتی که برای زیبا کردن خیارشور استفاده میشود.
الهام باباعلی با اشاره به انواع دیگر تقلب، افزود: فروش یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر مانند پودر لوبیا سبز به جای پودر پسته، مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره و استفاده از رنگها و اسانسها و سایر مواد افزودنی غیرمجاز مانند رنگهای صنعتی برای خوش رنگ کردن شیرینیها از دیگر تقلبها است.
کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز بیان کرد: کم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده غذایی مانند گرفتن چربی شیر یا اضافه کردن آب به آن، رعایت نکردن استاندارد یا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم بودن درصد چربی شیرهای استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در فرمول ترکیبات آنها ثبت شده است و فروش و عرضه ماده غذایی فاسد یا عرضه ماده غذایی تاریخ گذشته تقلبهای دیگر در مواد غذایی است.
او اظهار کرد: برای جلوگیری از مصرف مواد غذایی تقلبی لازم است مواد غذایی موردنیاز خود را در بسته بندیهای مناسب و با برچسب خریداری کنیم.
الهام باباعلی افزود: باید توجه شود که برچسب مواد غذایی بسته بندی شده دارای نام و نشانی تولیدکننده، نام محصول، مواد تشکیل دهنده، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و وزن خالص به زبان فارسی باشد.
او گفت: در مورد محصولات غذایی خارجی تنها آن دسته از مواد غذایی خارجی که دارای برچسب فارسی و شماره مجوز واردات از وزارت بهداشت هستند را خریداری کنیم.
انتهای پیام/