مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عصر روز هشتم محرم در مدرسه سادات موسوی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، دبیرستان سادات موسوی در دهه نخست محرم میزبان عزاداران سید الشهداء (ع) بود. مراسمی که در حیاط این مدرسه برگزار شد با تلاش فراوان خادمان حسینی همراه بود.

در سرتاسر حیاط مدرسه که به حسینیه‌ای تبدیل شده بود، خادمان سید الشهداء (ع)، محل استقرار حضار را مشخص و جمعیت را راهنمایی می‌کردند به این ترتیب پروتکل‌های بهداشتی، به صورت کامل رعایت شد.

جلسه با قرائت قرآن کریم و زیارت عاشورا با نوای حاج مصطفی سماواتی آغاز شد. چاشنی این زیارت عاشورا روضه دردناک حضرت علی اکبر (ع) فرزند حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بود.

نقطه اوج مراسم سخنرانی تاثیرگذار حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی بود. این کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی به موضوع وصیت نامه و احکام واجب آن اشاره کرد.

وی ابتدا گفت: «یکی از واجبات دینی ما نوشتن وصیتنامه است. متاسفانه پرونده‌های زیادی در دادگاه‌ها موجود است که ریشه تشکیل آن نبود وصیتنامه است؛ مثلا پدری از دنیا رفته، اموال زیادی از او باقی مانده است و فرزندان بر سر مال دنیا، کارشان به دادگاه کشیده شده است. باید وصیت نامه را نوشت؛ البته باید توجه کرد که وصیت نامه احکامی دارد که نباید بی توجه به آن بود. مثلا هر کس حق دارد درباره یک سوم از اموالش وصیت کند. مابقی این اموال برای ورثه است و باید طبق احکام بین آن‌ها تقسیم شود.»

این کارشناس مذهبی ادامه داد: «احکام قیم یکی از مواردی است که متاسفانه رعایت نمی‌شود. مثلا واجب است که متوفی پیش از مرگش برای طفل صغیرش سرپرست یا قیم تعیین کند. در توضیح المسائل‌ها آمده است که اگر متوفی برای فرزند صغیرش قیم تعیین نکرده است، نمی‌توان به بهانه مراسم ترحیم یا کار دیگر به خانه متوفی رفت. حتی آمده است به سرعت به خانه متوفی بروید و میت را از خانه خارج کنید. اگر فرد برای بردن میت به خانه متوفی برود که طفل صغیر دارد و آنجا دقایقی بنشیند، فعل حرام مرتکب شده است. همچنین برای پیرمرد یا پیرزنی که فراموشی گرفته‌اند نیز باید قیم تعیین کرد.»

حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی در ادامه به دیگر احکام کمتر شنیده شده درباره نگارش وصیت نامه، توزیع اموال و ... اشاره کرد.

با غروب آفتابِ هشتمین روز از محرم ۹۹ روضه‌های جانسوز علی اکبر (ع) با نوای حاج مهدی سماواتی حضار را منقلب کرد.

سماواتی از داغ فراوانی که سید الشهداء (ع) به دلیل از دست دادن فرزند رشیدش متحمل شد گفت. با رسیدن به دقایق نورانی اذان مغرب مجلس سید الشهداء (ع) در دبیرستان سادات موسوی به پایان رسید.

انتهای پیام /

برچسب ها: عاشورا ، خیمه عزا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار